Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

Solvetsk Suuri 2019 - Karjalan seikkailu vailla vertaa

Solovetskin saaristossa vietämme 4 päivää! Matkan kruunaavat maitovalaiden näkeminen ja Karjalan rakastetuin kylä Jyskyjärvi. Vuonna 2019 ylitämme rajan Vartiuksessa ja ajamme Kostamuksen ja Rukajärven kautta Belomorskiin!

Matka uudistuu ja lyhenee vuonna 2019! Ajankohta 4.-11.7.2019. Uusi ohjelma pian!


Vienanmeren luonto ja Karjalan kulttuuri 5000 eKr - 2018 A.D.

Laajuudessaan ja laadussa lyömätön ohjelma tarjoaa unohtumattomia luonto- ja kulttuurielämyksiä. Solovetskin luostari oli kristillinen ja hallinnollinen keskus Karjalassa 1500-luvulta lähtien, sitä ennen alueella liikkui ja vaikutti karjalaisia, saamelaisia ja tuntemattomia muinaiskansoja. Onko siellä esimerkiksi "Kalevalan tuonela", kuten eräät teoreetikot ovat heittäneet? Se on varmaa, että seutu on aina kiehtonut ihmisiä.

Neuvostoajan alkuaiakoina Solovkasta tuli pelätty vankileirien saaristo. Nyt sitä restauroidaan ja turistit voivat kokea alueen kauneuden paitsi rakennusten myös luonnon kautta. Koko alue on suojeltu, eikä siellä tapaa punkkeja tai käärmeitä. Käymme myös Zalavrugan kalliopiirroksilla ja jatulintarhoissa. Missään muualla ei pääse näkemään maitovalaita niin läheltä rannasta kuin Solovetskin Valasniemellä. Karjalaista nykypäivää ja aitoa karjalaistunnelmaa ehdimme kokea Jyskyjärven ja Kinnermäen kylissä, joissa heitämme retken alku- ja loppulöylyt.

Solovetskin saaristo on maalimanlaajuisesti arvokas ja kiehtova kokonaisuus, joka tarjoaa elämyksiä niin luonnon, historian kuin valokuvauksen ystäville. Vuosi vuodelta saarten suosio vain kasvaa. Jotta saarten lumous avautuu,
on siellä vietettävä usempi päivä.  Pikakäynti näihin maisemiin ei riitä. Jo pääsaaren koko on yli 300 km2.

- Lähde mukaan! Hinta alkaen _ euroa täysihoidolla + viisumi. 


Vuoden 2019  ohjelma vahvistetaan marraskuussa 2018
.

1. päivä
 5.7.2019 perjantai
Lähtö Helsingistä Värtsilän kautta Pazalaan ja Kinnermäen hienoon karjalaiseen kylään, 
jonne saavumme noin klo 20.00. Laadukas majoitus ja illallinen ja savusauna. Aamulla meille esitellään tämä yli 500 vuotta vanha, suojeltu ja palkittu perinnekylä ja käymme myös Vieljärven uudessa karjalaisessa "Kodissa", monitoimitalossa, josta on tullut kylän kohtauspaikka ja karjalan kielen elpymisen toivon kipinä.


2. päivä  6.7.2019 Kinnermäki - Petroskoi. Lounas omakustanteinen, yhteinen illallinen. Ohjelmaa Petroskoissa, mm. upea kansallismuseo, jossa joka pohjustaa matkaamme. Koe Äänisen auringonlasku rantabulevardilla! Yöpyminen Äänislinna hotellissa.


3. päivä 7.7.2019 Aamiainen. Lähtö kohti Belomorskia
Matkalla käymme Kivatsun putouksilla ja Sandormohassa. Syömme maittavan lounaan Karhumäessä

Iltapäivällä saavumme Belomorskiin Käynti vaikuttavilla Zalavrugan kalliopiirroksilla, jossa näemme mm. luonnollisen kokoisia peuroja ja kuvasarjan hirven hiihdosta. Yövymme Belomorskissa hotelli Gandvikissa, jossa syömme myös illallisen.

