Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

Georgia ja Armenia ovat Kaukasian sydämessä

Suomalaisturistien lähes unohtama Georgia on nyt paljon enemmän kuin muistojen kultaama
legendaarinen Neuvosto-Gruusia. Jo maan ruokakulttuuri saa turistin pään pyörälle.
Maa on monen mielestä tulevaisuuden suursuosikkeja huikean luontonsa ja rikkaan historian ansiosta.
Takaamme matkalla myös upeita tanssi- ja lauluesityksiä sekä maailman parhaita punaviinejä. 

Syksyn suosittu Georgian matka tehdään samalla ohjelmalla 16.-22.9.2019. Hinta 1220 euroa

Myös kevään yhdistelmämatka Armenian kanssa jatkaa ohjelmistossa 9.-19.5.2019.
Juna-aikataulujen takia matkaa myöhennettiin päivällä. Avaa Armenian matkan omat sivut

Täydellisen Kaukasian matkan metsästys on edennyt vaiheeseen, jossa yhdistimme Georgian ja Armenian.
Keväällä 2018
matkaan sisältyi kuusi päivää Georgiassa ja kolme päivää Armeniassa. Eikä kyseessä ole runsaasta ohjelmasta huolimatta läpijuoksu, vaan menemme syvälle kohdemaiden ytimeen. Katso ohjelma


Tiesitkö, että Georgia loi oman kirjoituskielenä jo lähes 2000 vuotta sitten, ja että se näytteli tärkeää osaa Antiikin Kreikan kaupankäynnissä ja sen myyteissä? Sen ehkä tiedätkin, että Georgia (neuvostaikana Gruusia) on yksi maailman parhaimpien viinien tuottajamaa, jolla on yli 8.000 vuoden perinteet viininkasvatuksessa. Jo vuonna 337 kristinuskon omaksunut maa yllättää ja hurmaa matkailijan yhä 2000-luvulla. Tule tutustumaan kanssamme sen hienoon pääkaupunkiin Tbilisiin sekä vuoristoisen seudun kauneuteen. Georgia jos mikä on maa idän ja lännen välissä. Matkailijalle se on myös turvallinen ja edullinen. Suomalainen ei tarvitse maahan viisumia.

Jos et ole vielä menettänyt sydäntäsi Georgialle ja sen maailmankuululle keittiölle on sinun aika liittyä joukkoomme! Georgian museoissa näemme mm. uskomattomia kultaisia miniatyyriesineitä 4000 vuoden takaa, lähes 2 miljoonaa vuotta vanhoja esi-ihmisten kalloja ja dinosauruksen kivettyneitä jalanjälkiä. Lähde mukaan oppimaan tätä ihmeellistä maata!

Syksyn matka tehdään 16.-22.9.2018 ja sen ohjelma on tämän linkin alla sivun alalaidassa.
Linkki Georgian kansallismuseon sivuille. Tästä Videolinkkejä 

Kevätmatka Georgiaan ja Armeniaan 9.-19.5.2019

Tätä matkaa on toivottu ja odotettu! Yhdistimme kokemustemme mukaan parhaan Georgian Armenian tärkeimpiin kohteisiin. Lentoaikataulujen vuoksi tarjoamme kaupan päälle illan ja yön Kiovassa, mikä mahdollistaa saapumisen Tbilisiin 9.5. jo klo 15.45! Passin tulee olla voimassa 6 kk matkan jälkeen. Viisumia ei tarvita EU:n kansalaiselle. Matka sisältää ohjelman, paikallisen oppaan ja suomalaisen matkanjohtajan palvelut, lennot ja junamatkat sekä vähintään kaksi ateriaa päivässä Kiovaa ja lähtö/- paluupäiviä lukuunottamatta. Hinta kahden hengen huoneella 1695 euroa sisältäen mainitut ateriat, lennot, bussikuljetukset, taksin Kiovan hotelliin, ohjelman, suomalaisen matkanjohtajan/ tulkin ja paikallisten oppaan palvelut. yhden hengen huoneen lisämaksu 360 euroa. Varaa paikkasi ajoissa! Hinnat vahvistetaan marraskuussa 2019. Uutuutena mm. kahden hengen laadukkaat junavaunut yöjunassa Jerevaniin. 

