Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

Pietari - Nizhnij Novgorod - Volga - Marinmaa - Kazan 18.-26.7.2018 

Vuonna 2017 Marinmaan matkamme oli samalla yksi kaikkien aikojen Venäjän seikkailujamme Volgan upeisiin maisemiin, vanhoihin kyliin, hienoihin luonnonkohteisiin sekä Kazanin, Joshkar Olan ja Pietarin kaltaisiin hämmästyttäviin kaupunkeihin. Suurmatka Järjestetään uudistettuna 18.-26.7.2018, Lataa PDF-ohjelma
Matkanjohtajana vuosia Suomessa asunut marilainen Julia Kuprina, joka hallitsee kielet ja kansansa kulttuurin!
Vielä mahtuu: Udmurtian syksyn matkalle ja Mordovian matkalle heinäkuussa.

Matkaa pidennettiin yhdellä toivepäivällä Kazanissa. Hinta 9 päivää vain 1300 euroa. TÄYNNÄ
Täysihoito perillä. 
Uutuutena muiden muassa paluu Suomeen Finnairin lennolla. Katso alla uusi ohjelma!
 

Suomensukuiset kansat kutsuvat seikkailulle! Tällä matkalla ihastut Marinmaahan ja sen ihmisiin!  Marilaiset ovat säilyttäneet vanhat perinteensä elävinä aina luontouskosta valloittavaan musiikki- ja tanssitraditioon. Marinmaa on tosiaankin Euroopan viimeinen virallinenkin luonnonkansa: maassa on yli 600 uhrilehtoa, joissa pidetään säännöllisiä jumalanpalveluksia. Maa on kiinnostava sekoitus uutta ja vanhaa, mutta yhtä kaikki suomalainen turisti on aina juhlittu kunniavieras. Matkalainen huomaa yhteisten sanojen lisäksi meillä olevan myös yhteinen huumorintaju. Ja tanssiaskeleetkin löytyvät! Tällä matkalla kohtaavat vanhat ja uudet perinteet! 

Kiehtovan kyläkulttuurin lisäksi tutustumme sellaisiin kaupunkeihin kuin Nizhnij NovgorodKazan, Pietari tai persoonalliseen Mari-Elin pääkaupunkiiin Joshkar-Olaan. Monipuolinen ohjelma takaa antoisan retken läpi historiaa henkivien maisemien, luontokohteiden, kaupunkien ja kylien. Perillä meillä on käytössämme ilmastoitu bussi ja paikalliset, parhaat oppaat ja upea ohjelma täysihoidolla. Tervetuloa mukaan ikimuistoiselle matkalle Venäjän sydänmaille ja marilaisen kulttuurin parhaille paikoille.

Soita 045-1374757 tai tai täytä oheinen kaavake. Älä unohda kameraa tai laturia! Alla matkan ohjelma.

 

Ohjelmarunko vuonna 2018

Hinta sisältää mm. matkat, ohjelman, opastukset ja täysihoidon Marinmaalla! Tänä vuonna vain 15 paikkaa. Vuonna 2018 ohjelmassa on matkalaisten toiveesta enemmän vapaata aikaa!

18.7.2018 keskiviikko

Lähtö Helsingin Rautatieasemalta Allegro-junalla kohti Pietaria
Kyytiin voi nousta myös Pasilasta, Tikkurilasta, Lahdesta ja Kouvolasta. Ehdimme viettää päivän Pietarissa. Klo 18.03 lähtö yöjunalla Nizhnij Novgorodiin.

