Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

Arola, Hossa ja karhut - parasta, aidointa Kainuuta!

Ohjelmassa myös Hossan kansallispuisto/ Martinselkonen, Raattentie ja Hiljainen kansa ym. 2.-5.6.2022 4 päivää ja 16.-20.6.2022 5 päivääHinta 450/550 euroa.
Uutuus 6.-9.8. 4 päivää. 1 paikka jäljellä 16.6-20.6. matkalle. Kysy tarjous!!

Koe luonnossa elävien karhujen lumovoima: komeus, herkkyys ja persoonallisuus Arolan tilan turvallisissa hirsikopeissa, joissa innokkain kuvaaja voi myös yöpyä. Ja tämä on vain osa Arolan vetovoimaa ja alueen ainutlaatuisuutta. Vanha savusauna, luontoretket Hossan kansallispuistoon/ Martinselkoseen, Raattentien museoalue, Suomussalmen hiljainen kansa ja mikä tärkeintä: Arolan tilan henki. Helenan ja Eeron isännöimä entinen karjatila on nyt laadukas ja herkuistaan kuulu majapaikka ja retkiemme rauhoittava tukikohta. Hotellin tasoisissa mökeissä on myös jääkaapit ja normaali puusauna lämmitetään joka ilta. Lähde mukaan! P.S. Pidemmällä matkalla myös Ämmänsaari. Kainuussa voi yhä kokea historian ja seikkailun, mutta suomalaisen turvallisesti.
Ohjelma lyödään lopullisesti lukkoon yhdessä ja säidenkin mukaan! Paljon vaihtoehtoja.

Ajamme minibusseilla Helsingistä Suomussalmelle. Matkalla on mm. Väisäsen luomulihatila, josta saa muitakin luomutuotteita kuten Sonkakosken myllyn jauhoja ja ryynejä. Päätämme yhdessä, käymmekö Hossan kansallispuistossa vai Martinselkosen erämaissa. Tarvittaessa molemmat vaihtoehdot onnistuvat. Matka sisältää pääsymaksun Raatteentien museoon. Ajamme Raatteentietä rajalle saakka. Tällä osuudella ovat kiinnostavimmat käyntikohteet. Rajalla voi nousta torniinkin ja tukea pääsymaksulla Ukrainan sodassa kärsineitä siviilejä (2021 käytäntö). 

Hinta täyshoidolla (perillä kylläinen!!!) 450/ 550 euroa. Sisältää matkat minibussilla Helsingistä alkaen. Ohessa kuvia, joista saa aavistuksen matkan mahdollisuuksista ja elämyksistä. Hirsimökkiset piilojojut ovat mukavia, ja niistä on hyvä kuvata. Usein näemme myös kotkia, eikä ole mahdotonta nähdä kettuemoa perheineen tai peräti sutta tai ahmaa. Itse olen päässyt näkemään joka kerta ainakin kaksi karhua, joskus peräti kuusi eri karhua. Karhunkatselu 80 euroa/ ilta (5-8h). Karhumökeissä voi myös yöpyä. Eväät sisältyvät hintaan. Paluu karhumökeiltä klo 21 tilanteen mukaan. Kävelyä alle kilometri.
Täysihoidolla tarkoitamme kahta mahtavaa ateriaa perillä. Retkille voimme ottaa eväitä.

Ämmänsaaressa meillä on mahdollisuus käydä tapaamassa Ilmari Kiannon tytärtä, Petri Niikon ystävää Raija-Liisa Kiantoa ja kuulla tarinoita suuresta kansalliskirjailijasta! Voimme vierailla halutessa myös mm. kyläkauppamuseossa ja muissa kiinnostavissa kohteissa.
Valinnanvaraaon!

Kirjoita ja kysy!
Linkki sähköpostiin Puhelin 0451374757 Petri Niikko.


*:llä merkityt kentät ovat pakollisia.