Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

Koe Argentiina: Buenos Aires, Salta ja Iguassun huikeat putoukset

Tangoa, kaupungin sykettä, aitoja kyliä, viinitiloja, Saltan vuoristo ja Iguassun vesiputoukset!
Matka siirrettään maaliskuun alkuun 2019! Matkaohjelmaa muokataan entistä luontopitoisemmaksi ja vanhaa kulttuuria ja kyliä esitteleväksi 


Koe ainutlaatuinen ja korkeatasoinen, runsas ohjelma lyömättömään hintaan!

Uusi ohjelma tulossa pian! Iguassun putoukset, Saltan alue + Buenos Aires  yhteensä noin 3500 euroa

Ohjelmaan sisältyvät palvelut ja ateriat eritelty ohjelman alla. Yhden hengen hinta pyydettäsessä.
Ilmoittautumiset ja kyselyt alaosan lomakkeella tai soittamalla 045-1374757. Tervetuloa mukaan!
Käytämme matkalla hollantilaisen KLM -yhtiön lentoja. Hotellit mainittu ohjelman alla.

Niikon matkat ylpeänä esittää parhaimman asiantuntijan suunniteleman Etelä-Amerikan matkan, joka sopii niin tangon tosiharrastajille kuin kulttuurista ja maisemista kiinnostuneille löytöretkeilijöille! Vaihtoehtoisten pakettien ansiosta matkan sisältö täyttää juuri sinun toiveesi. Oppaana ja asiantuntijana vuosia Buenos Airesissa asunut ja siellä tangolaulajanakin tunnetuksi tullut Petri Kaivanto. Paikallisista kuljetuksista, opastuksista ja majoituksista vastaa lisäksi paikallinen laatumatkatoimisto. Jos et halua itse tanssia, tule ainakin kokemaan kuuluisaa argentiinalaista tangotunnelmaa alkuperäisiin tangokortteleihin. Kuvat kirjailija Markus Lehtipuu 2018


23.11.2018 perjantai

1. päivä KOHTI ETELÄÄ

Matka tangon kotimaahan alkaa Helsinki-Vantaan lentoasemalta.
Lentoyhtiö KLM. Menomatkan lennot:

23.11. Helsinki-Amsterdam 14.00-15.35
23.-24.11. Amsterdam-Buenos Aires 20.55-06.45

24.11.2018 lauantai

2. päivä ¡BIENVENIDOS¡

Saavumme aamulla Ezeizan kansainväliselle lentokentälle, josta on 22 kilometrin matka Buenos Airesin keskustaan. Mikäli kaikki huoneet eivät ole vielä valmiita, tutustumme kävellen lähiympäristöön ja pidämme infotilaisuuden. Päivänokosia suositellaan matkan rasituksista toipumiseen ja Argentiinan aikaan siirtymiseen.
Halukkaiden kanssa iltakävely ja omatoiminen illallinen omassa kaupunginosassa.

 

25.11.2018 sunnuntai

3. päivä - TANGON SYNTYSIJOILLA

Aamupäivällä aloitamme kaupunkikierroksen Plaza de Mayolta, jossa sijaitsee mm. katedraali ja presidentin hallintopalatsi Casa Rosada. Sieltä jatkamme tangon syntysijoille La Bocan satamakaupunginosaan, jossa sijaitsee myös argentiinalaisen jalkapallon pyhäkkö, Diego Maradonan kotikenttä La Bombonera. San Telmo on Buenos Airesin vanha keskusta, jossa pidetään joka sunnuntai värikkäät antiikkimarkkinat, jotka houkuttelevat Plaza Dorregon ja lähikadut täyteen myös muita katukauppiaita. Illalla musiikkiesitys tarjonnan mukaan.


 

26.11.2018 maanantai

4. päivä KAKSI KERTAA NELJÄ

Tänään tapaillaan tangon askelia tanssitunnilla, pääopettajana lukuisia suomalaisia opettanut Antonio Falcao. Antonio myös luennoi meille aiheesta ”Tango ja terveys” Pertti Mustosen tulkkaamana. Ilta vietetään argentiinalais-suomalaista tangoa kuunnellen: tarinaa ja tunnelmallista musisointia tarjoaa Alejandro Polemannin yhtye Aires de Finlandia solistinaan Petri Kaivanto. Tangopäivässä kannattaa olla mukana, bvaikkei tanssisikaan. Tangon todellinen taika avautuu vasta Buenos Airesissa.

 

27.11.2018 tiistaina

5. päivä YÖ MILONGASSA

Tänään saa nukkua pitkään tai ottaa päiväunet, sillä on aika siirtyä Buenos Airesin yökyöpeleiden rytmiin! Aamupäivällä voi käydä vaikka kartoittamassa läheisen Santa Fé -kadun ostostarjontaa. Myöhään iltapäivällä jatkamme tanssiharjoituksia Antonion johdolla ja Pertti Mustonen luennoi argentiinalaisten tangojen sanoituksista, sitten jatketaan illalliselle ja sen jälkeen lähdetään tansseihin! 

