Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

Kinnermäki ja Petroskoi - savusaunasta Karjalan halki oopperaan! 

- Vuoden lopussa tulossa pikkujoulumatkat Petroskoihin P. Tsaikovskin Pähkinänsärkijä balettiin 23.11. ja R. Shsedrinin Anna Kareninan modernisoituun balettiversioon 30.11. Kysy! Matkat järjestetään 4-5 päiväisinä kysynnän mukaan.

Oopperat ja baletit matkoillamme alkuvuodesta: 
16.2.2018 Madama Butterfly Linkki

17.2.2018 Nasto, karjalainen kaunotar  Linkki
30.3.2018
 Joutsenlampi Katso linkistä


30.11.2017 starttasi Helsingistä perinteinen kulttuurin ja savusanan kyllästämä pikkujoulumatka!
Ohjelmassa oli muiden muassa P. Tshaikovskin jouluinen Pähkinänsärkijä baletti lauantaina ja Sattuma -yhtyeen kotikonsertti eli kvartirnik! Yleisön pyynnöstä matka järjestettiinn viisipäiväisenä. Tällä matkalla tapasimme myös paikallisia valokuvaajia ja taiteilijoita heidän ateljeessaan. Jokainen matkamme on erilainen vuodenajan mukaan!

Karjalan parhaiten säilynyt vanha kylä, ja vuonna 2016 Venäjän kauneimmaksi kyläksi valittu Kinnermäki on myös laadukas majoituspaikka, jossa matkalaista hellitään savusaunalla ja maittavalla karjalaisella perinneruualla. Karjalan pääkaupungissa Petroskoissa on paljon koettavaa: vierailemme kiinnostavissa museoissa, upeassa musiikkiteatterissa joko oopperassa tai baletissa. Majoitumme erinomaisessa hotelli Pohjolassa ja nautimme sympaattisen kaupungin sykkeestä. Petroskoi on myös edullinen ostoskaupunki ja Äänisen rantabulevardi on hieno paikka kävellä vaikkapa auringonlaskuun. Petroskoin tie on uusittu ja hyvä ajaa: näemme vanhoja kyliä ia kiinnostavia maisemia, kuten Vieljärven, Mangan, Läskelän, Ruskealan sekä rantakallioden Laatokan. Koemme samalla matkalla talvisen Karjalan idylliä ja kaupunkikulttuuria!

Yövymme Kinnermäessä myös Solovetskin ja Kizhin matkoilla.

Petroskoin rantabulevardiltaPetroskoin rantabulevardilta
  


Matkan hintaan kuuluu: Matkat Helsinki - Petroskoi - Helsinki omalla minibussilla Majoitukset aamiaisella ja Kinnermäen perinneillallisella, savusauna, oopperailta ja oppaan palvelut.
kaikilla matkoilla emme yövy Kinnermäessä, ja tällöin meilläon enemmän aikaa Petroskoissa!
Räätälöimme kunkin matkan erikseen. Kerro toiveesi!
29.3.-1.4.2018 Hinta 395 euroa/ 4 pv. 1hh + 60 euroa (Petroskoi)

Ohjelmarunko (vaihtelee matkoittain) 


29.3.-1.4.2018. Torstai-sunnuntai. Museokäynnit ovat omakustanteisia. Taidemuseossa
Ilmoitamme lähempänä matkaa vaihtuvista näyttelyistä/ kaupungin tapahtumista! Tarjoamme myös Petroskoissa yhden illallisen.

 

1. päivä torstai 30.3.2018. Lähtö Vantaalta ja Helsingistä klo 7.00. minibussilla Reitti tarkentuu 
lähtijöiden mukaan. Rajan ylitys Niiralasssa noin klo 15. Ajo karjalaismaisemien halki. Matkan varrella on hyviä kahviloita, joissa saa myös syödäkseen. Saapuminen Petroskoihin hotelli Pohjolaan klo 22.00

2. päivä perjantai. Heräämme jo Petroskoissa tai Kinermassa riippuen matkasta!
Aamianen ja Kinnermäen yli 500 vuotta vanhan kylän esittely. klo 10 matka Vieljärven uudelle Karjalan kielen kodi -monitoimitalollle. Taloa voi tukea ostamalla käsitöitä ym. tuotteita tai omin tuomisin. Lähtö Petroskoihin noin klo 11.30. Majoittuminen Pohjola -hotelliin klo 14. Loppupäivän ohjelma tarkentuu lähempänä matkaa. Kvartirnik? Taiteilijatapaaminen? Pikkujouluillallinen? Museo? Emme kahlehdi itseämme ohjelmaan.

3.-4./5. päivä. Aamiainen hotellissa. Kaupunkikierros. Käynti ostoksilla. Vapaata aikaa/ Taidemuseo/ kansallismuseo Kahtena päivän yhteistä/ omaa ohjelmaa toiveiden mukaan. Voimme Käydä mm. Tatjana Kalininan upeassa nukkevaltakunnassa Katso linkki, kansallismuseossa, Taidemuseossa, järjestämme halutessa Arto Rinteen ja Sattuman kotikonsertin.  Kaupungissa on useita edullisia ja varsin laadukkaita/ moderneja kahviloita/ ravintoloita. Siellä on myös upea ja monipuolinen kauppakeskus, jossa on mahdollisuuksia herkullisiin ruokaostoksiin kuin tavara- ja vaatelöytöihin. Kaupungin hintataso on suomalaiselle varsin edullinen ja valikoimat hämmentävän hyviä taiteesta vaateostoksiin. Petroskoista löytää myös useita erikoiskahviloita ja teehuoneita, jotka ovat keskieurooppalaista tasoa. Yksi erikoisuus on 70-luvun kahvila John Lennon ja Leonid Brezhnev suojelijoinaan. Kaupungissa on myös suuri tuoretori ja kauppahalli. Kolmannen päivän lounas on omakustanteinen. Ruokailun hinta on noin 4-10 euroa! Autamme ravintoiden valinnassa. 

Jos päätämme yöpyä Kinnermäessä, lähdemme lauantai-iltana klo 15 Petroskoista.

Lähtöaamuna aamiainen klo 8 ja lähtö klo 8.30. Saapuminen Helsinkiin noin klo 21.00


Voimme luvata, että ihastut Petroskoihin! Se on niin lähellä - ja niin erilainen. Silti yllättävän suomalainen. 

Alla Pjotr Tshaikovskin unohtumaton Joutsenlampi Päätämme ohjelmasta toiveidenne mukaan! 

  Don Quijote.Don Quijote.
Kuva Don Quijotesta

 

Hinta 410/ 460 euroa sisältää majoitukset 2hh, mainitut ateriat, matkat ja ohjelman (opastukset, oopperalipun) . Matka tehdään minibusseilla. Lisähinta 1 hh Petroskoissa 40-60 euroa. kertaviisumi 74 euroa.  Soita 0451374757 tai kirjoita alla lomakkeella. Paikkoja rajoitetusti! Matkanjohtajana Petri Niikko


 

 Petroskoin Taidemuseo on ehdottomasti käymisen arvoinen.

Uuden Vuoden gaalaUuden Vuoden gaala

 

*:llä merkityt kentät ovat pakollisia.