Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

Vieraanvarainen ja kaunis Moldova hurmaa suomalaisen

Vuonna 2017 ohjelmamme paranevat entisestään. Lisäämme tapahtumia kylissä ja käymme mm. erikoisessa Gagauziassa ja sen 
Pobeda kolhoosilla. Moldova yllättää jo ruoka- ja viinikulttuurinsa tasolla!
Teemojamme ovat maisemat, musiikki, historia, vuotuisjuhlat, ruoka, ja tietysti parhaat majoitukset!
Moldovassa ihastutaan myös vieraanvaraiseen, kukkia ja kauneutta rakastavaan kansaan.

Syksyn suurmatkalla tutustumme myös Transinstriaan ja Mustan meren helmeen - Odessaan sekä Kiovaan!

Ruskamatkan ohjelman 4.-11./12.10.2017. Hinta 1390 tai 1490 euroa (lisäpäivä Kiovassa)

Ohjelman näet tästä Mukana myös Transnistria ja Odessa ja Kiova!  In english  Täynnä!
Vuonna 2018 matka järjestetään 4.-12.6. ja 5.-13.10.2018.   Kesän ja syksyn ohjelmat tarkentuvat myöhemmin. Syysmatkalla mm. uuden sadon viinijuhlat.

 
Moldova on pieni mutta kaunis maa Romanian ja Ukrainan välissä. Sen historia ulottuu muinaiseen Daakiaan, jonka Rooman keisarit sulauttivat valtakuntaansa tämän kulta-aarteiden houkuttelemina. Maa nousi uudelleen suuruuteen keskiajalla, mutta nykyihmiset muistavat sen entisenä neuvostatasavaltana tai tsaarinajan Bessarabiana. Moldovan maisemaa hallitsevat idylliset maalaiskylät ja kumpuileva, värikäs maasto. Pääkaupunki Chisinau yllättää kauniilla puistoillaan ja arkkitehtuurillaan. Maan hintataso on suomalaiselle varsin edullinen, ja valokuvauksen ystäville se tarjoaa loputtomasti kohteita. Suurin yllätys matkailijalle on Moldovan runsas, kasvispainotteinen ruokakulttuuri tirisevää shashlikia tai mamaligaa kuitenkaan unohtamatta. Maa on myös kuuluisa musiikistaan. Moldova on Trip Advisorin mukaan Euroopan merkittävin löytämätön helmi!

    Yövymme paitsi Chisinaun parhaassa viiden tähden hotellissa myös aidossa moldovalaiskylässä, ja syksyllä osallistumme viinifestivaaleille. Käymme osalla matkoista kiistellyssä Transnitriassa, joka on itsenäiseksi julistautunut maa "jota ei ole olemassa", mutta on elävä jäänne neuvostoajoilta. Vuonna 2017 teemana on itämaisvaikutteinen Gagauzia, joka on vahvasti kommunistimyönteinen, mutta köyhempi ja omaperäisempi kuin Transnistria. Aikataulujen salliessa teemme kaupunkikierroksen Ukrainan upeassa pääkaupungissa, yli tuhat vuotta vanhassa Kiovassa, joka yllättää aina tarjoten niin moderneja kuin historiallisia nähtävyyksiä

Matkanjohtajana ja tulkkina toimii Petri Niikko. Molemmat 2016 vuoden matkat myytiin loppuun.
Katso hyvä esittelyvideo Moldovasta.  EU-kansalaiselle Moldova on suomalaiselle viisumivapaa maa.
 
     Näe ja koe kanssamme upein ja kiinnostavin Moldova! 
 

Syksyn laaja ruska- ja viinimatka 4.-11./12.10.2017 8-9 päivää.
Mukana Transnistria ja Odessa ja Kiova!

Syksyllä osallistumme nyt myös viinfestivaaleille. Syksyllä ohjelmassa mm. enemmän persoonallisia viinitiloja sekä kiehtovat kiistellyt Gagauzia Transnistria ja Ukrainassa Odessa ja Kiova! Hinta 1390/ 1490 euroa lentoineen. Ei viisumia! Program in English 4.-11/12.10.2017. Mahdollisuus lisäyöhön ja ohjelmaan Kiovassa!

