Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

 

   Niikon matkojen uusi matkakohde - kiehtovin Marokko

    Aurinkoa, kulttuuria ja Saharan elämyksiä Marokossa! Afrikka!

     Ajankohta: seuraava yritys maaliskuun viimeinen viikko 2022!
     Uusi, päivitetty ohjelma tulossa pian! Pysy linjoilla!

     Kesto: 8 päivää/ 7 yötä
     Ryhmä: 10-13 matkustajaa
     Hinta-arvio 1400 euroa 2hh/ luksusteltta + lennot. 1hh + 400 euroa.
     Hinnat tarkentuvat syksyn aikana - lennot mukaan lukien! Varaa alustavasti ilman ennakkomaksua!
     Huomio. Tällä hetkellä edestakainen lento Air France/ Finnair alkaen vain 180 euroa!
     Lähtö klo 8 ja paluu klo 23. Välilasku Pariisissa. Hinta-laatusuhde on yllättävän hyvä.

     Tämä laadukas matka takaa unohtumattomia elämyksiä ja ainutlaatuisia kuvia kameraasi!
     Ohjelma tulossa pian esille! Kysy! Suomalaisena matkanjohtajana kokenut Marokon tuntija (yli 20 käyntiä)
     Marokko on arabimaista turvallisimpia myös naisten liikkua. Marokon värit, Ihmisten ystävällisyys, paikallinen             musiikki, hätkähdyttävät maisemat ja Sahara, jonka salaperäisen kaudeuden ymmärtää vasta sen koettuaan.

    Monipuolinen ohjelma on rakennettu siten, että kohteissa on myös vapaata aikaa. Yövymme laadukkaissa                    hoteleissa. Niikon matkojen toiveesta saamme nauttia mm. berberien musiikista iltanuotion äärellä Saharassa
    ja lumoavista auringonnousuista ja vuoristomaisemista. Ohjelmassa on myös mm. Ruusujen laakso, Todra                  Gorgesin kanjoni, Merzougan kylä. Kasbah Amerhidili ym Toki tutustumme vilkkaaseen Marrakechin kaupunkiin ja      sen ihmeisiin. Saharassa on mahdollisuus liikkua ilmastoidulla autolla tai ratsastaa/ kävellä kamelin                                rinnalla. Tapaamme myös myös eri alojen käsityöläisiä.. Tarkka ohjelma aikatauluineen jaetaan ilmoittautuneille.        Vastaamme kysymyksiinne! Tulossa myöhemmin syksyllä kuva- ja keskusteluilta.

    LISÄÄ KUVAUKSIA MATKAOHJELMASTA VOIT LUKEA TÄSTÄ

 

 


Koe jotakin uutta ja anna Marokon yllättää upealla ja monipuolisella luonnollaan,
vuosisatoja vanhalla
historiallaan ja ihmisten ystävällisyydellä!

 

Tällä matkalla ajamme Atlas-vuoriston kauniissa maisemissa ja kuulemme maantieteestä, Marokosta löytyneistä fossiileista ja näemme ihmisiä arkiaskareissaan, kun ohitamme pieniä, viehättäviä berberikyliä. Jatkamme pitkin vehreää, palmuja kasvava Skoura Oasista, joka tunnetaan myös nimellä The Road of Thousand Kasbah. Kasbaheissa asui paikallinen Caid tai Pasha ja ne tarjosivat matkalaisille yösijan ja suojaa.

Vierailemme hyvin ylläpidetyssä 300 vuotta vanhassa Kasbah Amerhidilissa ja kuulemme mielenkiintoisia tarinoita. Käymme katsomassa huikeaa Todra Gorgesin kanjonia, jossa pystysuorat seinämät kohoavat 160 m korkeuteen. Jatkamme matkaa, maisema muuttuu karummaksi tasangoksi ja Saharan voi aistia lähestyvän. Ensimmäiset hiekkadyynit ilmestyvät näkyviin ja saavumme Merzougaan, joka kirjaimellisesti sijaitsee hiekkadyynien äärellä.

Vaihdamme kulkuneuvon kamelikaravaaniin ja ratsastamme auringonlaskua ihaillen luksusleiriin, jossa meidät toivotetaan tervetulleiksi minttuteellä. Runsaan berberipäivällisen jälkeen kokoonnumme nuotion äärelle, jossa kuulemme berberimusiikkia. Saharan yötaivas on unohtumaton elämys, kun yläpuolellamme kaartuu linnunrata lukemattomine tähtineen. Tutustumme myös gnawa-musiikkiin, jonka ovat tuoneet Marokkoon syvältä Afrikasta karavaanien mukana matkanneet orjat. Sukupolvet ovat säilyttäneet tämän rituaalimusiikin ja näemme soitto- ja tanssiesityksen.
    Paluumatkalla ajamme Dra-laaksoon, joka on ollut tärkeä levähdyspaikka Timbuktusta Marrakechiin matkanneille kamelikaravaaneille. Dra-laakso on ollut asutettu vuosituhansien ajan ja sieltä on löydetty vanhin ihmistä esittävä figuuri The Venus of Tan Tan. Dra-laakso on kuuluisa myös taateleistaan, joita pidetään maan parhaimpina. Marrakechissä astumme Tuhannen ja yhden yön tunnelmaan värikkäällä Jemaa el Fna -torilla, jonka täyttävät käärmeenlumoojat, poppamiehet, hennatatuoijat ja musikantit. Vierailemme myös Marrakechin kuuluisammassa puistossa Jardin Majorellessa. Muotisuunnittelija Yves Saint Laurent kunnosti puiston ja nyt siellä kukkivat bougainvilleat, rehevä bambumetsikkö siivilöi kauniisti valoa ja runsaat kaktusistutukset johdattavat kuvaukselliselle lammelle. Tutustumme myös moderniin Marrakechiin vierailemalla korkeatasoisessa afrikkalaisen nykytaiteen museossa Macaal - Museum of African Con-temporary Art.

 

Tämä matka tarjoaa varmasti jokaiselle jotakin ja kotiin tuotavaksi on lukuisia upeita muistoja Marokon monikulttuurisesta historiasta, kulttuurista ja vaihtelevista maisemista aina vehreistä palmulaaksoista Saharan hiekkadyyneihin.


*:llä merkityt kentät ovat pakollisia.