 

28.11.2018 keskiviikko

6. päivä ASADO - MAASEUTUA!

Aamiaisen jälkeen lähdetään kohti Lujánia, jossa sijaitsee Argentiinan tärkein pyhiinvaelluskirkko. Sieltä jatkamme Santa Susanan maatilalle, jossa luvassa perinteinen grillijuhla: kansanmusiikkia, hevosia ja gauchoja!

Ilta vapaa.

 

29.11.2018 torstai

7. päivä HISTORIAA JA HUVILOITA

Aamulla ylitämme Buenos Airesin kaupungin pohjoisen rajan kohti joenvarren huvilakaupunginosia. Maailman leveimmän joen suistossa Tigressä avautuu aivan toisenlainen maailma. Risteilemme joella ja nautimme lounasta.

Paluumatkalla tutustumme San Isidrossa suurmies Juan Martín de Pueyrredónin kotimuseoon (mikäli avoinna) ja näemme tasavallan presidentin virka-asunnon, josta hän taittaa työmatkojaan Casa Rosadaan toisinaan helikopterilla.

 

30.11.2018 perjantai

8. päivä NO LLORES POR MI, ARGENTINA!

Aamupäivällä kävelemme Evita-museoon tutustumassa Eva Perónin tarinaan. Halukkaat voivat jäädä lounaalle museon ravintolaan ja sitten jatkaa oppaan kanssa taksilla vaikkapa Recoletan hautausmaalle etsimään Evitan hautaa ja Kansallisgalleriaan (Museo Bellas Artes) tai ostoksille.

Iltaa vietämme tangoshow’ssa illastaen.

 

1.-2.12.2018 lauantai - vapaa päivä Buenos Airesissa ja sunnuntai - lähtöpäivä

9.-10. päivä MI BUENOS AIRES, QUERIDO

Viimeinen päivä Buenos Airesissa vapaa mm. ostoksia varten! Sitten haikeat jäähyväiset Etelän Pariisille jätetään sunnuntaina iltapäivällä klo 16.40 KLM:n lennolla. Pidemmän matkan valinneet jatkavat pohjoiseen. 
Tai valinnaisesti heitä odottaa Uruguay -painotteinen loppumatka.

Mahdollisuus palata Suomeen jo 2.12.2018 Perillä Suomessa ollaan 3.12.2018 klo 17.15. Lento Amsterdamin kautta.

Iguassun matkan valinneet jatkavat kotimaan lennolla vain Suomen mitan verran pohjoiseen kolmen maan eli Brasilian, Paraguayn ja Argentiinan rajalle. Siellä majoittumisen jälkeen illallinen omakustanteisesti. Majoitumme Argentiinan puolen Puerto Iguazúun. Keskeisellä paikalla sijaitsevasta hotellista on helppo mennä illastamaan omatoimisesti vaikkapa paikallisia jokikaloja: pacú tai surubí.

 

2.12.2018 sunnuntai VAIHTOEHTO 2 Huikeat vesiputoukset sademetsässä

10. päivä ISOVESI

Iguassun vesiputoukset äänestettiin hiljattain yhdeksi ”seitsemästä uudesta luonnonihmeestä”. Mitkään kuvat tai videot eivät välitä paikan ainutlaatuista tunnelmaa. Tänään tutustumme niihin Argentiinan puolen luonnonpuistossa. Kastuminen viimeistään Paholaisenkurkun kuohuissa on takuuvarmaa, vaikka ei subtrooppisessa sademetsässä sattuisikaan satamaan.

 

3.12.2018 maanantai

11. päivä PIIPAHDUS TOISPUALJOKKE

Aamuvarhain pakkaamme tavarat bussiin ja ylitämme rajan Brasiliaan. Sieltä saa parhaan kokonaiskäsityksen putousalueesta. Toivottavasti muistikorteissa on vielä tilaa, kun räpsitään kuvia putouksista, joissa edellisenä päivänä käveltiin. Lounasta nautitaan perinteisestä brasilialaisesta seisovasta pöydästä vesiputouksen vierellä. Sitten palataan Argentiinan puolelle ja lennetään takaisin Buenos Airesiin.

 

4.12.2018 tiistai

12. päivä Vapaapäivä Buenos Airesissa! Mahdollisuus mm. ostoksiin paikallisissa joskus kirkkoa muistuttavissa "ostosparatiiseissa" Yö hotellissa.

5.12.2018 keskiviikko

13. päivä PALUULENTO SUOMEEN.
14. päivä. Perillä Suomessa 6.12.2018

 

VAIHTOEHTO 3 URUGUAY!