19.7.2018 klo 7.55 saapuminen Nizhnij Novgorodiin. Aamiainen kahvilassa. Tutustumme monipuolisesti tähän upeaan kaupunkiin. Majoittuminen hotelliin. Ohjelmassa on kiertoajelun, kirkkojen ja linnoitusten lisäksi mm. astelua Nizhnij Novgorodin "Arbatilla" Bolshaja Pokrovskajalla, tutustumista Volga-jokeen ja kaupunkinäkymiin, museoita ja ostospaikkoja sekä lounas. Tutustuminen Svetlojar-järveen, yhteen Venäjän kuuluisimmista järvistä, joka on kristallinkirkas, ja kylmä ja johon liittyy lukuisia taruja aina Atlantikseen verrattavasta kadonneesta kaupungista. Vladimirin kylässä vierailemme paitsi järven kiehtovaan tematiikkaan liittyvissä museoissa, myös mm. keramiikan museossa. Paikka on persoonallinen ja varsin vetovoimainen Venäjällä.
Illallinen hotellissa klo 19.00. Vapaata aikaa.

20.7.2018 Aamiainen. Lähtö Gorodetsin kaupunkiin, joka on Nizhnij Novgorodin vanhin kaupunki. Sen perusti vuonna 1152 itse Jurij DolgorukijKaupungissa vierailemme mm. Fedorovin luostarissa, tutustumme kaupungin historiaan aina 1100-luvulta ja näemme esimerkkejä kaikkein upeimmasta venäläisestä puuarkkitehtuurista ja vanhauskoisten perinnöstä. Vierailemme yli 1000 samovaarin museossa (yksityiskokoelma), käymme suuressa käsityö"kaupungissa" ja saamme kovertaa jotakin omin käsin teehetkemme ohessa. Majoitumme hotellissa Gorodetsissa. Illallinen ja vapaata aikaa.

21.7.2018 Aamiainen hotellissa.  Lounas. Lähtö Jurinon kylään. Majoittuminen hotelliin klo 17. Vierailemme kuuluisassa Kreivi Sheremetevan linnassa, jota mainitaan Volgan helmeksi. Sen suunnitteli saksalainen Rudolf Muller uusgotiikan hengessä. Linna on saanut piirteitä roomalaisesta, itämaisista ja muinaisvenäläisistä vaikutteista. Lähtö marilaisen Ardan kylään ja saapuminen etno-lomakylä Razdoljeen.
Tervetuliaisseremoniat marilaiseen, iloiseen tapaan. Mukana on musiikkia, tanssia sekä tervetuliaisjuoma.
Perinteinen marilainen lounas. Tutustuminen metsämarien (kuuluvat vuorimareihin) museoon, jossa osallistumme itse myös vanhoihin seremonioihin. Ardan kylässä marien perinteet elävät yhä! Klo 19 illallinen ja vapaata aikaa tutustua kylään.

22.7.2018 Aamiainen. Lähtö Marinmaan pääkaupunkiin Joshkar Olaan, joka on yksi Venäjän merkillisimmistä ja monen mielestä hauskimmista kaupungeista. Historiaa huokuvien kaupungiosien  on noussut mm. Amsterdamin kaupungin oloisia kanavataloja, linnoja ja Moskovan Kremlin "pienoismalleja". Oppaat esittelevät meille parasta kaupunkia ja sen kansan historiaa: vierailemme hienojen museoiden lisäksi mm. upouudessa oopperatalossa, joka vetää vertoja monessa suhteessa Pietarin Mariinskij teatterille. Marilainen lounas. Jevsejevin mukaan nimetyn Kansallismuseon jälkeen vierailemme kansallisteatterissa, jossa meille esiintyy ammattimainen perinteinen marilainen orkesteri. Tutustumme vanhaan kaupunkiin. Majoitus hyvässä Evrika -hotellissa. Illallinen klo 19 illallinen. Vapaata aikaa.


