Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

Vienan Karjala - matka moneen ulottuvuuteen

Vienan Karjala tarjoaa ainutlaatuisen väylän sukeltaa karjalaisuuden lähteille alueella, jolta kerättiin Kalevalan säkeitä, ja jossa voi vielä saada tervantuoksuisen kosketuksen menneisyyteen idyllisiä kylänraitteja kulkemalla, kyläläisiä tapaamalla ja kylpemällä aidoissa karjalaiskylyissä. Ei ihme, jos matkat tekevät sinustakin uuskarelianistin: kontrasti nyky-Suomen ja Karjalan välillä on suurempi kuin suurten kareliaanien kaudella sata vuotta sitten.
Ainakin opimme nöyryyttä: luontaistaloudessa ja kovalla työllä leivässä pysyneet karjalaiset ovat säilyttäneet huumorintajunsa historian melskeissä. Vienan Karjalassa vanhat karjalais-suomalaiset perinteet, neuvostoaika ja satelliittiaika lyövät merkillisellä tavalla kättä. Toki elintaso on viime aikoina noussut, ja moni yllättyy majoituksen ja ruuan laadusta ja puhtaudesta. Vuonna 2017 kaksi oli Vienan kierrosta!

 22.-27.8.2017 elokuun Vienan matkalla 2017 mukana oli myös Venehjärven Iljan praasniekka.

Mukaan kannattaa varata kamera (tai video) ja riittävästi muistikortteja. Näemme myös I.K.Inhan kuvauspaikkoja vuodelta 1894. Luemme ajomatkoilla matka­kertomuksia ja runoja sekä tutustumme kalevalaisenn runouden alkeisiin oppaamme Petri Niikon johdolla. Maisemat saattavat avata sinunkin runosuonesi. Niikon matkojen perustajalla on yli 20 vuoden kokemus Vienan Karjalasta matkailun, ystävyyssuhteiden, valokuvausmatkojen ja avustustoiminnan kautta.
 
Katso myös uudet Jyskyjärven matkat tästä linkistä. Tulossa elokuussa Arolan tila Suomessa ja 3 yötä Jyskyjärvellä! Tiedossa siis Suomen puolella sotahistoriaa, kauniita maisemia ja karhun katseluretki!
Kuvan alareunassa myös kuvaesitys  I.K Inhan kuvista: katso  Myös kartta löytyy sivun alareunasta. Käymme Jyskyjärvellä myös Solovets Suuri matkallamme. Uutta: Vienan kierros 6 päivää 22.-27.8.2017


Uudistunut Vienan kierros 26.6.-2.7.2018. 7 päivää!

Jos haluat kokea Vienan Karjalan monipuolisesti, on tämä matka valintasi. Jos mielessäsi ovat karjalainen maisema, kansanlaulut, I.K.Inhan ja Elias Lönnrotin perintö, uuden kokeminen tai vain kiireetön, utelias lomailu karjalaisissa kylissä parhaaseen kesäaikaan, kannattaa sinun lähteä mukaan. Uutuutena 2 yötä Vuokkiniemen Kormilossa, uudessa laadukkaassa lomakylässä, joka tarjoaa myös läheisen Vuokkiniemen kulttuurelämyksiä ja erämaaretkiä. Ohjelmaan kuuluvat myös Uhtua ja Haikolan perinnekylä. Matkan kruunaavat perhemajoitukset Jyskyjärvellä. Retki sopii myös varttuneemmille. Matka tehdään huonojen teiden takia minibusseilla. Hinta alkaen 640 euroa täysihoidolla. Järjestämme puolestasi viisumin 74 euron lisähintaan. Reitti vahvistuu lähtijöiden mukaan.

Ohjelma vahvistuu lähiaikoina. Reitti: Helsinki - Vantaa - Lahti - Kuopio - Kuhmo - Kostamus - Vuokkiniemi - Kalevala - Haikola - Jyskyjärvi - Kostamus - Suomi. Kysy! Tarkentuu lähtijöiden mukaan. 
 
Ohjelmarunko 26.6.-2.7.2018

26.6.2017 tiistai klo 6.50 lähtö Helsingistä.
Katso reitti yllä. Voi tulla muutoksia lähtijöiden mukaan. Suomen puolella ruokailut ja kahvitauot ovat omakustanteisia. Rajan ylitys Vartiuksessa noin klo 17. Saapuminen hotelli Fregattiin klo 19.30.
Majoittuminen, käynti Kostamuksessa ostoksilla/ kuvaamassa ja illallinen Fregatissa. 

27.6.2018 Aamiaisen jälkeen lähtö Vuokkiniemelle lomakylä Kormiloon, jossa meillä on runsaasti ohjelmaa.
28.6.2018 Ohjelmaa Kormilossa ja Vuokkiniemessä. Järjestämme myös erämaaretken/ jokanaisen/ -miehen kalaretken veneillä. Täysihoito.
Kormilossa on mm. ainutlaatuinen yksityinen Samovaarimuseo ja saaressa oma tsasouna. Katso linkistä lisää!

29.6.2018 Aamiainen ja lähtö Kalevalaan, eli Uhtualle. Majoitumme mukavaan Welt-hotelliin ja syömme lounaan.
Weltissä syömme myös illallisen,aamiaisen ja lähtölounaan 30.6. Uhtua on yhä vienankarjalaisen kultturin ja kielen keskus Karjalassa. Tapaamme perintentaitajia ja meillä on mahdollisuus laadukkaiden käsitöiden ostoon.

30.6.2018 klo 13.30 lähtö Haikolan vanhaan kylään. Ortjo Stepanovin poika Miihkali kertoo meille entisöidyn kylän ja kirjailijaisänsä vaiheista. Kylä sijaitsee todella kauniilla paikalla, ja siellä voi kokea tuulahduksen menneistä ajoista.
Klo 18 saavumme Jyskyjärvelle, Karjalan Venetsiaan. Moni matkustaa Karjalaan jo pelkästään tämän kylän takia. 
Kaunis jokikylä on yhä varsin vireä ja sen perhemajoitukset ovat karjalaista vieraanvaraisuutta parhaimmillaan.
Illallinen, sauna eli kyly ja vapaata kiertelyä kesäillassa kylän ääniä, koiranhaukuntaa ja kenties taivaanvuohta kuunnellen. Saatamme päästä seuraamaan vaikka tervanpolttoa talon venettä varten.

1.7.2018 Aamiaisen jälkeen meillä on tiedossa runsas ohjelma, joka tarkentuu mm. säiden mukaan.
Käymme puhuttelevalla kalmismaalla, tapaamme perinteentaitaja, teemme mahdollisesti veneretken ja saamme nauttia kuuluisan Tuomi-kuoron konsertista. Illala meille lämmitetään luonnollisesti kyly ja syömme maittavasti aitoa karjalaista ja venäläistä kotiruokaa.

2.7.2018
maanantai klo 7.40 lähdemme kotimatkalle upeiden suomaisemien halki.
r
ajan ylitys noin klo 11-12. Saavumme Helsinkiin noin klo 21-22

                      Soita 045-1374757 tai kirjoita sivun alareunan kaavakkeella! Läkkä Vienah, ystävät!             Kuvaesitys I.K.Inhan otoksista Uhtualta matkalla Vienan Karjalassa vuonna 1894:

*:llä merkityt kentät ovat pakollisia.