1. päivä keskiviikkona 4.10.2017 lähtö UIA:n lennolla klo 12.10 Helsinki-Vantaan lentoasemalta Kiovan kautta Chisinauhun, jonne saavumme klo 20.50. Klo 22  kirjaudumme 5 tähden Radissons Blu hotelliin ja nautimme tervetuliaisillallisen Vatra Neaumului -etnoravintolassa.

2. päivä 5.10.2017. Aamiainen. Klo 9.00 Kävelykierros Chisinaussa. Lähtö Cricovan maailmakuuluihin maanalaisiin viinikellareihin, joissa on mm. kansallisaarteiksi luokiteltavia vanhoja arvoviinejä. Alue käsittää 53 hehtaaria ja yli 200 kilometriä käytäviä, hienoja museoita, upeita ravintoloita ym. Aluetta voisi luonnehtia maanalaiseksi viinikaupungiksi tai viinin temppeliksi, jonna astronautti Juri Gagarin eksyi vuorokaudeksi, ja jossa V. Putin vietti 50-vuotispäiviään. Meillekin tarjoillaan toki hyvät viinimaistajaiset. Liikumme alueella pienillä junilla.

Maanalaisen seikkailun jälkeen ajamme bussilla Orheiul Vechin alueelle, Moldovan kansallismaisemaan. Se on arvokas mm. historiansa, upean kanjonimaiseman ja vireiden vanhojen Butuceni ja Trebuceni ekokyliensä takia. Täällä on tehty runsaasti löytyjä muinaisten daakialaisten  loiston ajoilta ja alueen luolissa on asuttu tuhansia vuosia. Se on myös luonnonsuojelualue. Trebucenissa Saamme nauttia aidosta kansanmusiikista ja tansseista ja meille tarjoillaan perinteinen lounas. Käymme vuoren rinteen luolaluostarissa ja vaikuttavalla näköalapaikalla. Majoitumme maalaukselliseen Butucenin kylään kahdeksi yöksi, ja meillä on mahdollisuus nauttia aidosta moldovalaisesta kylämiljööstä ruuan ja majoituksen laadusta tinkimättä! (Uima-allas, sauna ym.)

3. päivä 6.10.2017. Aamiaisen jälkeen lähtö pohjoiseen Chateau Vartelyn viinitilalle. Ajomatka Sorocan kaupunkiin. Moldovalainen lounas La Cetatea ravintolassa. Sorocan kaupungissa ihmettelemme romanien rakentamia erikoisia asuinpalatseja (mm. valkoinen talo) ja vierailemme entisöidyssä, Ukrainan rajalla Dnistr-joen rannalla sijaitsevassa linnoituksessa, jolla oli tärkeä rooli puolustuksessa mm. turkkilaisia ja tataareja vastaan. Kuulemme kutkuttavia tarinoita paikalliselta opaslegendalta. Vierailu Rudi Arionestin metsäisellä luonnonsuojelualueella sijaitsevassa Rudin nunnaluostarissa. Illaksi palaamme Butucenin kylään.

4. päivä 7.10.2017. Aamiainen. Lähtö Butucenista Chisinauhun, jossa majoitumme kahdeksi yöksi viiden tähden hotelliimme.  Siirrymme hotellimme läheiselle keskusaukiolle juhlistamaan vuotuisten viinifestivaalien avajaisia. Ohjelmassa on musiikkia ja tanssia, sekä laajat viinimessut, joilla voi tehdä ostoksia. Lounas klo 14 La Taifassa. Sitten meillä on loppupäivä vapaata aikaa tutustua kaupunkiin! Chisinau on hieno ja mielenkiintoinen kaupunki. Puistojensa myötä se on Itä-Euroopan vihreimpiä pääkaupunkeja. Siellä on myös useita mielenkiintoisia museoita. Päivän aikana teemme myös bussimatkan Transnistriaan ja sen pääkaupunkiin Tiraspoliin

