Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

Paanajärven kansallispuiston ainutlaatuiset erämaat!


Kesällä
12.-18.6.2019 mukana myös luonnonvaraisten karhujenn kuvausta KainuussaPaanajärven puiston mökit ovat laadukkaita, mutta sähköä saadaan vain aggregaatista, ja kännykät eivät verkkoa tavoita. Yövymme 2 yötä Suomussalmen Arolan tilalla ja 4 yötä Paanajärvellä. Koe nyt legendaariset erämaat  ja koskien kuohut!

RUSKAMATKA samalla ohjelmalla 8.-14.9.2019 (paitsi ei karhunkatselu)
Ilmoittaudu ajoissa!

 

Reitti: Helsinki - Kuopio – Suomussalmi - Pääjärvi (Karjalan Tasavalta, Venäjä). Matkan kesto 7 päivää.
Hinta alkaen 775 euroa Soita 045-1374757 tai petri@niikonmatkat.com. Reitti lähtijöiden mukaan!
    

Lähde mukaan kuvaamaan, retkeilemään, kalastamaan tai vain nauttimaan Karjalan upeimmasta luonnosta omaan tahtiisi. Koe Pohjolan hienoimpia luontokohteita, kuten Kivakkakoski, Kivakkatunturi sekä vuonojärvi Paanajärvi
ja sen tunnetut nähtävyydet Mäntykoski ja Ruskeakallio. Yövymme 4 yötä Paanajärven kansallispuistossa!
Kansallispuisto ja luonnonsuojelualue perustettiin vuonna 1992 ja sen laajuus on noin 100.000 hehtaaria!
Osa alueesta on suljettu vain tutkijoita varten, mutta upeimmille paikoille johtavat hyvät polut/ pitkospuut.


Lähde seikkailulle A. Gallen-Kallelan ja I.K.Inhan tunnetuiksi tekemiin karelianismin maisemiin! Päätämme retken Kainuussa Arolan tilalla, jossa kesäkuussa koemme myös aitoa karhujen katselua turvallisissa mökeissä ennen saunaa ja nukkuma-aikaa - karhutakuulla.
   Ruska-aikaan alue on hieno vaihtelevan, erämaisen  puuston ansiosta. Yövymme puiston laadukkaissa mökeissä ja teemme ruuat nuotiolla/ hellalla. Matkanjohtajana toimii Karjalan kävijä ja valokuvaaja-Inhan jäljissä Petri Niikko. Matkat tehdään minibusseilla. Yöpymiset meno- ja paluumatkalla Suomussalmella Arolassa.


Matkan hintaan sisältyvät suomalaisen ja karjalaisen oppaan palvelut matkan aikana, myös luontoretkillä, kuljetukset minibusseillamme, yöpymiset Arolan tilan laadukkaissa huoneissa ja tilavissa mökeissä Paanajärven kansallispuistossa. Hintaan sisältyy myös meno- ja paluumatkalla perinteinen illallinen ja aamiainen Arolan tilalla. 80 euron lisähintaan helppo karhunkatselu retki. Arolan tila on Suomen tunnetuimpia maatilamajoittajia, ja sen laadukkaisiin karhunkatselumökkeihin tullaan ympäri maailmaa. Siellä on kuvattu myös mm. saksalainen luontodokumentti, ja tilan isäntäväki tunnetaan mielenkiintoisista sotakertomuksista. Arolan tilan aitous ja laatu kruunaa matkamme parhaalla tavalla! Kertaviisumi 75 euroa. Teemme halutessa myös edullisen vuosiviisumin.

Ohjelmarunko

12.6.2019 keskiviikko (8.9.2018 sunnuntai)

Lähtö Vantaalta klo 6.30
Lähtö Helsingin Rautatientorilta Fennian päästä / Aleksis Kiven patsaan lähellä klo 7.00.
Kuopio noin 12.00-12.20. Kuopio – Kajaani – Suomussalmi. Taukoja tarpeen mukaan. Perillä noin klo 18.00.
Majoittuminen Suomussalmella Arolan tilalla. Karhunkatselumahdollisuus (80 euroa) Kopilla voi myös yöpyä.

