Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

Petroskoi - Karjalan upea ja värikäs pääkaupunki!


Vuoden 2019 ensimmäinen matka tehdään 13.-17.2.2019 tai 14.-17.2.2019.Te päätätte!
Teemana upeat jää- ja lumiveistosfestivaalit, jotka päättyvät henkeäsalpaaviin ilotulituksiin.
Ohjelmassa myös mm. ooppera(t), jonka te valitsette. Tämä vaikuttaa myös matkan kestoon.
Niikon matkat suosittelee pitempää vaihtoehtoa. Petroskoissa riittää nähtävää ja oltavaa.

Hinta 4 päivää vain 380 euroa. Hinta 5 päivää 430 euroa. Varaa jo nyt! Viisumi kauttamme edullisesti.
Ohjelmarunko alla. Matkat tehdään minibusseilla tai tila-autoilla. Reitti vaihtelee kyytiläisten mukaan. Kysy!

Mukana nyt myös marraskuussa 2018 hämmentänyt ja ihastuttanut Punasuomalaiset -näyttely.
Hotellinamme on tällä kertaa upea Fregatti Äänisen rannassa lähellä Musiikkitaloa ja Jääveistos tapahtumaaBalettina sattuu olemaan perjantaina jälleen iki-ihana PähkinänsärkijäMatkaa voidaan matkalaisten toiveesta pidentää keskiviikkoon tai maanataihin, jos haluatte nähdä uuden Karjalainen vanki -oopperan tai G. Donicettin koomisen opperan Lemmenjuoma. Jälkimmäisessä tapauksessa matka pitenee 13.-17.2.2019.
Voit näin halutetessasi nähdä kaksi oopperaa! Taidemuseon vaihtuvasta näyttelystä ilmoitamme tammikuussa.

Ohjelma ja museot tarkentuu toiveidenne mukaan. Hintaan kuuluvat matkojen lisäksi 3-4 hotelliyötä 2 hengen huoneessa buffet -aamiaisella (lisämaksu 1 hh 80-100 euroa), yksi oopperaesitys, yksi yhteinen illallinen, Käynti Kansallismuseossa (mm. Punasuomalaiset näyttely). Lisämaksusta mm. käynti Taidemuseossa. Matkanjohtajana toimii Karjalan asiantuntija Petri Niikko. Petroskoissa on kävelymatkan päässä paljon nähtävää ja kerrassaan upeat ja edulliset ostosmahdollisuudet. Taksienkin taksat ovat nimellisiä. Kaupungissa on myös loputon määrä kahviloita ja ravintoloita. Pääkadulla on jopa kolme kaukasialaista ravintolaa. Kaupunki henkii historiaa ja nuorekkuutta.


Vaikka Petroskoi on museoiden mekka ja edullinen ostoskaupunki, on siellä mukava kävellä ja vaikkapa kuvailla. Äänisen rantabulevardi on hieno ja suosittu paikka astella auringonlaskuun. Petroskoin tie on uusittu ja hyvä ajaa: näemme vanhoja kyliä ia kiinnostavia maisemia, kuten Vieljärven, Mangan, Läskelän, Ruskealan sekä rantakallioden Laatokan. Koemme samalla matkalla talvisen Karjalan idylliä ja kaupunkikulttuuria!

  


Ohjelmarunko (vaihtelee matkoittain) 


Keskiviikko/ torstai - sunnuntai. Museokäynnit ovat omakustanteisia. TaidemuseossaIlmoitamme lähempänä matkaa vaihtuvista näyttelyistä/ kaupungin tapahtumista! Tarjoamme myös Petroskoissa yhden illallisen.

 

1. päivä keskiviikko/ torstai  Lähtö Vantaalta ja Helsingistä klo 7.00. minibussilla Reitti tarkentuu 
lähtijöiden mukaan. Rajan ylitys Niiralasssa noin klo 15. Ajo karjalaismaisemien halki. Matkan varrella on hyviä kahviloita, joissa saa myös syödäkseen. Saapuminen Petroskoihin noin klo 22.00

2. päivä torstai/ perjantai. Heräämme jo Petroskoissa 
Aamianen hotellissa. Päivän ohjelma tarkentuu lähempänä matkaa. Kvartirnik?  Taiteilijatapaaminen? Illallinen? Museo? Emme kahlehdi itseämme ohjelmaan. Ooppera tai baletti on joko torstaina, perjantaina tai lauantaina

3./ 4. päivä. perjantai/ lauantai. Aamiainen hotellissa. Kaupunkikierros. Käynti ostoksilla. Vapaata aikaa/ Taidemuseo/ kansallismuseo Kahtena päivän yhteistä/ omaa ohjelmaa toiveiden mukaan. Voimme Käydä mm. Tatjana Kalininan upeassa nukkevaltakunnassa Katso linkki, kansallismuseossa, Taidemuseossa, järjestämme mahdollisesti Arto Rinteen johtaman maailmankuulun  Sattuma -yhtyeen kotikonsertin.  
      Kaupungissa on useita edullisia ja varsin laadukkaita/ moderneja kahviloita/ ravintoloita. 
Siellä on myös upea ja monipuolinen kauppakeskus, jossa on mahdollisuuksia niin herkullisiin ruokaostoksiin kuin tavara- ja vaatelöytöihin. Kaupungin hintataso on suomalaiselle varsin edullinen ja valikoimat hämmentävän hyviä taiteesta turhakkeisiin. Petroskoista löytää myös useita erikoiskahviloita ja teehuoneita, jotka ovat keskieurooppalaista tasoa. Yksi erikoisuus on 70-luvun kahvila John Lennon ja Leonid Brezhnev suojelijoinaan. Kaupungissa on myös suuri tuoretori ja kauppahalli. Ruokailun hinta on noin 3-10 euroa! Autamme ravintoiden valinnassa. Ruokailut ovat pääosin omakustenteisia. Emme halua rajoittaa valinnan vapautta tässä historiallisessa, mutta yllättävän nuorekkaassa kahviloiden ja ravintoloiden kaupungissa.

Lähtöaamuna aamiainen klo 8 ja lähtö klo 8.30. Saapuminen Helsinkiin noin klo 21.00

Voimme luvata, että ihastut Petroskoihin! Se on niin lähellä - ja niin erilainen. Silti yllättävän suomalainen. 

Alla Pjotr Tshaikovskin unohtumaton Joutsenlampi Päätämme ohjelmasta toiveidenne mukaan! 

  Don Quijote.Don Quijote.
Kuva Don Quijotesta

Matka tehdään minibusseilla. Lisähinta 1 hh Petroskoissa 60-80 euroa. kertaviisumi 74 euroa.
 Soita 0451374757 tai kirjoita alla lomakkeella. Paikkoja rajoitetusti! Matkanjohtajana Petri Niikko

Oopperat ja baletit matkoillamme alkuvuodesta 2018: 
16.2.2018 Madama Butterfly Linkki

17.2.2018 Nasto, karjalainen kaunotar  Linkki
30.3.2018
 Joutsenlampi Katso linkistä


 

 Petroskoin Taidemuseo on ehdottomasti käymisen arvoinen.

Uuden Vuoden gaalaUuden Vuoden gaala

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

*:llä merkityt kentät ovat pakollisia.