23.7.2018 Aamiainen. Huoneiden luovutus. Vierailu Joshkar-Olan kuvataidemuseossa. Tutustumme marilaisten parhaaseen kuvataideperinteeseen, ja kuulemme myös marilaista sivistyneistöä kohdanneista vainoista 1930-luvulla. Lähtö Sernurin kyläkeskukseen, joka on yksi vahvimipia marilaisen luontouskon ja perinteiden tukikohtia nykyajan Marinmaalla. Meitä viedään mm. tärkeälle pyhälle lähteelle, meille esitellään vanhoja perinnemenoja, meitä pidetään hyvänä paikallisten perinneruokien ja -juomien tarjoilulla ja, pääsemme marilaisten vieraiksi hyvään perhemajoitukseen. Monelle asuminen kylissä on ollut matkojen kohokohta. Sauna ja illallinen perheissä.


24.7.2018 Aamiainen perheissä. Lähtö Sernurista Marij Chordan luonnonpuistoon (85 km). Kuljemme puistossa Emeljan Pugatshevin luontopolkua, jolla voimme ihailla mm. kahta Mari-Elin suurta jokea Volgaa ja Suurta Kokshovaa sekä erikoisia lähteitä. Lounas Krasnogorskissa kahvilassa. Seuraava kohteemme on kuuluisa Raifan luostari matkalla Kazaniin. Se on entisöity neuvostoajan jälkeen entiseen loistoonsa, ja sijaitsee pienessä luonnonpuistossa. Voimme maistaa myös parantavan lähteen vettä ja rukoilla parantavan ikonin äärellä, joka paransi epäilevän matkanjohtajan vatsataudin vuonna 2014... Lähtö Zvenigorskajan kylään, jossa yövytään uudehkossa lomakylässä.Illallinen, vapaata aikaa.

25.7.2018 Aamiainen Zvenigorskajassa. Lähtö KazaniinTatarstanin loisteliaaseen ja varsin monimuotoiseen pääkaupunkiin, jossa on nykyään myös moderni islamilainen leima. Kaupungin kiertoajelu ja vierailu lähes tuhat vuotta vanhassa Kremlissä esittelee meille myös tataarien, mongolinen ja venäläisten yhteistä historiaa Iivana Julmasta Tsingis-kaaniin ja Leo Tolstoihin sekä nuoreen Leniniin. Kaupunki on ylpeä suvaitsevaisuudestaan ja kulttuurien moninaisuudesta. Se on myös varsin upea. Näkee, että maa on Venäjän rikkain tasavalta. Majoittuminen hotelliin. Lounas. Majoitumme hyvään hotelliin klo 13. Lounas. Vapaata aikaa! Illallinen klo 18. Vapaata aikaa Kazanissa!


26.7.2018 torstai. Lähtö Finnairin koneella Suomeen klo 4.15.-6.55. Aamiainen mukaan


 Hinta 1300 euroa sisältää junamatkat, Finnairin lennot paluumatkalla sekä ohjelman ja kuljetukset perillä, suomalaisen matkanjohtajan palvelut, paikalliset oppaat, majoituksen ja täysihoidon sekä matkalaukkujen säilytykset Pietarissa. Kertaviisumin hinta 74 euroa. Teemme tarvittaessa myös vuosiviisumin. Passin tulee olla voimassa 6 kuukautta matkan jälkeen

Lähde mukaan! Koe parasta ja aidointa Venäjää, Marinmaata ja Tatarstania! 

Täytä kaavake alla. Kysy lisää! Ilmoittaudu matkalle tai kysy lisää alla olevalla kaavakkeella tai soita 0451374757
 Ilmoittaudu matkalle tai kysy lisää alla olevalla kaavakkeella. Tervetuloa mukaan!
Klikkaa lopuksi "Lähetä sähköpostia" Täytä koko osoite, jos ilmoittaudut matkalle.

Voit käyttää myös suoraa sähköpostiosoitetta petri(at)niikonmatkat.com
Pahoittelemme, sillä osa kaavakkella sähköposteista on jäänyt tulematta perille!
Etsimme kielitaitoisia ja sympaattisia matkanjohtajia matkoillemme. Ota yhteyttä.
Kaikki vuoden matkat löydät täältä.

Nizhnyj NovgorodNizhnyj Novgorod

 

*:llä merkityt kentät ovat pakollisia.