Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

Tallinnan ”pikkujoulumatka” 10.-12.12.2021 - sopii myös Tallinnan konkareille.
Peruttu Viron koronatilanteen vuoksi. Tulossa kiinnostava Tarton matka 19.-21.1.2022. Moderni Joutsenlampi, saunamaailma ym. Ohjelma pian!

Tallinnasta löytyy koko ajan uutta, ja nyt on kolme päivää aikaa tehdä löytöjä vanhastakin!
Musikaali Viulunsoittaja katolla, kaksi yötä uudessa laadukkaassa hotellissa, pikkujouluillallinen ym!
Hinta alkaen 380 euroa sisältäen laivamatkat, 2 yötä upeassa hotellissa, bussikuljetukset ja opastukset sekä pikkujouluillallisen. Matkanjohtajana Petri Niikko. Viulunsoittaja katolla + 30 euroa. 1 hh + 100 euroa.
Varaa pian. Paikkoja on 15 nopeimmalle. Hinta 420/10 henkeä ja 380/15 henkeä. Peruuntuu ja siirtyy...

Niikon matkojen Tallinna on suunniteltu monipuoliseksi ohjelmaltaan. Meillä on käytössä Niikon matkojen suosituin virolainen opas ja päiviin mahtuu paljon omatoimista aikaa. Yksi ohjenuoramme on suosittujen Petroskoin pikkujoulumatkojen perinne. Viro on niin nopeasti kehittyvä, ja sen erilainen historia yllättää usein suomalaisen, että hyvä opas avaa parhaiten maan olemusta. Museoiden ja musiikin ohella olemme varautuneet joulun ajan ostosmatkailuun, Uutena kaupungin kummallisuutena on mm. 120 metrin korkeuteen nouseva maailmanpyörä, johon halukkaat voivat nousta 10.12.2021. Matkan kruunaavat yhteinen laadukas pikkujouluillallinen ja musikaali Viulunsoittaja katolla (lisämaksu 30 euroa). Kuuluisat museot, kuten KUMU, ja Fotografiska ovat lisämaksullisia mutta edullisia. Petroskoin kokemuksella tiedämme, etteivät kaikki halua museoihin. Matkan hinta sisältää majoituksen upeassa uudessa L`Lembitu hotellissa aamiaisella. Katso hotellin linkki tästä. Tulosta tästä PDF-ohjelma.

10.12.2021 perjantai klo 7.30 kokoontuminen Länsisatamaan.
Lähtö Eckerö Linen aluksella kohti Tallinnaa klo 9.00. Saapuminen Tallinnaan Klo 11.15. Vastassamme on bussi  ja suomenkielinen opas. Jatkamme bussikierroksella Tallinnassa, jonka aikana nähdään mm. Tallinnan rautatieasema, Tõnismäen alue, Vapauden aukio, Islandi aukio, Kadriorgin alue, Tallinnan laulukenttä, Piritan alue. Mikäli sää suosii, nautimme kierroksen aikana Tallinnan siluetin aivan uudesta näkökulmasta Euroopassa ainutlaatuinen maailmanpyörä. (+10 euroa/ 12 min.) Maailmanpyörän 27 säänkestävää gondolia tarjoavat turvallisen ja mukavan elämyksen ympärivuotisesti. Talvella niissä on lämmitys. Bussikierros päättyy uuteen, huipputasoiseen
L`Lembitu hotelliin. jonne klo 14.00 ryhmällämme on sisäänkirjautuminen.

Iltapäivällä vapaata aikaa, jonka viettoon saamme vinkkejä. Ohjelmassa voi olla käynti esim.
Tallinnan joulutorilla raatihuoneen torilla, Solaris keskuksessa, museoissa ym.

Klo 19:00 yhteinen illallinen keskiaikaisessa ravintola Peppersackissa vanhan kaupungin alueella.
Valitse itsellesi menu kolmesta vaihtoehdosta.
Usean ruokalajin ateria kuuluu hintaan. Viettäkäämme iloinen pikkujoulu
ehkä raskaankin vuoden kunniaksi!


