Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

Moldova ja Odessa hurmaavat suomalaisen!

Vuonna 2018 Moldovan ohjelmat paranivat entisestään. Lisäsimme vapaata aikaa kylissä ja yövyimme molemmilla matkoilla eriakummallisessa Transnistrian  tasavallassa, tutustuimme Gagauziaan ja sen 
Pobeda kolhoosiin. Matkat kruunasivat kaksi yötä Mustan meren helmessä Odessassa! Moldova yllättää jo ruoka- ja viinikulttuurinsa tasolla, eikä Ukraina jää jälkeen makuelämyksissä ja nähtävyyksien runsaudessa. Teemojamme ovat aina maisemat, musiikki, historia, ruoka, ja tietysti parhaat ohjelmat ja oppaat! Moldovassa ihastutaan myös ystävälliseen, kukkia rakastavaan kansaan.
Katso sivun laidan valokuvagalleria! 

Koe sinäkin positiivinen yllätys tuntemattomassa Euroopassa. Ihastu Moldovaan ja Ukrainan värikkääseen Odessaan.
Valokuvauksen harrastajille ja herkuttelijoille matkat ovat poikkeluksellisen kiiinnostavia. Myös alueiden turvallisuus, laatu ja upea historia yllättävät ensikertalaiset. Näitä maita ei turismi ole pilannut.


Vuonna 2019 matka järjestetään 3.-11.6. ja 3.-11.10.2019.   Katso tästä Lokakuun 2018 ruskamatkan ohjelmarunko! Ensi vuoden ohjelmassa on taas uutuuksia. Syksyllä 2019 lennämme Odessasta suoraan Kiovan kautta Helsinkiin ja Moldovan ohjelma täydentyy yhdellä päivällä!

Kuuntelemme aina myös matkalaisten toiveita ohjelmassa. Pienessä maassa ajomatkat eivät käy puuduttaviksi.

 
Moldova on pieni mutta kaunis maa Romanian ja Ukrainan välissä. Sen historia ulottuu muinaiseen Daakiaan, jonka Rooman keisarit sulauttivat valtakuntaansa tämän kulta-aarteiden houkuttelemina. Maa nousi uudelleen suuruuteen keskiajalla, mutta nykyihmiset muistavat sen entisenä neuvostatasavaltana tai tsaarinajan Bessarabiana. Moldovan maisemaa hallitsevat idylliset maalaiskylät ja kumpuileva, värikäs maasto. Pääkaupunki Chisinau yllättää kauniilla puistoillaan ja arkkitehtuurillaan. Maan hintataso on suomalaiselle varsin edullinen, ja valokuvauksen ystäville se tarjoaa loputtomasti kohteita. Suurin yllätys matkailijalle on Moldovan runsas, kasvispainotteinen ruokakulttuuri tirisevää shashlikia tai mamaligaa kuitenkaan unohtamatta. Maa on myös kuuluisa musiikistaan. Moldova on Trip Advisorin mukaan Euroopan merkittävin löytämätön helmi.

    Yövymme paitsi Chisinaun parhaissa hotellissa myös suositussa moldovalaiskylässä Butucenissa, ja syksyllä osallistumme viinifestivaaleille. Käymme kiistellyssä Transnitriassa, joka on itsenäiseksi julistautunut maa "jota ei ole olemassa", mutta on elävä jäänne neuvostoajoilta. Alue on silti hämmentävän siisti ja vauras, ja siellä on varsin turvallista liikkua. Ohjelmassa on mukana myös itämaisvaikutteinen Gagauzia, joka on yhtälailla neuvostohenkinen mutta köyhempi ja omaperäisempi kuin Transnistria. Suurin yllätys ensikertalaiselle lienee kuitenkin Odessa, Mustanmeren perinteikäs, mutta jopa hippimäinen kaupunkihelmi. Vietämme lopuksi päivän Ukrainan upeassa pääkaupungissa, yli tuhat vuotta vanhassa Kiovassa, joka hämmentää suurudellaan kuten myös modernilla ja yhtäaikaa historiallisella ilmeellään.

Matkanjohtajana ja tulkkina toimii Petri Niikko. Katso ohjelmat alla ja ilmoittaudu/ kysy kaavakkeella!
Katso hyvä esittelyvideo Moldovasta.  EU-kansalaiselle Moldova on suomalaiselle viisumivapaa maa.
 

Syysmatka Moldovaan ja Odessaan 5.-13.10.2018  9 päivää. Uudistuu vuonna 2019!