5. päivä. 8.10.2017. Aamiaisen jälkeen lähdemme ainutlaatuiselle retkelle Etelä-Moldovaan Gagauzian autonomiselle alueelle. Ohjelmassa mm. kiertoajelu Gagauzia-Comrat pääkaupungissa, Besalman museo ja perinteistä gagauzialaisia menoja, kuten häärituaaleja. Gagauzia on yhtä omapäinen kolkka Moldovaa kuin Transnistria, mutta täällä perinteet nojaavat enemmän orienttiin. Vierailemme myös Euroopan viimeisissä kolhoosissa PopedassaEnnen paluuta Chisinauhun vierailemme erinomaisella viinitilalla Et Ceteralla, jossa syömme maittavan, paikallisen lounaan. Paluu viimeiseksi yöksi Chisinauhun Radissons Blu-hotelliin, jossa ylitsepursuavaa, hedelmillä ja muilla herkuilla höystettyä aamiaista ryydittää harpun elävä soitto.

6. päivä. 9.10.2017 maanantai. Lähtö bussilla Tiraspoliin, Transinstrian pääkaupunkiin. Kiertoajelu- ja kävely. Ennen Ukrainaan siirtymistä vierailemme vastikään entisöidyssä Castel MIMI -viinitilalla, joka oli johtavia viininvalmistajia 1900-luvun alun Bessarabiassa. Syömme linnassa myös herkullisen lounaan. Saavumme Mustan meren rannalle Odessaan noin klo 16. Majoitumme hotelliin ja meillä on kaupungin kiertokävely ja illallinen.

7.päivä
10.10.2017 tiistai. Koko päivä ohjelmaa Odessassa ja sen lähiympäristössä. Kiertoajelu bussilla, käyntejä museoissa ja mm. Shustovin brandytehtaalla (6-20 vuotta vanhoja laatuja), upea lounas ja vapaata aikaa. Mahdollinen oopperailta halukkaille. Odessan entisöity vanha keskusta henkii historiaa. Käytössämme paikallinen opas koko päivän. Illalla 3 ruokalajin illallinen laaturavintolassa. Yövymme 2 yötä  Aleksanrovskyj hotellissa

8. päivä 11.10.2017 keskiviikkona. Varhainen lähtö hotellista. Lento Odessasta Kiovaan, Ukrainan pääkaupunkiin. Osa ryhmästä lähtee Kiovasta Klo 9.15 Helsinkiin. Osa ryhmästä jää vielä vuorokaudeksi Kiovaan!  kiertoajelu bussilla ikivanhassa miljoonakaupungissa, joka isännöi Eurovision laulukilpailuja keväällä. Kolmen ruokalajin lounas Kiovassa päätämme lopulliseti yhdessä ohjelmasta. Käytössämme on paikallinen opas ja linja-auto. Käymme ainakin Maidan-aukiolla, Sofian katedraalissa ja tärkeimmillä nähtävyyksillä. Majoittuminen Dnipro -hotelliin. Yhteinen illallinen mahdollinen/ vapaata aikaa kaupungilla.

9. päivä 12.10.2017 torstaina. Lähtö hotellilta klo 6.00 lentoasemalle. Saamme aamiaisen mukaan.
Lento Kiova - Helsinki klo 9.25-11.35. 


Ylellinen ohjelma runsaine aterioineen ja viini-/ brandymaisteluineen vain 1350/ 1450 euroa sisältäen laadukkaat majoitukset, lennot ja bussikuljetukset omalla bussilla. Tervetuloa matkalle, joka muuttaa käsityksesi Itä-Euroopasta! Viisi päivää Moldovassa, kolme-neljä päivää Ukrainassa!

Soita 045-1374757 tai kirjoita oheisella lomakkeella! Passin tulee olla voimassa 3 kuukautta matkan jälkeen. Viisumia ei tarvita. Moldova on varsin turvallinen maa matkailijalle.

Oikeudet ohjelman ja hinnan muutoksiin pidätetään.


  - Muista kirjoittaa myös viestikentän symbolit ja klikkaa  "Lähetä sähköpostia"
Kaikki vuoden matkat löydät täältä.

*:llä merkityt kentät ovat pakollisia.