11.12.2021
lauantaina aamiainen hotellissa.
Aamupäivällä klo 11-14 kävelykierros Tallinnan vanhakaupungin alueella. Oppaana erinomainen opas, joka taitaa suomen kielen. Keskiaikaisten kaupunkien historiaa värittävät usein lukuisat legendat ja tarut. Tallinna ei ole poikkeus. Kujilla kulkee kummituksia. Joka talolla on menneisyydestä kumpuavia outoja tarinoita, jotka ovat eläneet läpi Tallinnan pitkän historian suullisena perinteenä. Tarinoiden avulla näet Tallinnasta ehkä aivan uuden puolen?Vanhakaupunki on kuvauksellinen myös talvella, ja siellä on mielenkiintoisia kauppoja ja kahviloita/ ravintoloita. Käymme mm. kuululla joulutorilla. Vanha kaupunki on heräämässä taas eloon!
     Kierroksen jälkeen halukkaat voivat vierailla mm. 1200-luvulla rakennetussa Nigulisten kirkossa sijaitsevassa museossa, joka on yksi kirkkorakennuksen museoista. Upeat alttaritaulut, keskiaikaiset hautalevyt ja muut kirkkotaideteokset ovat ihasteltavina tässä 1230-luvulla rakennetussa ja sittemmin museoksi muutetussa kirkossa. Tallinnan kuuluisin taideteos - fragmentti Bernt Notken Kuolemantanssi maalauksesta. Yli viisisataa vuotta vanha maalaus kertoo keskiajan ihmisen maailmankuvasta, mutta on ajankohtainen vielä nykypäivänäkin. Myöhemmin
klo 16.00 kirkossa 35 minuutin pituinen urkumusiikin konsertti, joka sisältyy 8 euron lipun hintaan)

klo 19.00 Estonian teatterissa Viulunsoittaja katolla. Hotellilta kävelymatka Estonian teatteriin noin 10 min. Lisämaksu 30 euroa.
     Viulunsoittaja katolla
musikaalin juonena on perhetarina Ukrainan juutalaisten keskuudesta; maitomies Tevjellä
ja hänen vaimollaan on viisi kaunista tytärtä, mutta näiden lemmenaskeleet eivät mene ollenkaan vanhempien toiveiden mukaan. Musikaalin käsikirjoituksen on tehnyt Joseph Stein, musiikin säveltänyt Jerry Bock  ja laulujen sanat kirjoittanut Sheldon Harnick. Musikaalin nimi tulee Marck Chagallin maalauksesta, jossa esiintyy viulunsoittaja.


12.12.2021 sunnuntai.Aamiainen hotellissa.
Vapaata omatoimista aikaa.
klo 12:00 huoneiden luovutus
Käynti Balti Jaam torilla/ asematori/, mikä yhdistää saman katon alle uskomattoman määrän erilasta tarjontaa lastenvaatteista aina katuruokaan. Asematori on paikallinen keskus, jonne lähiympäristön asukkaat tulevat päivittäisille ostoksille, mutta se on myös tunnelmaltaan ainutlaatuinen käyntikohde ja nähtävyys, jossa on antiikkitavaran myyntiä ja jopa oma panimo. 5 minuutin kävelymatkan päässä on Telliskiven Luovuudenalueelle. Pikkupuodeista löytyy virolaisten nuorten käsityötaiteilijoiden ja suunnittelijoiden tuotteita. Alue on trendikäs konserttien, bileiden, teatteriesitysten ja muiden tapahtumien pitopaikka sekä täällä sijaitsee, suosittu matkailukohde on valokuvataiteen keskus Fotografiska. Sen vaikuttavat, tiuhaan tahtiin vaihtuvat näyttelyt. Omatoiminen lounas.
Klo 16.40 Kuljetus Telliskiven luovuuden alueelta L`Lembitu hotellin kautta / haetaan matkatavarat/ satamaan A- terminaaliin klo 17.15 mennessä. Laiva Suomeen lähtee klo 18.30 ja se on perillä Helsingissä klo 21.00


Hyödyllisiä linkkejä:

KUMU https://kumu.ekm.ee/fi/
Kadriorgin taidemuseo https://kadriorumuuseum.ekm.ee/fi/
Fotografiska Tallinn https://www.fotografiska.com/tallinn/
Viron taideteollisuus ja desing museo https://www.etdm.ee/en
Tallinna Kunstihoone https://www.kunstihoone.ee/en/
Niguliste Kirik  https://nigulistemuuseum.ekm.ee/fi/
Katariina Gild https://www.katariinagild.eu/en/katariina-guild/
Ülemiste keskus https://www.ulemiste.ee/fi/
Solaris keskus https://www.solaris.ee/en/ Maailmanpyörä https://superskypark.ee/fi/tuote/maailmanpyora/

 

Täsmennämme ohjelmaa toiveiden mukaan, ja autamme omatoimisissa museokäynneissä.
Päätämme myös, minne menemme yhdessä. Ostospaikkoja on myös runsaasti tarjolla!
Ilmoittaudu pian ja esitä toiveesi! Lähetämme sinulle myös esitteen Peppersackin vaihtoehtoisista illallisista. Mukaan mahtuu vain 16 henkilöä. Pidennämme tarvittaessa bussin vuokraa, jos on tarvetta. 

 

 

*:llä merkityt kentät ovat pakollisia.