Ohjelmarunko

1. päivä torstai 9.5.2018 klo 16.05 Lento Helsinki-Vantaan lentoasemalta UIA:n koneella Kiovaan. Majoittuminen suosittuun RUS-hotelliin hyvälle paikalle kaupunkia. Omatoiminen illallinen joko hotellissa tai keskustan ravintoloissa. Ehdimme käydä mm. Maidanilla!

2. päivä 10.5.2019. Aamianen hotellissa. Lähtö klo 9.30 lentoasemalle. Lento Kiovasta Tbilsiin klo 12.00-15.45.
Kuljetus bussilla hotelliin. Majoittuminen hotelliin. Lounas. Vapaata aikaa. Illallinen klo 21.

3. päivä 11.5.2019. Aamiainen. Lähtö Tbilisiin kaupunkierrokselle klo 9.00. Näemme vanhaa kaupunkia, Metekhin, rikkikylpylöitä, vesiputouksen ja kuljemme mm. Narikalan linnoitukseen ja Mtatsminda vuorelle, eli pyhälle vuorelle köysivaunulla ja hissillä. Lounas MtatsmindassaKansallismuseossa näemme mm. 3000-4000 vuoden ikäiset lumoavat miniatyyri kulta-aarteet. Illalla upea illallinen Tbilisin suositussa laaturavintolassa georgialaisen tanssin ja musiikin säestyksellä. Konsertit ovat aina huippuluokkaa, ja tanssi on kaukasialaisittain kuumaveristä.

4. päivä 12.5.2019. Lähtö Itä-Georgian viinialueelle, Signagin kaupungissa Itä-Georgiassa, ihailemme Alazanin laaksoa, ikiaikaista georgialaisen kulttuurin kehtoa ja takana nousevaa Kaukasuksen vuoristoa. Käymme museossa, jossa on arkeologian lisäksi esitteillä tunnetun NIko Pirosmanin maalauksia. Paluumatkalla koemme unohtumattoman konsertti- ja ruoka- ja viinielämyksen aidolla perinteisellä georgialaisella viinitilalla. Saamme myös kokeilla paikallisen leivän ja churchkhelan valmistusta ja kuulla aitoa mieskuoron esittämää ikiaikaista kuorolaulua. Paluu illaksi Tbilisiin.  

5. päivä 13.5.2019 Aamiainen Tbilisissä. Lähtö pohjoiseen Georgian huikeimpiin maisemiin Stepatsmindaan ja Kazbegiin. Näitä vuoristomaisemia voisi sanoa Georgian kansallismaisemaksi. Käymme mm Ananurin linnoituksessa ja nautimme paikallista vuoristo khinkalia ja sikäläistä olutta. Maisemat jo bussin ikkunasta ovat unohtumattomia. Yöpyminen Kazbegissa upean näköalan paikalla hotelli Snossa, Gudaurissa. 

6. päivä 14.5.2019. Lähtö Borjomin kansallispuistoon, joka sijaitsee Länsi-Georgiassa. Alue on tunnettu paitsi luonnosuojelualueestaan, metsistään ja kallioisesta vuosistostaan, niin myös kuuluisasta Borjomin kivennäisvedestä, jota viedään yhä ympäri maailmaan, varsinkin entisen Neuvostoliiton maihin. Lounas. Tutustuminen puistoon ja sen lähteisiin. Yöpyminen Borjomissa hotelllissa. Hotellin ympäristössä hyvät näköalapaikat. Hotellimme on upea Natali.

7. päivä 15.5.2019. Aamiainen. Ohjelmaa upeassa, vuoristoisessa Borjomissa.2 tunnin/ 3 km kävelyretki Borjomin maisemissa, jossa käydään 950 metrin korkeudella. Sopii normalikuntoisille. Vaihtoehtoina lyhyemmät tutkimusmatkat puiston alueella. Lounas. Lähtö bussilla Tbilsiin, jossa on mahdollista käydä kylpylässä ennen kuin junamme lähtee Jerevaniin klo 20.20. Saamme pakatut eväät mukaan yöjunaan.

