Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

Pietari - Nizhnij Novgorod - Volga - Svetlojar - Marinmaa - Kazan.

Vuonna 2017 Marinmaan matkamme oli samalla yksi kaikkien aikojen Venäjän seikkailujamme Volgan upeimpiin maisemiin, vanhoihin kyliin, hienoihin luonnonkohteisiin sekä Kazanin, Joshkar Olan ja Pietarin kaltaisiin hämmästyttäviin kaupunkeihin. Matka tehtiin 16.7.-24.7.2017. 
Järjestetään myös vuonna 2018, mikäli kiinnostusta löytyy riittävästi ennen 31.12.2017.
Matkaa pidennettäneen yhdellä päivällä Kazanissa. Hinta vuonna 2018 10 päivää noin 1300 euroa

Suomensukuiset kansat kutsuvat seikkailulle! Tällä matkalla ihastut Marinmaahan ja sen ihmisiin!  Marilaiset ovat säilyttäneet vanhat perinteensä elävinä aina luontouskosta valloittavaan musiikki- ja tanssitraditioon. Marinmaa on tosiaankin Euroopan viimeinen virallinenkin luonnonkansa: maassa on yli 600 uhrilehtoa, joissa pidetään säännöllisiä jumalanpalveluksia. Maa on kiinnostava sekoitus uutta ja vanhaa, mutta yhtä kaikki suomalainen turisti on aina juhlittu kunniavieras. Matkalainen huomaa yhteisten sanojen lisäksi meillä olevan myös yhteinen huumorintaju. Ja tanssiaskeleetkin löytyvät! Tällä matkalla kohtaavat vanhat ja uudet perinteet! 

Kiehtovan kyläkulttuurin lisäksi tutustumme sellaisiin kaupunkeihin kuin Nizhnij NovgorodKazan, Pietari tai persoonalliseen Mari-Elin pääkaupunkiiin Joshkar-Olaan. Monipuolinen ohjelma takaa antoisan retken läpi historiaa henkivien maisemien, luontokohteiden, kaupunkien ja kylien. Perillä meillä on käytössämme ilmastoitu bussi ja paikalliset, parhaat oppaat ja upea ohjelma täysihoidolla. Tervetuloa mukaan ikimuistoiselle matkalle Venäjän sydänmaille ja marilaisen kulttuurin parhaille paikoille.

Soita 045-1374757 tai tai täytä oheinen kaavake. Älä unohda kameraa tai laturia! Alla matkan ohjelma.

 

Ohjelmarunko vuonna 2017

16.7.2017 sunnuntai

Lähtö Helsingin Rautatieasemalta Allegro-junalla kohti Pietaria
Kyytiin voi nousta myös Pasilasta, Tikkurilasta, Lahdesta ja Kouvolasta. Ehdimme viettää päivän Pietarissa. Klo 18.03 lähtö yöjunalla Nizhnij Novgorodiin.

17.7.2017 klo 7.55 saapuminen Nizhnij Novgorodiin. Tutustumme monipuolisesti tähän upeaan kaupunkiin. Ohjelmassa on kiertoajelun, kirkkojen ja linnoitusten lisäksi mm. astelua Nizhnij Novgorodin "Arbatilla" Bolshaja Pokrovskajalla, tutustumista Volga-jokeen ja kaupunkinäkymiin jokiristeilystä käsin, museoita ja ostospaikkoja sekä lounas. Illallinen hotellissa klo 19.00. Vapaata aikaa

18.7.2017 Aamiainen. Lähtö Gorodetsin kaupunkiin, joka on Nizhnij Novgorodin vanhin kaupunki. Sen perusti vuonna 1152 itse Jurij DolgorukijKaupungissa vierailemme mm. Fedorovin luostarissa, tutustumme kaupungin historiaan aina 1100-luvulta ja näemme esimerkkejä kaikkein upeimmasta venäläisestä puuarkkitehtuurista ja vanhauskoisten perinnöstä. Vierailemme yli 1000 samovaarin museossa (yksityiskokoelma), käymme suuressa käsityökeskuksessa ja saamme kovertaa jotakin omin käsin teehetkemme ohessa. Klo 17 lähdemme Svetlojar -järven rannalla sijaitsevaan Vladimirin kylään, jossa majoitumme hotelliin ja nautimme illallisen