4-8. päivä 8.-12.7.2019 Ohjelmaa Solovetskissä - viisi päivää ja neljä yötä saaren suositussa Prijut hotellissa

Belomorsk - Kemi – Solovetsk (luostarin satama) lähtö vuorolaivalla Solovetskiin Hintaamme kuuluu täysihoito myös Solovkissa. Jokaiselle päivälle on ohjelmaa. Teemme ainakin kaksi retkeä Beluzhi -niemelle valaita katsomaan. Toisen teemme laivalla ja toisen jalan (erämainen metsäpolku/ yhteen suuntaan noin 5 kilometriä. Retki on luonnonystävälle antoisa, mutta huonojalkaisille emme suosittele sitä. Kohokohtana astelemme 700 metriä laskuveden aikaan merenpohjaa myöten niemelle, josta näemme valaat 10-20 metrin päässä rannasta telmimässä ja juttelemassa keskenään. Paikalla on emoja ja poikasia, jotka voi erottaa myös värinsä puolesta toisistaan. Poikasten ääntely sulattaa sydämet.

Ohjelmassa tärkeällä sijalla ovat merielementti, luontoretket ja valaiden katselu, tutustuminen
yli 500 vuotta vanhaan luostariin ja saareen laajemmin. Mahdollisuus omatoimisiin retkiin vaikkapa polkupyörällä.
Myös saaren 1000 asukkaan kylä, tanssivat koivut, syrjäisemmät skiitat ja 1.7 metrin vuorovesi ovat mielenkiintoisia ilmiöitä. Uutuutena päiväretki Anzerin eristyneelle saarelle, Solovetksin vaikuttavimmille skiitoille! Yhtenä päivänä käymme laivalla Jänissaarilla. Tutustumme maailman suurimpiin jatulintarhoihin, tuhansia vuosia vanhoihin labyrintteihin. Mahdollisuus vierailla myös mm. Sekirnjan kukkuloilla ja kasvitieteellisessä puutarhassa. Aikaa on! Karjalainen yhteistyökumppanimme lahjoittaa osan tuotosta valaiden suojeluun.8.-9. päivä. 12.-13.7.2019. Saapuminen laivalla Kemiin. Illallinen ja yöpyminen Prichal -hotellissa. Matka Jyskyjärven kylään Vienan Karjalaan, jossa lounas, ohjelmaa, sauna ja illallinen. Ehdimme nauttia vanhan Karjalan valoisasta kesäillasta kylyineen. Laadukas, mukava perhemajoitus. Joidenkin mielestä ilta Jyskyjärvellä kruunaa upean matkan!


10. päivä 14.7.2019 sunnuntai. Aamiainen ja lähtö kotimatkalle Jyskyjärveltä Suomeen. Reitti kulkee Kostamuksen kautta Helsinkiin, jossa olemme noin klo 21.-22.00. Reitin valintaan vaikuttavat myös matkalaisten toiveet.

Matkan hintaan sisältyy täysihoito Karjalassa poikkeuksia lukuunottamatta, majoitukset ja ohjelma lukuunottamatta valinnaista retkiä Anzerin saarelle (+50 euroa).  Pidätämme oikeuden ohjelman ja hinnan muutoksiin.
 

Soita 045-1374757 tai kirjoita oheiselle lomakkeelle!
Lisää kuvia Solovetskista näet täältä. Yllä vasemmalla Kinnermäen kyllä ja oikealla Jyskyjärven maisemia.

Ilmoittaudu matkalle tai kysy lisää alla olevalla kaavakkeella. Tervetuloa mukaan!
Klikkaa lopuksi "Lähetä sähköpostia" Täytä koko osoite, jos ilmoittaudut matkalle.

Voit käyttää myös suoraa sähköpostiosoitetta petri(at)niikonmatkat.com


*:llä merkityt kentät ovat pakollisia.