Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

Moldova ja Odessa hurmaavat suomalaisen

Vuonna 2018 ohjelmamme paranevat entisestään. Lisäämme tapahtumia kylissä ja käymme molemmilla matkoilla Transnistrian  tasavallassa, erikoisessa Gagauziassa ja sen 
Pobeda kolhoosilla. Matkat kruunavat kaksi yötä Mustan meren helmessä Odessassa! Moldova yllättää jo ruoka- ja viinikulttuurinsa tasolla, eikä Ukraina jää jälkeen makuelämyksissä ja nähtävyyksien runsaudessa! Teemojamme ovat maisemat, musiikki, historia, ruoka, ja tietysti parhaat ohjelmat ja oppaat! Moldovassa ihastutaan myös ystävälliseen, kukkia rakastavaan kansaan.
Koe sinäkin positiivinen yllätys tuntemattomassa Euroopassa. Ihastu Moldovaan ja Ukrainaan!


Vuonna 2018 matka järjestetään 4.-12.6. ja 5.-13.10.2018.   Katso nyt kesäkuun matkan upea ohjelmarunko!
Syksyn ohjelma vahvistetaan myöhemmin. Käytännössä ohjelma on sama kuin kesällä, mutta viinifestivaalien avajaiset muuttavat aikatauluja.

 
Moldova on pieni mutta kaunis maa Romanian ja Ukrainan välissä. Sen historia ulottuu muinaiseen Daakiaan, jonka Rooman keisarit sulauttivat valtakuntaansa tämän kulta-aarteiden houkuttelemina. Maa nousi uudelleen suuruuteen keskiajalla, mutta nykyihmiset muistavat sen entisenä neuvostatasavaltana tai tsaarinajan Bessarabiana. Moldovan maisemaa hallitsevat idylliset maalaiskylät ja kumpuileva, värikäs maasto. Pääkaupunki Chisinau yllättää kauniilla puistoillaan ja arkkitehtuurillaan. Maan hintataso on suomalaiselle varsin edullinen, ja valokuvauksen ystäville se tarjoaa loputtomasti kohteita. Suurin yllätys matkailijalle on Moldovan runsas, kasvispainotteinen ruokakulttuuri tirisevää shashlikia tai mamaligaa kuitenkaan unohtamatta. Maa on myös kuuluisa musiikistaan. Moldova on Trip Advisorin mukaan Euroopan merkittävin löytämätön helmi!

    Yövymme paitsi Chisinaun parhaissa hotellissa myös suositussa moldovalaiskylässä Butucenissa, ja syksyllä osallistumme viinifestivaaleille. Käymme kiistellyssä Transnitriassa, joka on itsenäiseksi julistautunut maa "jota ei ole olemassa", mutta on elävä jäänne neuvostoajoilta. Alue on silti hämmentävän siisti ja vauras, ja siellä on varsin turvallista liikkua. Vuonna 2017 mukaan tuli itämaisvaikutteinen Gagauzia, joka on yhtälailla neuvostohenkinen mutta köyhempi ja omaperäisempi kuin Transnistria. Suurin yllätys ensikertalaiselle lienee kuitenkin Odessa, Mustanmeren perinteikäs, mutta jopa hippimäinen kaupunkihelmi. Vietämme lopuksi päivän Ukrainan upeassa pääkaupungissa, yli tuhat vuotta vanhassa Kiovassa, joka hämmentää suurudellaan kuten myös modernilla ja yhtäaikaa historiallisella ilmeellään.

Matkanjohtajana ja tulkkina toimii Petri Niikko.
Katso hyvä esittelyvideo Moldovasta.  EU-kansalaiselle Moldova on suomalaiselle viisumivapaa maa.
 

Kesämatka Moldovaan ja Odessaan 4.-12.6.2018  9 päivää.

Mukana kiehtovat ja kiistellyt Gagauzia ja Transnistria sekä Ukrainassa Odessa ja Kiova! Ei viisumia!
Mukana kauneimpia kyliä ja luostareita, parhaita viinitiloja ja kaupunkien sykettä, nykyaikaa, esihostoriaa ja aidointa neuvostoliittoa 2010-luvulla. Takaamme elämyksiä, joita et muualta saa. Hinta 9 päivää vain 1570 euroa.