19.7.2017 Aamiainen hotellissa. Tutustuminen Svetlojar-järveen, yhteen Venäjän kuuluisimmista järvistä, joka on kristallinkirkas, ja kylmä ja johon liittyy lukuisia taruja aina Atlantikseen verrattavasta kadonneesta kaupungista. Vladimirin kylässä vierailemme paitsi järven kiehtovaan tematiikkaan liittyvissä museoissa, myös mm. keramiikan museossa. Paikka on persoonallinen ja varsin vetovoimainen Venäjällä. Lounas. Lähtö Jurinon kylään. Majoittuminen hotelliin klo 17. Vierailemme kuuluisassa Kreivi Sheremetevan linnassa, jota mainitaan Volgan helmeksi. Sen suunnitteli saksalainen Rudolf Muller uusgotiikan hengessä. Linna on saanut piirteitä roomalaisesta, itämaisista ja muinaisvenäläisistä vaikutteista. Klo 19 illallinen

20.7.2017 Aamiainen. Lähtö marilaisen Ardan kylään ja saapuminen etno-lomakylä Razdoljeen. Tervetuliaisseremoniat marilaiseen, iloiseen tapaan. Mukana on musiikkia, tanssia sekä tervetuliaisjuoma.
Perinteinen marilainen lounas. Tutustuminen metsämarien (kuuluvat vuorimareihin) museoon, jossa osallistumme itse myös vanhoihin seremonioihin. Ardan kylässä marien perinteet elävät yhä. Lähtö Krasnootkjabrskyin kylään ja vierailu sen marilaisella lohenkasvattamolla. Nautimme tottakai kalakeiton. Majoitumme Mirnij (Rauhallinen) majataloon, jossa on mm. saunat ja grillikatokset. Klo 19 illallinen.

21.7.2017 Aamiainen. Lähtö Marinmaan pääkaupunkiin Joshkar Olaan, joka on yksi Venäjän merkillisimmistä kaupungeista. Historiaa huokuvien kaupungiosien lisäksi paikalle on noussut mm. Amsterdamin kaupungin näköisiä kanavataloja, linnoja ja Moskovan Kremlin "pienoismalleja". Oppaat esittelevät meille parasta kaupunkia ja sen kansan historiaa: vierailemme hienojen museoiden lisäksi mm. upouudessa oopperatalossa, joka vetää vertoja monessa suhteessa Pietarin Mariinskij teatterille. Marilainen lounas. Jevsejevin mukaan nimetyn Kansallismuseon jälkeen vierailemme kansallisteatterissa, jossa meille esiintyy ammattimainen perinteinen marilainen orkesteri. Vielä ennen majoittumista hotelliin tutustumme vanhaan kaupunkiin. Illallinen klo 19 illallinen.

22.7.2017 Aamiainen. Lähtö Marinmaan hienoimpaan kansallipuistoon Marij Chodraan. Täällä Marinmaan luonto on säilynyt koskemattomimmillaan. On pyhiä lähteitä ja voimakkaita jokia ja elämää kuhisevia metsiä. Marij Chodrassa voimme aistia maiseman, jossa marilaisten luontousko on säilynyt nykypäiviin saakka. Näemme mm. Mushan-Er järven ja Pugatshevin tammen. Lounas. Vapaata aikaa. Mahdollisuus uintiin. Lähtö Svenigovon kylään. Majoittuminen majataloon ja illallinen (mm. shaslik erikoisuus)  

23.7.2017 Aamiainen. Lähtö KazaniinTatarstanin loisteliaaseen ja varsin monimuotoiseen suurkaupunkiin, jossa on nykyään myös moderni islamilainen leima. Kaupungin kiertoajelu ja vierailu lähes tuhat vuotta vanhassa Kremlissä esittelee meille myös tataarien, mongolinen ja venäläisten yhteistä historiaa Iivana julmasta Tsingis-kaaniin ja Leo Tolstoihin sekä nuoreen Leniniin. Kaupunki on ylpeä suvaitsevaisuudestaan. Lounas. Klo 13.10 lähtö junalla kohti Pietaria

24.7.2017 maanantai. Saapuminen Pietariin klo 11.56. Mahdollisuus vapaaseen aikaan ennen junan lähtöä Suomeen. Paluu iltajunalla Helsinkiin 15.25.

 Hinta 1152 euroa sisältää junamatkat ja ohjelman ja kuljetukset perillä, suomalaisen matkanjohtajan palvelut, paikalliset oppaat, majoituksen ja täysihoidon sekä matkalaukkujen säilytykset Pietarissa. Kertaviisumin hinta
74 euroa. Teemme tarvittaessa myös vuosiviisumin.

Lähde mukaan! Koe parasta ja aidointa Venäjää! 

Täytä kaavake alla. Kysy lisää! Ilmoittaudu matkalle tai kysy lisää alla olevalla kaavakkeella tai soita 0451374757
  - Muista kirjoittaa myös viestikentän symbolit ja klikkaa  "Lähetä sähköpostia"
Kaikki vuoden matkat löydät täältä.

Nizhnyj NovgorodNizhnyj Novgorod

 

*:llä merkityt kentät ovat pakollisia.