Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

Tuntematon, erilainen Itä-Viro!
Maailmat kohtaavat uutuuskohteessamme. Tule mukaan ja hämmästy!
Uutuus: Narvan oopperafestivaali! Neljä päivää elämyksiä ja herkuttelua.
1 paikka vapaana! KYSY!

Olemme luoneet yhdessä virolaisen matkatoimiston kanssa Niikon matkoille räätälöidyt laadukkaat Itä-Viron kierrokset. Lammasmäe, Sillamäe, Narva, Viivikonna ynnä muut kohteet takaavat Viron parhaiden oppaiden kanssa matkoja, joita et muualta saa.  Itä-Virossa koemme myös myös neuvostonostalgiaa. Matkalla saamme syventävän käsityksen Virosta, jonka historiaa emme ehkä aina tunne.

   2.-5.9.2021 neljän päivän matka hinta 675 euroa puolihoidolla. 1hh + 45 euroa
  Tulossa uutuutena mm. Narvan oopperapäivät vanhalla teollisuusalueella!
  Ohjelmassa 3.9.2021 Giacomo Puccinin La Boheme VIP-katsomossa!! Lisäys: VIP-paikat             oopperassa eläkeläisille vain 20 euroa! Oopperan ystäville on mahdollisuus myös 4.9.             Rossinin Tuhkimon esitykseen (Giacomo Rossini). Festivaali on kansainvälinen, ja                  Tuhkimonkin esittää israelilainen Jerusalem Lyric Opera Festival -ryhmä.


  Tulossa myös uusi Latvian ja Tallinnan matka lokakuussa!

Itä-Viron kierros 2.-5.9.2021   Tiivistetty PDF-ohjelma kartalla

1. päivä 2.9.2021 (ajomatkoja 210 km) Tallinna – Lammasmäen lomakeskus – Valaste – Toila Spa

Klo 09:00 Laivamatka Helsingistä Eckerö Line laivalla Tallinnaan.
Klo 11:15 Saapuminen aamulaivalla Tallinnaan. 
Opas ja bussi ovat vastassamme ja matka jatkuu Virumaalle. Ylellinen lounas ja tutustuminen Lammasmäen omaperäiseen lomakeskukseen. Bussimatka kohti Itä-Viroa. Pysähdys Viron korkeammalla vesiputouksella (30 m) Ontikan rantatörmällä. Putouksen vierestä avautuu hieno näkymä 400 000 vuotta vanhoihin sedimenttikerroksiin sekä varsinkin merelle. Suomenlahti voi olla myös tätä! Yöpyminen Toila Spa hotellissa. Ehtiville tarjolla myös suojelualue ja luontopolku meren rannalle. Käytössä toki myös hyvät kylpyläpalvelut ja ravintola.

2. päivä 3.9.2021 65 km. Toila Spa – Toila Oru Puisto – Sillamäe - Vairvaran Sinimäen sotamuseo - Narva- Jõesuu - Narva

Aamupäivällä tutustumme Toila Oru puistoon (70 ha). Se on säilynyt osa pietarilaisen kauppiaan Jelissejevin rakennuttamasta upeasta palatsista. Linna oli myöhemmin Viron ensimmäisen presidentin Konstantin Pätsin kesäresidenssinä, joka tuhoutui viime sodassa. Meillä on mahdollisuus tehdä jännittävä (uskomaton!) virtuaalinen aikamatka VR-laseilla Toila-Orun presidentinlinnassa ja puistossa heinäkuussa 1938.
     Matkalla Narvan kaupunkiin ajamme Sillamäen ja Narva-Joensuun kautta. Tutustumme Sillamäen kaupunkiin, joka oli neuvostovuosina suljettu ”atomikaupunki “ Näemme Stalinin aikakauden 1940–50-luvun neoklassisia rakennuksia ja kuuluisat ”Potjomkinin“ portaat. Piipahdamme kaupassa, jollaisia ei pian Venäjälläkään enää tapaa.
   
Pysähdymme ehdottomasti myös  Vaivaran Sinimäen vaikuttavassa sotamuseossa. Se on ehkä Viron ”Raatteentien museo” Vuonna 1944 Sinimäessä käytiin Viron historian verisimmät ja raskaimmat taistelut. Museon talkoovoimin kerätty esineistö on ainutlaatuinen. Narva-Joensuussa on useita kylpylöitä ja pitkä hiekkaranta, joka vetää puoleensa kesäisin lomailijoita.
     Saavuttuamme Narvaan saamme maittavan lounaan. Syötyämme jatkamme kaupunkikerrokselle. Käymme
mm. Hermannin linnoituksessa, jonka ikkunoista voimme ihailla rajajoen vastakkaisella puolella nousevaa jykevää venäläistä linnoitusta. Yöpyminen Narvassa hotelli Narvassa, josta on vain kävelymatka linnoitukselle ja raja-asemalle iltakuvauksia tai -kävelyä ajatellen. Klo 19.00 lisämaksusta Ciacomo Puccinin ooppera La Boheme. 