1. päivä maanantaina 4.6.2018/ perjantaina 5.10.2018 lähtö UIA:n lennolla Helsinki-Vantaan lentoasemalta Kiovan kautta Chisinauhun, jonne saavumme klo 20.50. Klo 22  kirjaudumme keskustan Bristol -hotelliin ja nautimme tervetuliaisillallisen etnoravintolassa. Lähtöaika Helsinki-Vantaalta vahvistuu myöhemmin.

2. päivä 5.6.2018. Aamiainen. Lähtö Hancun erityisen kauniiseen nunnaluostariin. Saavumme perinteisellelounaalle Trebujenin ekokylään Orheiul Vechiin. Kansantanssit ja laulu siivittävät ruokailuamme.. Majoittuminen naapurikylä Butuceniin - upeaan vanhaan kylään luolaluostarin ja Moldovan kansallismaiseman äärelle. Kylän ja luolaluostarin esittely sekä vapaata aikaa klo 15.30 alkaen. Valokuvaajan lempikyliä. Kylässä myös harjoitetaan perinteistä maataloutta, kuten Moldovassa vielä nykyään laajasti tehdään.

3. päivä 6.6.2018. Aamiaisen jälkeen lähtö pohjoiseen Tipovan luostariin ja Chateau Vartelyn viinitilalle. Käymme myös Clisova Novan käsityömuseossa ja nautimme lounaan. Illaksi palaamme Butucenin kylään.

4. päivä 7.6..2018. Aamiainen. Lähtö Butucenista Chisinauhun, Matkalla vierailemme Cricovan maanalaisissa viinikellareissa, joissa on mm. kansallisaarteiksi luokiteltavia vanhoja arvoviinejä. Alue käsittää 53 hehtaaria ja yli 160 kilometriä käytäviä, hienoja museoita, upeita ravintoloita ym. Aluetta voisi luonnehtia maanalaiseksi viinikaupungiksi tai viinin temppeliksi, jossa astronautti Juri Gagarin eksyi vuorokaudeksi, ja jossa Vladimir Putin vietti 50-vuotispäiviään. Meillekin tarjoillaan toki hyvät viinimaistajaiset. Liikumme alueella pienillä junilla.

Cricovasta lähdemme pääkaupunkiin, jossa majoitumme hotelli Bristoliin. Lounas La Placinte -ravintolassa. Kaupunkikierros. Loppupäivä meillä vapaata aikaa tutustua Chisinauhun, viehättävään 700.000 asukkaan kaupunkiin. Puistojensa myötä se on Itä-Euroopan vihreimpiä pääkaupunkeja. Siellä on myös useita mielenkiintoisia museoita. 

5. päivä. 8.6.2018. Aamiaisen jälkeen lähdemme ainutlaatuiselle retkelle Etelä-Moldovaan Gagauzian autonomiselle alueelle. Ohjelmassa mm. kiertoajelu Gagauzia-Comrat pääkaupungissa, Besalman museo ja perinteistä gagauzialaisia menoja, kuten häärituaaleja. Gagauzia on yhtä omapäinen kolkka Moldovaa kuin Transnistria, mutta täällä perinteet nojaavat enemmän orienttiin. Vierailemme myös Euroopan viimeisissä kolhoosissa Popedassa Erityisen päivän kruunaa bussimatka Transistriaan, joka julistautui itsenäiseksi jo ennen Neuvostoliiton romahtamista. Tutustumme alueen kaupunkeihin ja vietämme yön neuvostohenkisessä, mutta siistissä ja modernissa pääkaupungissa Tiraspolissa.

