Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

Georgia on Kaukasian sydämessä!

Suomalaisturistien lähes unohtama Georgia on nyt paljon enemmän kuin muistojen kultaama
legendaarinen Neuvosto-Gruusia. Jo maan ruokakulttuuri saa turistin pään pyörälle.
Maa on monen mielestä tulevaisuuden suursuosikkeja huikean luontonsa, historiansa ja monipuolisuutensa takia. Takaamme matkalla myös upeita kaukasialaisia tanssi-, laulu- ja musiikkiesityksiä ja maailman parhaat punaviinit.


Tiesitkö, että Georgia loi oman kirjoituskielenä jo lähes 2000 vuotta sitten, ja että se näytteli tärkeää osaa Antiikin Kreikan kaupankäynnissä ja sen myyteissä? Sen ehkä tiedätkin, että Georgia (neuvostaikana Gruusia) on yksi maailman parhaimpien viinien tuottajamaa, jolla on yli 8.000 vuoden perinteet viininkasvatuksessa. Myös moni suomalainen on ihastunuit Georgian viini- ruokakulttuuriin ja vieraanvaraiseen kansaan. Jo vuonna 337 kristinuskon omaksunut maa yllättää ja hurmaa matkailijan yhä 2000-luvulla. Tule tutustumaan kanssamme sen hienoon pääkaupunkiin Tbilisiin sekä vuoristoisen seudun kauneuteen. Georgia jos mikä on maa idän ja lännen välissä. Matkailijalle se on myös turvallinen ja edullinen. Suomalainen ei tarvitse maahan viisumia.

Jos et ole vielä menettänyt sydäntäsi Georgialle ja sen maailmankuululle keittiölle on sinun aika liittyä joukkoomme! Georgian museoissa näemme mm. uskomattomia kultaisia miniatyyriesineitä 4000 vuoden takaa, lähes 2 miljoonaa vuotta vanhoja esi-ihmisten kalloja ja dinosauruksen kivettyneitä jalanjälkiä. Lähde mukaan oppimaan tätä ihmeellistä maata!

Ensi kevään matkan ajankohta on 13.-20.5.2018 ja syksyn matka tehdään 16.-21.9.2018 
Ohjelmat vahvistuvat syksyn aikana.  
Linkki Georgian kuuluisan kansallismuseon sivuille. Tästä Videolinkkejä 

Syksyn matka Georgiaan 19.-24.9.2017

Ohjelmarunko syksyn matkalle. Koe Gruusian taika sykkivästä Tbilisistä vuoristokylien lauluun ja maisemiin!
Matkan hinta 1080 euroa sisältäen lennot. Yhden hengen huonelisä 220 euroa. Kysy lisää! Tervetuloa mukaan!

1. päivä tiistaina 19.9.2017 Lento Helsinki-Vantaan lentoasemalta UIA:n koneella klo 16.10 Kiovan kautta Tbilsiiin. Tbilisiin saavumme klo 23.55 Majoittuminen laadukkaseen Astoria-hotelliin hyvälle paikalle kaupunkia.

2. päivä. Aamiainen Tbilisissä. Lähtö pohjoiseen Georgian huikeimpiin maisemiin Stepatsmindaan eli Kazbegiin. Mennessä vierailemme Georgian kansallismaisemassa Mstkhetan pyhässä kaupungissa. Kazbegin vuoristomaisemissa käymme mm Ananurin linnoituksessa ja nautimme paikallista vuoristo khinkalia ja sikäläistä olutta. Yöpyminen Kazbegissa.

3. päivä. Aamiainen Kazbegissa. Retki Kazbegissa Pyhän kolminaisuuden luostarissa huimissa maisemissa (3-4 h). Paluu Tbilisiin hotelli Astoriaan. Ilta vapaa Tbilisissä.

4. päivä. Aamiainen Tbilissä. Lähtö Itä-Georgian viinialueelle Khaketiin. Signagin kauniissa kaupungissa ihailemme Alazanin laaksoa, ikiaikaista georgialaisen kulttuurin kehtoa ja takana nousevaa Kaukasuksen vuoristoa. Paluumatkalla koemme unohtumattoman konsertti- ja ruoka- ja viinielämyksen aidolla perinteisellä georgialaisella viinitilalla. Saamme myös kokeilla paikallisen leivän ja churchkhelan valmistusta ja kuulla aitoa kyläläisten esittämää kuorolaulua. Paluu Tbilsiin

5. päivä. Aamiainen. Lähtö Tbilisin kaupunkierrokselle klo 9.30. Näemme vanhaa kaupunkia, Metekhin, rikkikylpylöitä, vesiputouksen ja kuljemme mm. Narikalan linnoitukseen ja Mtatsminda vuorelle, eli pyhälle vuorelle köysivaunulla ja hissillä. Lounas Mtatsmindassa. Kansallismuseossa näemme mm. 3000-4000 vuoden ikäiset lumoavat miniatyyri kulta-aarteet. Illalla upea illallinen Tbilisin suositussa laaturavintolassa georgialaisen tanssin ja musiikin säestyksellä. Konsertit ovat aina huippuluokkaa, ja tanssi on kaukasialaisittain kuumaveristä ja rytmisesti taidokasta.

6. päivä Varhainen lähtö lentokentälle. Aamiainen mukaan.

Lento Kiovaan klo 5.45.  Paluulento Kiovasta Helsinkiin klo 9.25. Perillä Helsinki -Vantaalla klo 11.30


Hinta 1080 euroa sisältää lennot, ohjelman, suomalaisen matkanjohtajan ja pakallisen oppaan palvelut sekä puolihoidon. Viisumia EU-kansalaiselta ei tarvita. Tervetuloa mukaan matkalle, joka ei unohdu! Mukaan mahtuu vain 16 henkeä. 1 hh + 220,-. Ei viisumia! 

