Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

Valamon upea luostari ja Laatokan sympaattiset norpat 2018

Euroopan suurin järvi Laatokka on antoisa luontokohde ja Valamon luostari pitää kokea ainakin kerran elämässä. Myös Suomen vanha kulttuurikaupunki Sortavala on näkemisen arvoinen.
Valamon matkaa ei järjestetä vuonna 2019, mutta Valamossa käydään Laatokan kierroksella.


Tarjolla hienoja luontokokemuksia ja parasta ortodoksista luostaritunnelmaa! Valamo on kauneudeltaan ja tunnelmaltaan kuin toisesta maailmasta. Se on valokuvaajan sekä rauhan ja elämysten etsijän unelmakohde. Matkan hintaan sisältyy mm. ainutlaatuinen sisäjärviristeily sekä retket mm. Niikkanan lahdelle.

VALAMO (ven. Валаам, Valaam) on saaristo, joka sijaitsee keskellä Pohjois-Laatokkaa noin 40 kilometriä Sortavalasta etelään ja muodostaa Sortavalan piiriin kuuluvan Valamon asutushallintoalueen Karjalan tasavallassa Venäjällä. (Lähde Wikipedia) Vuoteen 1940 saaristo kuului Suomeen osana Sortavalan maalaiskuntaa, jonka jälkeen se luovutettiin Neuvostoliitolle talvisodan päättäneessä Moskovan rauhansopimuksessa. Saaristo käsittää noin 52 saarta. joista suurin on Valamo. Se on tunnettu ortodoksisesta Laatokan Valamon luostaristaan. Saaren kaunis luonto ja rauhaisa tunnelma houkuttelevat vierailijoita kaikkialta maailmasta. Lisäksi luostari on pyhiinvaelluskohde. Nyt sen entisöidyt ja uudet skiitat mykistävät kauneudellaan. Lataa PDF 


Ohjelmarunko vuonna 2018
 

1. päivä torstaina 7.6.2018Ajomatka Helsinki - Sortavala. 
Lähtö Helsingistä klo 6.30 Sortavalaan. Pysähdymme mm. Parikkalan patsaspuistossa. Rajan ylitys Värtsilässä. Ajamme vanhojen suomalaiskylien läpi Sortavalaan, jossa ollaemme n. Klo 19. Majoittuminen hotelliin ja illallinen. mahdollinen kaupunkikiertoajelu ja käynti mm. Kuhavuorella, jossa voimme käydä myös lähtöpäivänä.

2. päivä Sortavala - Vanha Valamo
Aamiainen. Vapaata aikaa Sortavalassa. Laivamatka Valamoon. Majoitus laadukkaaseen laivahotelliin. Lähtö norppasafarille paikallisella veneellä.  Matka kestää 2-3 tuntia. Tarkkailemme norppia motoroiduista kumiveneistä käsin, ja päässemme yllättävän lähelle tätä sympaattista Laatokan valtiasta. Paluu luostariin, opastettu tutustuminen pääluostariin Vapahtajan kirkastumisen kirkkoon. Klo 18 pääkirkossa alkaa iltapalvelus, jossa on mahdollisuus piipahtaa tai nauttia lauantaipalveluksesta täydet 6 tuntia! Klo 19 illallinen luostarin trapizassa 

Säät ratkaisevat ohjelman aikataulut veneretkillä. Vapaalla ajalla suosittelemme myös kävelyretkeä lehtikuusien varjostamaa tietä myöden vanhalle hautausmaalle tai Nikolskin skiitalle. Auringon lasku Laatokalla on aina elämys.

3-4. päivä: Valamo - Laatokan norpat
Ohjelmassa mm. Niikkanan lahti sekä opastetut kierrokset Jerusalemin ja Getsemanen skiitoille. 
Lähtö sisäjärviretkelle veneillä. Näemme upeita metsiä, rantakallioita  ja kaukaisempia skiittoja. Säistä riippuen retki voidaan tehdä myös 2. päivänä. Lounas munkkiruokalassa ja Valamon kirkkolaulujien konserti Uuden Jerusalemin skitan Kristuksen ylösnousemuksen yläkirkossa tutustuttaa meidän ikivanhaan kirkkolaulutraditioon.

4. päivä Valamo - Sortavala. Iltaohjelmaa Sortavalassal Kiertokävely ja/ tai käynti Kuhavuorella.
Illalinen hotellilla. 


5. päivä maanantaina 11.6.2018 Sortavala - Ruskealan marmoripuisto - Helsinki
Matkalla Sortavalasta poikkeamme suositussa Ruskealan marmoripuistossa, jossa on mahdollisuus tehdä veneillä unohtumaton retki valaistuun marmoriluolastoon. Puistoon pääsy kuuluu matkan hintaan, veneretki lisämaksullinen (non 20 euroa) 


Hintaan sisältyy majoitus hotellissa Sortavalassa 2hh, lisämaksusta 190 euroa/ 1hh. 
Laadukas majoitus Valamossa laivassa aivan pääluostarin edessä (Valamossa paloi hotelli), ruokailut täysihoito Valamossa ja retket ohjelman mukaan sekä paikallisen 
suomenkielinen oppaan ja matkanjohtajan matkakirjailija Markus Lehtipuun palvelut. Kertaviisumin hinta 74 euroa. Suosittelemme vuosiviisumia vähintään kaksi kertaa vuodessa Venäjälle matkaaville.

Lisämaksulliset retket: norppasafari ja Ruskealan luolasto. 

Oppaina Karjala -matkaoppaan tekijä (uusi painos keväällä) tekijä Markus Lehtipuu ja Karjalan paras Valamon asiantuntija! Ohjelma tarkentuu ennen lähtöä.

Soita 045-1374757 tai kirjoita sähköpostilla täyttämällä alla oleva kaavake! Tavataan matkalla valamoon!

*:llä merkityt kentät ovat pakollisia.