1.12.2018 laUANTAI

9. päivä Colonia del Sacramento TUNNELMALLINEN LINNOITUS Haikeat jäähyväiset Etelän Pariisille jätetään lentoaikataulusta riippuen jossain vaiheessa iltapäivällä. Pidemmän matkan valinneet matkustavat aamuvarhain vesibussilla Uruguayn Colonia del Sacramentoon, joka on pittoreski historiallinen linnoituskaupunki Rio de la Platan rannalla ja Unescon maailmanperintökohde. Joen ylitys sujuu suurin piirtein kuin matka yli Suomenlahden.

Majoitumme aivan vanhan kaupungin tuntumaan ja teemme kävelykierroksen, jonka jälkeen saa omatoimisesti tutustua mm. pieniin museoihin ja ostostarjontaan.

 
2.12.2018 sunnuntai

10. päivä - Montevideo TOIS PUAL JOKKE ON TANGON TOINEN KOTIMAA 

Vain historian oikut erottivat Argentiinan ja Uruguayn eri valtioiksi. Kulttuuri maailman leveimmän joen rannoilla ja niiden takana olevilla tasangoilla on hyvin samanlaista ja molemmat maat pitävät mm. tangoa omana musiikkinaan ja Carlos Gardelia omana poikanaan. Vaikka myös Aki Kaurismäki on vitsaillut, että Gardel oli suomalainen, niin La Cumparsita on kuitenkin uruguaylainen kappale ja vuodesta 1998 Uruguayn lainsäädännön mukaan "kansan ja kulttuurin hymni" eli toinen kansallislaulu.

Coloniasta matkustamme bussilla pääkaupunki Montevideoon, mutta matkan varrella tutustumme uruguaylaisiin viineihin kahdella pienellä viinitilalla. Uruguayn viinit eivät ole Suomessa vielä kovin laajalti tunnettuja, mutta laadukkaita punaviinejä tehdään erityisesti Ranskasta tuodusta Tannat-rypäleestä. Majoittumisen jälkeen vapaata aikaa.

Uruguayssa on myös aivan oma karnevaaliperinteensä ja -musiikkinsa, johon pyrimme tutustumaan. Illalla musiikkiesitys tarjonnan mukaan.

3.12.2018 maanatai

11. päivä - Montevideo LA CUMPARSITA 

Aamupäivällä ohjelmassa on Montevideon kaupunkikierros, jolla näemme päänähtävyyksiä ja sataman kuuluisan kauppahallin. Toisin kuin Buenos Airesissa, Montevideossa on rantapromenadi ”Rambla” ja hiekkaranta. Illalla nautitaan lisämaksusta gourmet-ateria uruguaylaisen tangon tahtiin. Yö hotellissa. Tangoshow-illallinen Montevideossa kuljetuksineen lisämaksusta 75 €

 

4.12.2018 tiistai

12. päivä - VOLVER

Palaamme joen yli viimeiseksi yöksi Buenos Airesiin keskustahotelliin. Ilta toivomusten mukaan!

5.12.2018 keskiviikko

13. päivä PALUULENTO SUOMEEN. KLM:n lennolla klo 16.40
14. päivä Paluu Suomeen 6.12.2018 klo 17.15. Välilasku Amsterdamissa 
(5.12. Buenos Aires-Amsterdam 16.40-10.00 6.12. Amsterdam-Helsinki 13.50-17.15)

Oppaana vuosia Buenos Airesissa asunut ja tangolaulajana Argentiinassa tunnettu asiantuntija Petri Kaivanto.
Matkanjohtajana Petri Niikko.

Matkan hintaan sisältyvät: Mainittu ohjelma kuljetuksineen, sisäisine ja Suomen ja Argentiinan välisine lentoineen. Majoitukset 2 hengen huoneessa. oppaiden ja asiantuntijoiden palvelut, lentoliput Suomesta Argentiinaan ja takaisin. Buenos Airesissa majoitumme viikoksi Bulnes Eco Suites hotelliin Palermossa, palatessa jatko-ohjelmilta Dazzler Maipu hotelliin keskustassa. Ne on Petri Kaivannon taholta tarkastettu ja myös sijainniltaan hyviksi todettu. Hotellit vahvistuvat, kun saamme minimimäärän lähtijöitä.

Matkan hintaan sisältyvät ateriat:
- hotelliaamiaiset. Huom. Hotelli Bulnes Eco Suitesissa ei ole omaa ravintolaa, hintaan sisältyvä aamiainen tarjoillaan alakerran kahvilassa Café del Botánico. Huoneissa on pieni jääkaappi ja keittomahdollisuus.

http://www.bulnesecosuites.com/#rooms

- 27.11. illallinen (ei sis. juomia)
- 28.11. lounas ruokajuomineen estancialla
- 29.11. lounas Tigren retkellä (ei sis. juomia)
- 30.11. tangoshow-illallinen ruokajuomineen

Uruguay-osuudessa:
- 2.12. lounas viinitilalla (ei sis. juomia)


Täytä allaoleva kaavake ja kysy tai ilmoittaudu mukaan!

*:llä merkityt kentät ovat pakollisia.