3. Päivä 4.9.2021 177 km. Narva Kreenholm - Sininen Laguuni - Viivikonna - Viron Kaivosmuseo - Narva

Aamiaisen jälkeen tutustumme Kreenholmin entisen tekstiilitehtaan alueeseen, josta löytyy myös Viron kuvatuin rajapyykki. Paikka on mieleenpainuva – ja kuvauksellinen kuivuneine jokiuomineen ja valtavine teollisuushalleineen.
     Jatkamme päiväretkeä Siniseen Laguuniin ja poikkeamme Viivikonnan aavekaupungissa. Viron tunnetuin aavekaupunki alkoi tyhjentyä 1970-luvulla, kun kaivos suljettiin. Nykyään tuntuu, kuin aika olisi pysähtynyt niille sijoilleen.
      Viivikonnasta bussimatka jatkuu Kohtla Nõmmeen, jossa vierailemme Viron Kaivosmuseossa. Kohtlan palavakivimuseo on rakennettu aitoon, toimintansa lopettaneeseensa kaivokseen. Palavakivi oli yli 60 vuotta Viron energiatuotannon tärkeä lähde. Kaivosmuseo on kävijöille ainutlaatuinen tilaisuus tutustua menneen ajan tunnelmaan. Pääsemme ajamaan entisillä kaivosvaunuilla, kokeilemaan työkaluja ja syömään kaivosmiehen lounasta. Paluu hotelli Narvaan. Niikon matkat korostaa Narvan ainutlaatuisuutta ja kehittymistä hienoksi vierailukohteeksi, jossa kulttuurit, aikakaudet ja maailmat kohtaavat toisensa. Venäläisyys ja nuorekas läntinen Eurooppa ovat hämmentävällä tavalla yhtäaikaa läsnä. 

4. Päivä 215 km.

Aamupäivällä vierailemme Viktorian linnoitusjärjestelmän bastionin käytävissä. Se on Narvan seitsemästä bastionista upein. Viktorian bastionin seinät, kasematit ja ruutikellari on nyt kunnostettu. Paluumatka Narvasta kohti Tallinnaa. Matkalle vierailemme Purtsen vasallilinnakkeessa 1500-luvulta. Historiansa aikana Purtsen linnake on poltettu ja rakennettu monesti uudelleen. Tutustumiskierros ja olutmaistiaiset. Tarjolla myös alkoholitonta olutta ja maittava välipala
Saavuttuamme Tallinnaan saamme hieman vapaata aikaa ennen laivalle nousua.
klo 18:30 laivamatka Tallinnasta – Helsinkiin

Hintaan sisältyy:
- majoitus 1 yö Toila Spa hotellissa aamiaisella 2 hh standardiluokan huoneissa.
- majoitus 2 yötä Narvassa hotellissa Narva aamiaisella 2 hh standardiluokan huoneissa
- ruokailut: lounas Lammasmäen lomakeskuksessa; lounas Narvassa ravintolassa Muna;
  kaivosmiehen lounas Viron Kaivosmuseossa, olutmaistiaiset ja välipala Purtsessa
- Esitteessä mainittu ohjelma
- laivaliput Eckerö Line 2.9.-21 klo 09:00 Helsinki -Tallinna ja 5.9.-21 klo 18:30 Tallinna - Hki kansipaikat
- suomenkielisen oppaan palvelut koko matkan aikana Tallinnasta – Tallinnaan 4 päivää
- bussikuljetukset Virossa 4 päivää
- Suomalaisen matkanjohtajan Petri Niikko palvelut
- B4 hytti meno/ paluu tavaroita varten


Lisämaksusta:
- aamiainen laivalla 20.05. Helsinki – Tallinna 16 €/ hlö
- buffetpäivällinen laivalla 23.05. Tallinna – Helsinki 34 €/ hlö
-3.09. 2 – ruokalajin illallinen htl. Narva 15 €/ hlö
-3.09. väliaika tarjoilu Narvan Oopperapäivän esityksen aikana 16 € / hlö
-3.09.2021 oopperaliput Narvan Oopperapäivien esitykseen La Boheme / 4. rivi/ 44 € /h
- Yhden hengen huone 70 euroa.

Näille matkoille emme tarjoa perinteistä kanta-asiakasalennusta, mutta vuonna 2020 peruuntuneiden matkojen hyvitykset voidaan käyttää näihin matkoihin. Hinta edellyttää 15 lähtijää!
Matkanjohtajana Petri Niikko. Oppaana täysin suomenkielinen paikallinen Viron tuntija!
Tiivistetty PDF-ohjelma kartalla.


Kirjoita petri@niikonmatkat.com tai soita 0451374757

Lähde mukaan Niikon matkoille räätölöidylle erikoismatkalle! Toiveet huomioidaan!

Satoja kuvia lisäksi nähtävillä Niikon matkojen avoimilta Facebook-sivuilta. Niikon matkat facebook
*:llä merkityt kentät ovat pakollisia.