6. päivä. 9.6.2018. Lähtö bussilla Tiraspolista,takaisin viralliseen Moldovaan, jossa päätämme matkan palautteiden mukaan matkan parhaalla viinitilalla Et Ceterassa. Tämä perhetila on kuuluisa myös ryuuastaan, minkä saamme itsekin todistaa ennen lähtöämme Ukrainaan ja lähellä rajaa sijaitsevaan kuuluisaan satamakaupunkiin Odessaan. Saavumme Mustan meren helmeen noin klo 16. Majoitumme hotelliin ja ohjelmaan kuuluu kaupungin kiertokävely ja illallinen. Varaudu hämmästymään! Odessa on kaunis, moniulotteinen ja todellinen sekoitus erilaisia kulttuureja.

7. päivä
10.6.2018. Koko päivä ohjelmaa Odessassa ja sen lähiympäristössä. Kiertoajelu bussilla, käynti kuuluisassa arkeologisessa museossa, jossa on mm. skyyttien kulta-aarteita ja egyptologiaa. Vierailu Shustovin brandytehtaalla (3-
11 vuotta vanhoja laatuja). Museo on äänestetty kaupungin parhaaksi, vaikka se on varsin uusi käyntikohde. Maittava lounas ja vapaata aikaa. Mahdollinen oopperailta halukkaille. Odessan entisöity vanha keskusta henkii historiaa. Käytössämme paikallinen opas koko päivän. Illalla 3 ruokalajin illallinen laaturavintolassa. Yövymme 2 yötä  Aleksanrovskyj hotellissa.  Oi Odessa!


8. päivä 11.6.2018. Varhainen lähtö hotellista. Lento Odessasta Kiovaan, Ukrainan pääkaupunkiin. Halukkaat voivat lähteä Kiovasta Klo 9.15 Helsinkiin. Pääryhmä jää vielä vuorokaudeksi Kiovaan!  kiertoajelu bussilla ikivanhassa miljoonakaupungissa, joka isännöi Eurovision laulukilpailuja keväällä 2017. Kolmen ruokalajin lounas. Käytössämme on paikallinen erinomainen opas ja linja-auto. Käymme ainakin Maidan-aukiolla, Sofian katedraalissa ja tärkeimmillä nähtävyyksillä. Ilta-aika on toiveiden mukaan kaupungilla vapaa. Myös Kiovan keskustassa on turvallista liikkua ilta-aikaan. Hotellimme on keskustassa!

9. päivä 12.6.2018 torstaina/ 13.10.2018 lauantaina Lähtö hotellilta klo 6.00 lentoasemalle. Saamme aamiaisen mukaan. Lento Kiova - Helsinki klo 13.25-15.30. 

Ylellinen ohjelma runsaine aterioineen ja viini-/ brandymaisteluineen 1580 euroa sisältäen laadukkaat majoitukset, lennot (4) ja bussikuljetukset omalla bussilla. Vahvistuu syksyllä! Moldovassa hintaan kuuluu vain yksi illallinen, koska on toivottu vapaata aikaa iltaisin. Syömistä on helppo ja edullista järjestää omin päinkin, ja autamme ravintoloiden valinnassa. 
      Tervetuloa matkalle, joka muuttaa käsityksesi Itä-Euroopasta! Kuusi päivää Moldovassa, kolme päivää Ukrainassa! Jätämme mahdollisuuden kiireisille lentää kotimaahan matkan 8. päivänä. Tällöin matkan hinta on 90 euroa halvempi.

 

Soita 045-1374757 tai kirjoita oheisella lomakkeella! Passin tulee olla voimassa 6 kuukautta matkan jälkeen. Viisumia ei tarvita. Moldova on varsin turvallinen maa matkailijalle.

Oikeudet ohjelman ja hinnan muutoksiin pidätetään.


Ilmoittaudu matkalle tai kysy lisää alla olevalla kaavakkeella. Tervetuloa mukaan!
Klikkaa lopuksi "Lähetä sähköpostia" Täytä koko osoite, jos ilmoittaudut matkalle.

Voit käyttää myös suoraa sähköpostiosoitetta petri(at)niikonmatkat.com
Pahoittelemme, sillä osa kaavakkella lähetetyistä sähköposteista on jäänyt tulematta perille!
Etsimme kielitaitoisia ja sympaattisia matkanjohtajia matkoillemme. Ota yhteyttä.

*:llä merkityt kentät ovat pakollisia.