13.6.2019
Lähtö Suomussalmelta klo 7.00. Rajanylitys Suoperässä. Suoperä-Pääjärvi 60 km (matka 2 tuntia). 
Klo 13.00 saapuminen Pääjärven asutuskeskukseen. Hyvä kauppa/ kahvila
klo 14.00 Paanajärven kansallispuiston toimisto. 
Klo 15 Ajomatka Pääjärvi - Paanajärven kansallispuisto 65 km. (matka-aika 3-4 tuntia) Majoittuminen mökkeihin. Yhteinen Päivällinen, joka valmistetaan ilma sähköä mökkien hyvillä tulisijoilla. Sauna. Iltakuvausta

Ohjelma toteutetaan säiden mukaan ja kellonajat varmistuvat päivittäin. Päiväkohtaiset retket tehdään Kivakkatunturille sopivan sään mukaan Aikaa on joka päivä omille/ yhteisille lisäretkille. Teemme ruuat yhdessä/ omaehtoisesti sovittuina aikoina ja sauna lämpiää joka ilta. Käytössämme on kansallispuiston karjalaa puhuva opas.
Vietämme kolme täyttä päivää kansallispuiston huikaisevissa maisemissa! Kalastuslupa on edullinen
ja puistosta voi vuokrata soutu- tai moottoriveneitä. Polkupyörän vuokraus onnistuu myös. 


13.6-17.6.2019

Perillä Paanajärven kansallispuistossa! Opastettu patikkamatka Kivakka-tunturille, 2 x 5 km kävellen. Matka kestää 5-6 tuntia.Matkalla näemme koskematonta erämaaluonto naavakuusikoista tunturikasvustoon. Kivakan laelta avautuu joka suuntaan henkeäsalpaavia näkymiä. "Voittaa Kolin" on lausahdus, johon on helppo yhtyä.

Laivamatka puiston omalla järvialuksella Ruskeakalliolle ja Mäntykoskelle.  Näemme kuuluisan vuonojärven, tai kuten Ilmari Kianto sen ilmaisi, Kuusamon jättiläistimantin koko komeudessaan. Ruskeakallio oli ennen sotia Suomen suosituimpia matkailunähtävyyksiä, eikä Akseli Gallen-Kallelan maalaama Mäntykoski jää siitä jälkeen.

Patikkaretki I.K.Inhankin mykistämälle KIvakkakoskelle 2 x 4 kilometriä. Eteesi avautuvaa näkymää et tule unohtamaan. Paluumatkalla tutustuminen vanhaan karjalaiseen kylään Vartiolampiin. Käynti karjalaisessa talossa.
Majesteettinen KIvakkatunturi valvoo maisemaa.

17.6. aamiainen ja lähtö Suomeen. Rajanylitys noin klo 13. Klo 15 majoittuminen Arolan lomakylään. Maittava perinnelounas. Kesäkuussa halukkaille mahdollisuus lähteä helppokäyntiselle karhunkuvausretkelle Arolan omalle karhumökille! Matkaa mökeille vain muutama kilometri. Ne sijaitsee lähellä Venäjän rajaa. "Kojut" ovat tukevia ja tilavia hirsimökkejä. Niikon matkat suosittelee! Näet komeita karhuja turvallisesti lähietäisyydelta! Voi olla, että saat kuvattua myös merikotkan, ketun ja ahman! Lisämaksu 80 euroa. Paluu Arolaan jo klo 21. Sauna.

18.6.2019 Aamiainen ja  lähtö kohti etelää. Helsingissä olemme noin klo 21 (14.9.2018 lauantai)

 

 

Ilmoittaudu puh: 045-1374757
tai oheisella lomakkeella.
Lähde elämäs
i luontomatkalle! Helposti!

*:llä merkityt kentät ovat pakollisia.