Mukana kiehtovat ja kiistellyt Gagauzia ja Transnistria sekä Ukrainassa Odessa ja Kiova! Ei viisumia. 
Mukana kauneimpia kyliä ja luostareita, parhaita viinitiloja ja kaupunkien sykettä, nykyaikaa, esihistoriaa ja aidointa "Neuvostoliittoa" 2010-luvulla. Takaamme elämyksiä, joita et muualta saa. Hinta 9 päivää vain 1570 euroa. Yhden hengen huoneesta lisämaksu  230 euroa. Tulet yllättymään maiden turvallisuudesta ja laadusta.

1. päivä maanantaina perjantaina 5.10.2018 lähtö UIA:n lennolla Helsinki-Vantaan lentoasemalta Kiovan kautta Chisinauhun, jonne saavumme klo 20.50. Klo 22  kirjaudumme keskustan viiden tähden Radissons Blu-hotelliin ja nautimme tervetuliaisillallisen La Taifa- etnoravintolassa. Lähtöaika Helsinki-Vantaalta klo 16.10
.

2. päivä 6.10.2018. Aamiaisen jälkeen lähdemme ainutlaatuiselle retkelle Etelä -Moldovaan      Gagauzian autonomiselle alueelle. Ohjelmassa mm. kiertoajelu Gagauzia-Comrat pääkaupungissa, Besalman museo ja perinteistä gagauzialaisia menoja, kuten  häärituaaleja. Gagauzia on yhtä omapäinen kolkka Moldovaa kuin Transnistria, mutta täällä perinteet nojaavat enemmän orienttiin. Vierailemme myös Moldovan viimeisissä aidossa kolhoosissa Popedassa, joka jatkaa ylpeänä neuvostoajan perinteitä nykyajassa. Maittava lounas. Palaamme Chisinauhun noin klo 18.00. Kaupungilla on mahdollista osallistua vuotuisten viinifestivaalien ohjelmaan ja nauttia omatoiminen illallinen.

3. päivä 7.10.2018. Kiertokävely Chisinaussa ja osallistuminen viinifestivaaleille.  Klo 12.30 lähtö Orheiul Vechiin Saavumme perinteiselle lounaalle Trebujenin ekokylään. Kansantanssit ja laulu siivittävät ruokailuamme.  Lähtö naapurikylä Butuceniin - upeaan vanhaan kylään luolaluostarin ja Moldovan kansallismaiseman äärelle. Kylän ja luolaluostarin esittely, Majoittuminen sekä vapaata aikaa klo 17.00 alkaen. Valokuvaajan lempikyliä. Kylässä myös harjoitetaan perinteistä maataloutta, kuten Moldovassa vielä nykyään laajasti tehdään.

4. päivä 8.10 Aamiainen Butucenin kylässä ja lähtö pohjoiseen Sorocan kaupunkiin Ukrainan rajalle. Matkalla näemme mm. kiitollisuuden kynttilän ja perillä ihailemme kunnostettua keskiaikaista linnaa. Sorocassa ihmettelemme myös mustalaisruhtinaitten huviloita. Syömme perinnelounasta La Cetatea Veche -ravintolassa.
Paluumatkalla käymme joko Rudi Arionestin tai Curchin hienoissa luostareissa. Te päätätte. Voimme ajaa myös halutessanne suoraan takaisin Butucenin kylään, jossa olemme viimeistään klo 17.30-18.00. Vapaata aikaa. Mahdollisuus edulliseen illalliseen kylän kestikievarissa.  


5. päivä 9.10.2018. Aamiainen. Lähtö Butucenista. Vierailemme Cricovan maanalaisissa viinikellareissa, joissa on mm. kansallisaarteiksi luokiteltavia vanhoja arvoviinejä. Alue käsittää 53 hehtaaria ja yli 160 kilometriä käytäviä, hienoja museoita, upeita ravintoloita ym. Aluetta voisi luonnehtia maanalaiseksi viinikaupungiksi tai viinin temppeliksi, jossa astronautti Juri Gagarin eksyi vuorokaudeksi, ja jossa Vladimir Putin vietti 50-vuotispäiviään. Meillekin tarjoillaan toki hyvät viinimaistajaiset. Liikumme alueella pienillä junilla. Erityisen päivän kruunaa bussimatka Transistriaan, joka julistautui itsenäiseksi jo ennen Neuvostoliiton romahtamista. Tutustumme alueen kaupunkeihin ja vietämme yön neuvostohenkisessä, mutta siistissä ja modernissa pääkaupungissa Tiraspolissa, jossa meillä on kiertoajelu ja majoittuminen Russia -hotelliin. Yövymme valtiossa, jota ei ole. Takaamme kuitenkin viihtyisän ja turvallisen illan. Asukkaiden ystävällisyys ja rikollisuuden puuttuminen on päällimmäinen huomiosi. Takaamme myös kameroillenne hienoja hetkiä.