Kevätmatka upeaan Georgiaan 13.-20.5.2017

Passin tulee olla voimassa 6 kk matkan jälkeen. Viisumia ei tarvita EU:n kansalaiselle! 
Kevätmatkalla koemme parasta Georgiaa: vuoristoa, viinitiloja, kansallispuiston maisemia, Prometheuksen luolaston ja tietysti värikkäästi sykkivän Tbilisin. Alla ohjelmarunko. Näemme Georgiaa todella monipuolisesti!

1. päivä lauantaina 13.5.2017 klo 16.05 Lento Helsinki-Vantaan lentoasemalta UIA:n konella Kiovan kautta Tbilsiiin. Tbilisiin saavumme klo 23.55 Majoittuminen laadukkaseen Irmeni -hotelliin hyvälle paikalle kaupunkia.

2. päivä. Aamiainen. Lähtö Tbilisin kaupunkierrokselle klo 9.30. Näemme vanhaa kaupunkia, Metekhin, rikkikylpylöitä, vesiputouksen ja kuljemme mm. Narikalan linnoitukseen ja Mtatsminda vuorelle, eli pyhälle vuorelle köysivaunulla ja hissillä. Lounas Mtatsmindassa. Kansallismuseossa näemme mm. 3000-4000 vuoden ikäiset lumoavat miniatyyri kulta-aarteet. Illalla upea illallinen Tbilisin suositussa laaturavintolassa georgialaisen tanssin ja musiikin säestyksellä. Konsertit ovat aina huippuluokkaa, ja tanssi on kaukasialaisittain kuumaveristä.

3. päivä. Lähtö Itä-Georgian viinialueelle, Signagin kaupungissa Itä-Georgiassa, ihailemme Alazanin laaksoa, ikiaikaista georgialaisen kulttuurin kehtoa ja takana nousevaa Kaukasuksen vuoristoa. Paluumatkalla koemme unohtumattoman konsertti- ja ruoka- ja viinielämyksen aidolla perinteisellä georgialaisella viinitilalla. Saamme myös kokeilla paikallisen leivän ja churchkhelan valmistusta ja kuulla aito kyläläisten esittämää kuorolaulua.
Paluu illaksi Tbilisiin.  

4. päivä. Aamiainen Tbilisissä. Lähtö pohjoiseen Georgian huikeimpiin maisemiin Stepatsmindaan eli Kazbegiin. Käymme mm Ananurin linnoituksessa ja nautimme paikallista vuoristo khinkalia ja sikäläistä olutta. Yöpyminen Kazbegissa hotelli Trusossa, Gudaurissa

5. päivä. Lähtö Borjomin kansallispuistoon, joka sijaitsee Länsi-Georgiassa. Alue on tunnettu paitsi luonnosuojelualueestaan, myös kuuluisasta Borjomin kivennäisvedestä, jota viedään yhä ympäri maailmaan, varsinkin entisen Neuvostoliiton maihin. Lounas. Tutustuminen puistoon ja sen lähteisiin. Yöpyminen Borjomissa hotelllissa. Hotellin ympäristössä hyvät näköalapaikat. Hotellimme on upea Natali.

6. päivä. Aamiainen. Ohjelmaa upeassa, vuoristoisessa Borjomissa.2 tunnin/ 3 km kävelyretki Borjomin maisemissa, jossa käydään 950 metrin korkeudella. Sopii normalikuntoisille. Vaihtoehtoina lyhyemmät tutkimusmatkat puiston alueella. Lounas. Lähtö bussilla Kutaisiin, Georgian toiseksi suurimpaan kaupunkiin. Maisematie! Yöpyminen Kutaisissa hotellissa. Tutustumista kaupunkiin.

7. päivä 19.5.2017 aamiainen Kutaisissa lähdemme Imeretin alueella sijaitseville Prometheuksen luolille, jotka löydettiin vasta 1984 neuvostoliiton aikana. Tuolloin etsittiin uusia suojapaikkoja ydinsotaa varten. Nyt valtaisat luolat on avattu turisteille, ja niiden kauneus ja jylhyys korostuu satumaisessa, muuttuvassa valaistuksessa. Poikkeamme myös Sataplissa, jossa vierailemme dinosaurusten jalanjälkiä tutkivassa laitoksessa ja ihailemme Imeretiin avautuvaa upeaa maisemaa. Ilta ja yö Kutaisissa. 

20.5.2017 lauantaina. Lento Kutaisista Kiovaan klo 6.15. Kiovassa klo 7.55. Paluulento Kiovasta Helsinkiin klo 13.25 Ehdimme halutessa käymään Kiovassa syömässä ja katsomassa nähtävyyksiä! Hinta vahvistuu keväällä, mutta se on nyt lentoineen 1230 euroa ohjelmalla. Puolihoito + Joka päivä aamiainen ja lounas Georgiassa sekä mainitut illalliset. Mukaan mahtuu vain 16 henkeä! Lisä yhden hengen huoneesta 320 euroa.

 

Videolinkkejä Georgiaan: Georgian ilmasta, Georgia - viinimaa Georgia dokumentti 
    Musiikkia ja ruokalajeja, Georgian Ruokakulttuuri.  Hauska matkavideo Varaa paikka! Soita 045-1374757 tai kirjoita oheisella kaavakkeella!

*:llä merkityt kentät ovat pakollisia.