Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

Solvetsk 2019 - Karjalan seikkailu vailla vertaa

Solovetskin saaristossa vietämme  4 päivää! Matkan kruunaavat maitovalaiden näkeminen ja Karjalan rakastetuin kylä Jyskyjärvi. Vuonna 2019 ylitämme rajan Vartiuksessa ja ajamme Kostamuksen ja Rukajärven kautta Belomorskiin!

Matka lyhenee 8 päivään. Uusi ohjelma tulossa!

Vienanmeren luonto ja Karjala 5000 eKr - 2018 A.D. Ajankohta 4.-11.7.2019.

Laajuudessa ja laadussa lyömätön ohjelma vie meidät historiaan ja nykypäivään tarjoten unohtumattomia luonto- ja kulttuurielämyksiä. Solovetskin luostari oli kristillinen ja hallinnollinen keskus Karjalassa 1500-luvulta lähtien,
sitä ennen alueella liikkui ja vaikutti karjalaisia, saamelaisia ja tuntemattomia muinaiskansoja. Onko siellä "Kalevalan tuonela", kuten eräät teoreetikot ovat heittäneet? Se on varmaa, että seutu on aina kiehtonut ihmisiä.

Neuvostoajan alkuaikoina Solovkasta tuli pelätty vankileirien saaristo. Nyt sitä restauroidaan ja turistit voivat kokea alueen kauneuden paitsi rakennusten myös luonnon kautta. Koko alue on suojeltu, eikä siellä tapaa punkkeja tai käärmeitä. Käymme myös kalliopiirroksilla ja jatulintarhoissa. Missään muualla ei pääse näkemään maitovalaita niin läheltä rannasta kuin Solovetskin Valasniemellä. Karjalaista nykypäivää ja aitoa karjalaistunnelmaa ehdimme kokea Jyskyjärven ja Kinnermäen kylissä, joissa heitämme retken alku- ja loppulöylyt.

Solovetskin saaristo on maalimanlaajuisesti arvokas ja kiehtova kokonaisuus, joka tarjoaa elämyksiä niin luonnon, historian kuin valokuvauksen ystäville. Jotta saarten lumous avautuu, on siellä vietettävä usempi päivä. Pikakäynti näihin maisemiin ei riitä. Saariston koko on 342 km2 ja ne nimettiin maailmanperintökohteeksi vuonna 1992.

Lähde mukaan! Paikkoja on rajoitettu määrä. Hinta täysihoidolla alkaen -  euroa + viisumi.  Uusi ohjelma tulossa!


1. päivä
 5.7.2019 perjantai
Lähtö Helsingistä Värtsilän ja Kolatselän kautta Kinnermäen 500 vuotta vanhaan, palkittuun karjalaiseen kylään, 
jonne saavumme noin klo 20.00. Majoitus ja karjalainen illallinen ja savusauna. Aamulla kylän esittely. Käymme myös Vieljärven kylän uudessa karjalaisessa "Kodissa", uudessa monitoimitalossa, jossa harrastetaan mm. teatteria karjalan kielellä. Kodia voi tukea mm. käsityöostoksin.

2. päivä  6.7.2019 Kinnermäki - Petroskoi. Lounas omakustanteinen, yhteinen illallinen. Ohjelmaa Petroskoissa, mm. upea kansallismuseo, jossa joka pohjustaa matkaamme. Koe Äänisen auringonlasku rantabulevardilla! Yöpyminen hyvässä hotellissa.

3. päivä 7.7.2019 lauantai Aamiainen. Lähtö kohti Belomorskia
Matkalla käymme Sandormohan joukkohaidoilla. Syömme maittavan lounaan Karhumäessä. Iltapäivällä saavumme Belomorskiin Käynti vaikuttavilla Zalavrugan kalliopiirroksilla, jossa näemme mm. luonnollisen kokoisia peuroja ja kuvasarjan hirven hiihdosta. Yövymme Belomorskissa hotelli Gandvikissa, jossa syömme myös illallisen.


4-8. päivä 8.-12.7.2019 Ohjelmaa Solovetskissä - viisi päivää ja neljä yötä saaren suositussa Prijut -hotellissa!! 
Belomorsk - Kemi – Solovetsk (luostarin satama) lähtö vuorolaivalla Solovetskiin Hintaamme kuuluu täysihoito myös Solovkissa. Jokaiselle päivälle on ohjelmaa. Teemme ainakin kaksi retkeä Beluzhi -niemelle valaita katsomaan. Toisen teemme laivalla ja toisen jalan (erämainen metsäpolku/ yhteen suuntaan noin 5 kilometriä. Retki on luonnonystävälle antoisa, mutta huonojalkaisille emme suosittele sitä. Kohokohtana astelemme 700 metriä laskuveden aikaan merenpohjaa myöten niemelle, josta näemme valaat 15-30 metrin päässä rannasta telmimässä ja juttelemassa keskenään. Paikalla on emoja ja poikasia, jotka voi erottaa myös värinsä puolesta toisistaan. Poikasten ääntely sulattaa sydämet.

Ohjelmassa tärkeällä sijalla ovat merielementti, luontoretket ja valaiden tarkkailu, tutustuminen 
yli 500 vuotta vanhaan luostariin ja saareen laajemmin. Mahdollisuus omatoimisiin retkiin vaikkapa polkupyörällä. 
Myös saaren 1000 asukkaan kylä, tanssivat koivut, syrjäisemmät skiitat ja 1.7 metrin vuorovesi ovat mielenkiintoisia ilmiöitä. Uutuutena vuodesta 2015 päiväretki Anzerin saarelle, jossa nousevat Solovetskin upeimmat skiitat.
Yhtenä päivänä käymme laivalla Jänissaarilla. Tutustumme maailman suurimpiin jatulintarhoihin, tuhansia vuosia vanhoihin labyrintteihin. Mahdollisuus vierailla myös mm. Sekirnjan kukkuloilla ja kasvitieteellisessä puutarhassa. Aikaa on! Karjalainen yhteistyökumppanimme lahjoittaa osan tuotosta valaiden suojeluun.

8.-9. päivä. 12.-13.7.2019. Saapuminen laivalla Kemiin. Illallinen ja yöpyminen Prichal -hotellissa. Matka Jyskyjärven kylään, jossa lounas, ohjelmaa, sauna ja illallinen. Ehdimme nauttia Vienan Karjalan valoisasta kesäillasta kylyineen. Laadukas, mukava perhemajoitus. Joidenkin mielestä ilta rakastetulla Jyskyjärvellä kruunaa upean matkan! Jyskyjärveä sanotaan Karjalan Venetsiaksi. Tule toteamaan miksi!10. päivä 14.7.2019 perjantai. Aamiainen ja lähtö kotimatkalle Jyskyjärveltä Suomeen. Reitti kulkee Kostamuksen kautta Helsinkiin, jossa olemme noin klo 21.-22.00. Reitin valintaan vaikuttavat myös matkalaisten toiveet. 

Matkan hintaan sisältyy täysihoito Karjalassa poikkeuksia lukuunottamatta, majoitukset ja ohjelma lukuunottamatta valinnaista päiväretkeä, Anzerin saarelle (+50 euroa) Pidätämme oikeuden ohjelman ja hinnan muutoksiin. Kertaviisumin hinta kauttamme 74 euroa ja vuosiviisumin 150 euroa

Soita 045-1374757 tai kirjoita alla olevalle lomakkeelle tai petri at niikonmatkat.com. Tervetuloa mukaan!

 

*:llä merkityt kentät ovat pakollisia.