8. päivä 16.5.2019. Saapuminen Jerevaniin klo 7.30. Kaupunkikierros paikallisen oppaan johdolla. Matenadarin museo, jossa säilytetään mm. muinaisia käsikirjoituksia. Majoitus neljän tähden hotelliin ja lepohetki. Lähtö Garniin. Lounas. Tutustuminen Garnin temppeliin ja Gerardin luostariin. Klo 18 saapuminen Aye Marian turistikeksukseen puutarhojen ja upean vuoriston maisemiin. Maanpäällisen paratiisin tuoksuun sekoittuu ripaus perinteistä lavashia, jota saamme luvan opettella paistamaan. Paluu hotelliin Jerevaniin.

9. päivä. 17.5.2019. Aamiaisen jälkeen lähtö Ecmiadziniin, joka on Armenian apostolisen kirkon hankinen ja hallinnollinen keskus. Vierailemme katedraalin museossa ja 700-luvulta peräisin olevassa Zvarnotsin luostarissa.
Paluu Jerevaniin. Armenialainen lounas. Vierailu Ararat brandytehtaalla. Paluu hotelliin klo 17. Ilta vapaa. 

10. päivä. 18.5.2019. Aamiaisen jälkeen lähdemme kuuluisalle Vernisage -käsityötorille, jossa voimme ostaa mm. hienoa käsinvalmistettuja koruja ja maalauksia. Matkalla Sevan -järvelle syömme lounaan. Suuri Sevan järvi sijaitsee 1900 metrin korkeudessa, ja se on yksi Armenian kansallismaisemista. Vierailu Hagartsin luostarissa ja Dilijanin vanhassa kaupunginosassa. Paluu Jerevaniin noin klo 18. Ilta vapaa! 

11. päivä sunnuntai 19.5.2019.
 Aikainen herätys ja lähtö klo 4.20-6.20 lennolla Kiovaan, josta jatkolento Helsinkiin
klo 13.25-15.30. Ehdimme käydä Kiovan keskustassa takseilla syömässä ja muutamalla nähtävyydellä, mikäli sää on kutsuva ja intoa/ virtaa riittää. Voimme toki myös lepäillä Kiovan lentokentän modernilla tax-free alueella, jossa riittää ravintoloita.

Hinta kahden hengen huoneella 1695 euroa sisältäen mainitut ateriat, lennot, bussikuljetukset, taksin Kiovan hotelliin, ohjelman, suomalaisen matkanjohtajan/ tulkin ja paikallisten oppaan palvelut. yhden hengen huoneen lisämaksu 360 euroa. Varaa paikkasi ajoissa! 


Syks
yn
matka Georgiaan 16.-22.9.2019

Ohjelmarunko syksyn matkalle. Koe Gruusian taika sykkivästä Tbilisistä vuoristokylien lauluun ja maisemiin!
Matkan hinta 1210 euroa sisältäen lennot. Kiovan yö mahdollistaa saapumisen Tbilisiin päivälennolla. Sen myötä saamme kaksi iltaa matkalle lisää. Mukaan saattaa olla lähdössä myös mieskuorolaisia, joten ohjelmassa voi olla tavallista enemmän laulua - myös georgialaisittain. Opettelemme halutessanne myös paikallista laulutapaa. 


1. päivä maanantaina 16.9.2019 Lento Helsinki-Vantaan lentoasemalta UIA:n koneella klo 16.10-18.15 Kiovaan.  Ajamme taksilla Kiovan keskustaan kolmen tähden suosittuun hotelliin ja päätämme, missä syömme illallisen. Ehkäpä keskustassa Maidanin aukion lähistöllä nähtävyyksien äärellä?