6. päivä
.
 10.10.2018. Aamiainen. Vapaa aamupäivä Tiraspolissa. Lähtö bussilla Tiraspolista takaisin viralliseen Moldovaan, jossa päätämme matkan Moldovan osuuden palautteiden mukaan matkan parhaalla viinitilalla Et Ceterassa. Tämä perhetila on kuuluisa myös ruuastaan, minkä saamme itsekin todistaa ennen lähtöämme Ukrainaan ja lähellä rajaa sijaitsevaan kuuluisaan satamakaupunkiin Odessaan. Saavumme Mustan meren helmeen noin klo 17. Majoitumme hotelliin ja ohjelmaan kuuluu kaupungin kiertokävely ja illallinen. Varaudu hämmästymään! Odessa on kaunis, moniulotteinen ja todellinen sekoitus erilaisia kulttuureja.


7. päivä
11.10.2018. Koko päivä ohjelmaa Odessassa ja sen lähiympäristössä. Kävelykierros kaupungin keskustassa. Käynti kuuluisassa arkeologisessa  museossa, jossa on mm. skyyttien kulta-aarteita ja egyptologiaa. Vierailemme myös kuuluisassa taidemuseossa, jossa on runsaasti venäläisten ja ukrainalaisten mestareiden kultakauden teoksia. Entisessä palatsissa on myös erikoinen kellarikerros ja pääsy katakombeihin.
 Maittava lounas ja vapaata aikaa. Odessan entisöity vanha keskusta henkii historiaa. Käytössämme paikallinen opas koko päivän. Sään salliessa teemme laivaristeilyn  Mustan meren rannikolla. Illalla 3 ruokalajin illallinen laaturavintolassa. Yövymme 2 yötä  Aleksanrovskyj hotellissa.  Oi Odessa!


8. päivä 12.10.2018. Perjantaina varhainen lähtö hotellista. Lento Odessasta Kiovaan, Ukrainan pääkaupunkiin. Halukkaat voivat lähteä Kiovasta Klo 9.40 Helsinkiin. Pääryhmä jää vielä vuorokaudeksi Kiovaan!  Kiertoajelu bussilla ikivanhassa miljoonakaupungissa, joka isännöi Eurovision laulukilpailuja keväällä 2017. Kolmen ruokalajin lounas. Käytössämme on paikallinen erinomainen opas ja linja-auto. Käymme ainakin Maidan-aukiolla, Sofian katedraalissa ja tärkeimmillä nähtävyyksillä. Ilta-aika on toiveiden mukaan kaupungilla vapaa. Myös Kiovan keskustassa on turvallista liikkua ilta-aikaan. Hotellimme on aivan keskustassa!

9. päivä 13.10.2018 lauantaina Lähtö hotellilta klo 7.00 lentoasemalle. Saamme aamiaisen mukaan. Lento Kiova - Helsinki klo 9.50-11.55. 

Ylellinen ohjelma runsaine aterioineen ja viini-/ brandymaisteluineen 1570 euroa sisältäen laadukkaat majoitukset, lennot (4) ja bussikuljetukset omalla bussilla. Moldovassa hintaan kuuluu ruhtinaallista tuloillallista lukuunottamatta vain yksi illallinen, koska on toivottu vapaata aikaa iltaisin. Syömistä on helppo ja edullista järjestää omin päinkin, ja autamme ravintoloiden valinnassa. 
      Tervetuloa matkalle, joka muuttaa käsityksesi Itä-Euroopasta! Kuusi päivää Moldovassa, kolme päivää Ukrainassa! Jätämme mahdollisuuden kiireisille lentää kotimaahan matkan 8. päivänä. Tällöin matkan hinta on halvempi.


Odessaan laskeutuu yö - mutta kaupunki ei nuku!


Kiovan Mikaelin kirkko. Kävelymatkalla keskustassa.

Odessa. Potemkin portaiden luona.Odessa. Potemkin portaiden luona.

 

Soita 045-1374757 tai kirjoita oheisella lomakkeella! Passin tulee olla voimassa 6 kuukautta matkan jälkeen. Viisumia ei tarvita. Moldova on varsin turvallinen maa matkailijalle.

Oikeudet ohjelman ja hinnan muutoksiin pidätetään.


Ilmoittaudu matkalle tai kysy lisää alla olevalla kaavakkeella. Tervetuloa mukaan!
Klikkaa lopuksi "Lähetä sähköpostia" Täytä koko osoite, jos ilmoittaudut matkalle.

Voit käyttää myös suoraa sähköpostiosoitetta petri(at)niikonmatkat.com tai kirjoittaa suoraan tähän


*:llä merkityt kentät ovat pakollisia.