Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

Koe kiehtova ja yllättävä Valko-Venäjä. Hinta kevään matkalle 995.-

Äänestettäessä mikä maa yllättää matkalaisen positiivisimmin, olisi Valko-Venäjä kenties äänestyksen keulilla? 
ihastuttava kansa ja siisti, rauhallinen maa ja nähtävyydet - myös luontokohteet - tekevät kohteesta todella käymisen arvoisen. Maa on nyt avautumassa länsimaisille turisteille Tartu kysyttyyn uutuuteen!

Pääkaupunki Minsk on täynnä yllätyksiä ja hinnat ovat uskomattoman edullisia. Vierailemme UNESCON maailmanperintökohteisiin kuuluvassa Mirin linnassa, noin 100 kilometrin päässä Minskistä. Vierailemme myös mm. maailman suurimmassa raskaiden ja suurikokoisten erilaisten kaivosajoneuvotrukkien tehtaalla. Kulttuurin ystäville Minsk on loistava kohde, lisämaksusta järjestämme liput baletti- tai oopperaesitykseen.

HUOM! 30 päivän viisumivapaus koskee turisteja, jotka matkustavat Valko-Venäjälle lentokoneella.
Lentoyhtiömme matkalla on Finnair. Ajankohta 30.04.-04.05.2019. 

Matka peruuntuu Finnairin lopetettua lentonsa toistaiseksi Minskiin sopimussyistä.
Vuonna 2020 tulossa uusia monipuolisia matkoja Velko-Venäjälle - myös luontomatkoja! Seuraa meitä!


1. päivä Lähtö Valko-Venäjälle (L)

Valko-Venäjälle lennämme Finnairin suoralla lennolla Minskiin klo 07.45 ja saavumme perille klo 09.00. Kuljetus Zhodinon kaupunkiin, noin 45 km.

Teemme tutustumisretken BELAZ:in tehtaalle, maailman suurimpaan raskaiden ja suurikokoisten kaivosajoneuvotrukkien valmistajalle. Nousemme legendaarisen ajoneuvon kyytiin ja teemme 10 minuutin ajelun jytyimmällä maansiirtoautolla.

Lounaan jälkeen ajamme Minskiin, noin 50 km. Lähes kahden miljoonan asukkaan kaupunki sijaitsee maan keskiosassa. Minsk tunnetaan majesteettisista aukioistaan ja lukuisista puistoistaan. Sisäänkirjaudumme Belarus hotelliin. Loppupäivä vapaa. Majoitus jo tutussa hotellissa.

2. päivä Stalin-linjan ulkoilmamuseo ja toisen maailmansodan museo (A, L)
Aamiaisen jälkeen lähdemme kokopäiväretkelle, jonka teemana on toisen maailmansodan historia. Ensin ajamme Zaslaujen kantakaupungin luoteispuolelle, jossa on toisen maailmansodan linnoitusratkaisuja ja ulkoilmassa kalustoa esittelevä Stalin-linjan ulkoilmamuseo. Saamme kuulla koko tarinan. Ajamme tankilla ja halukkaat voivat ammuskella kolme laukausta Kalashnikovin kivääristä. Lisälaukaus maksaa 3 €/laukaus.

Lounaan jälkeen palaamme Minskiin. Käymme Valko-Venäjän Suuren isänmaallisen sodan historian vaikuttavassa valtionmuseossa. Toisessa maailmansodassa koko kaupunki vaurioitui pahasti. Saksalaiset miehittäjät surmasivat suuren osan kaupungin väestöstä. Kaupungin eteläpuolella sijaitsi sodan aikana Maly Trastsjanets -tuhoamisleiri. Majoitus jo tutussa hotellissa.

3. päivä Kiehtova Minsk Svislatsjoen varrella (A, L)
Hotelliaamiaisen jälkeen vuorossa noin kolmen tunnin kaupunkikierros Minskissä. Kaupungista löytyy suuria mahtipontisia aukioita, massiivisia sotamuistomerkkejä ja valtavia betonisia hallintorakennuksia. Näemme vaikuttavan Valko-Venäjän KGB:n päämajarakennuksen. Ilmapiiri kaupungin eri alueiden välillä muuttuu nopeasti, Minskistä todellakin on moneksi.

Ydinkeskustan kadut on nimetty muun muassa Karl Marxin, Leninin ja Engelsin mukaan. Metroasemien ja katujen nimissä toistuvat usein myös lokakuun vallankumoukseen, toiseen maailmansotaan ja kommunismiin liittyvät teemat. Lounaan jälkeen paluu hotelliin. Loppupäivä on vapaata tai lisämaksullinen balettiesitys, ensi-illassa on Pikku Prinssi. Kulttuurin ystäville Minsk on loistava kohde. Majoitus tutussa hotellissa.

4. päivä Minsk – Mirin linna – kolhoosi- Minsk (A, L)
Hotelliaamiaisen jälkeen teemme koko päivän retken maaseudulle ja Mirin linnaan. 1500-luvulta peräisin oleva Mirin linna, on niin ikään yksi Valko-Venäjän merkittävimmistä nähtävyyksistä ja UNESCOn maailmanperintökohde. Historiallinen linna sijaitsee Mirin kylässä noin 100 kilometrin päässä Minskistä. Lounaan jälkeen käymme kolhoosissa.

Illansuussa palaamme Minskiin, majoitus Belarus hotellissa.

5. päivä Paluu Suomeen
Aamiaisboksi mukaan. Klo 07.00 kuljetus lentokentälle. Minskistä lennämme Finnairin suoralla lennolla Helsinkiin klo 09.40-10.55

Belarus Hotelli – http://www.hotel-belarus.com/en/


Hinta: 995 €/hlö 2 hengen huoneessa
1 hh lisämaksu 85
Yksin matkustavan on varattava yhden hengen huone

Seuraava lähtö:
30.04.-04.05.2019. Viimeinen ilmoittautumispäivä 28.02.2019!

Vastuullinen matkanjärjestäjä on yhteistyökumppanimme Traveller.
Kauttamme varatessa saat mahdollisen kanta-asiakasalennuksen (-20 euroa)
ja ennakkomaksu on kauttamme 250 euroa.
A= aamiainen, L = lounas.

Ilmoittaudu alla olevalla kaavakkeella! Tervetuloa mukaan!


 

*:llä merkityt kentät ovat pakollisia.