2. päivä 17.9.2019 Aamiainen hotellissa. Lähtö taksilla lentoasemalle, josta lennämme Tbilsiin klo 12.00-15.45.
Majoittuminen vanhassa kaupungissa sijaitsevaan hoteli Piazzaan. Vapaata aikaa ja illallinen hotellissa


3. päivä. Aamiainen Tbilisissä. Lähtö pohjoiseen Georgian huikeimpiin maisemiin Stepatsmindaan eli Kazbegiin. Mennessä vierailemme Georgian kansallismaisemassa Mstkhetan pyhässä kaupungissa. Kazbegin vuoristomaisemissa käymme mm Ananurin linnoituksessa ja nautimme paikallista vuoristo khinkalia ja sikäläistä olutta. Yöpyminen Kazbegissa upeassa hotelli Snossa. vuoriston kupeessa.

4. päivä. Aamiainen Kazbegissa. Retki Kazbegissa Pyhän kolminaisuuden luostarissa huimissa maisemissa (3-4 h). Paluu Tbilisiin hotelli Piazzaan. Ilta vapaa Tbilisissä.

5. päivä. Aamiainen Tbilissä. Lähtö Itä-Georgian viinialueelle Khaketiin. Signagin kauniissa kaupungissa ihailemme Alazanin laaksoa, ikiaikaista georgialaisen kulttuurin kehtoa ja takana nousevaa Kaukasuksen vuoristoa. Paluumatkalla koemme unohtumattoman konsertti- ja ruoka- ja viinielämyksen aidolla perinteisellä georgialaisella viinitilalla. Saamme myös kokeilla paikallisen leivän ja churchkhelan valmistusta ja kuulla aitoa perinteistä mieskuorolaulua. Paluu yöksi Tbilsiin
hotelli Piazzaan

6. päivä. Aamiainen. Lähtö Tbilisin kaupunkierrokselle klo 9.30. Näemme vanhaa kaupunkia, Metekhin, rikkikylpylöitä, vesiputouksen ja kuljemme mm. Narikalan linnoitukseen ja Mtatsminda vuorelle, eli pyhälle vuorelle köysivaunulla ja hissillä. Lounas Mtatsmindassa. Kansallismuseossa näemme mm. 3000-4000 vuoden ikäiset lumoavat miniatyyri kulta-aarteet. Illalla upea illallinen Tbilisin suositussa laaturavintolassa georgialaisen tanssin ja musiikin säestyksellä. Konsertit ovat aina huippuluokkaa, ja tanssi on kaukasialaisittain vauhdikasta ja rytmisesti silmiä hivelevää.

7. päivä 22.9.2019 sunnuntai Varhainen lähtö lentokentälle. Aamiainen mukaan.

Lento Kiovaan klo 5.45.  Paluulento Kiovasta Helsinkiin klo 9.25. Perillä Helsinki -Vantaalla klo 11.30


Hinta 1220 euroa sisältää lennot, ohjelman, suomalaisen matkanjohtajan ja pakallisen oppaan palvelut sekä puolihoidon. Viisumia EU-kansalaiselta ei tarvita. Tervetuloa mukaan matkalle, joka ei unohdu! 1 hh + 250,-
Ei viisumia! Pssin tulee olla voimassa 6 kk matkan jälkeen.

 Videolinkkejä Georgiaan: Georgian ilmasta, Georgia - viinimaa Georgia dokumentti 
    Musiikkia ja ruokalajeja, Georgian Ruokakulttuuri.  Hauska matkavideo 


Varaa paikka! Soita 045-1374757 tai kirjoita oheisella kaavakkeella!

Ilmoittaudu matkalle tai kysy lisää alla olevalla kaavakkeella. Tervetuloa mukaan!
Klikkaa lopuksi "Lähetä sähköpostia" Täytä koko osoite, jos ilmoittaudut matkalle.

Voit käyttää myös suoraa sähköpostiosoitetta ja kirjoittaa tähän

Etsimme  kielitaitoisia ja sympaattisia matkanjohtajia matkoillemme. Ota yhteyttä.

*:llä merkityt kentät ovat pakollisia.