Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

Viisumit ja muita ohjeita

Teemme turisteillemme viisumit edullisesti.  Huomioimme yksilölliset toiveet ohjelmasta, ruoka-aineallergiat ja liikkumisrajoitteet. Itä-Euroopan ja Kaukasian kohteisiimme EU-kansalaiselta ei edellytetä viisumia.
Kaikki matkakohteemme ovat rauhallisia ja turvallisia. Kaupungeissa voi liikkua yksinkin.


Venäjälle päästäksesi tarvitset viisumin. Hankimme sinulle matkasta ja toiveistasi riippuen kertaviisumin, ryhmäviisumin tai (pika-)vuosiviisumin. Viisumiin tarvitaan täytetyn viisumihakemuksen lisäksi yksi tuore passikuva ja pakollinen matkavakuutus sairastumisen varalle. Ryhmäviisumiin riittää passinkopio, mutta kertaviisumiin tarvitsemme 1-2 viikon ajaksi passiasi. Jos sinulla ei ole vakuutusta, voimme hankkia sellaisen puolestasi. Lähetämme matkakohtaiset viisumiohjeet ilmoittautumisen yhteydessä. Passin tulee olla ehjä ja voimassa puoli vuotta matkan päättymisen jälkeen. Tarkat ohjeet viisumia varten löytyy luotettavasta viisumitoimistolta Lähilauematkoista. Katso tästä linkki viisumiohjeisiin.

Rokotuksista kysytään usein: Tärkeintä on tarkistaa normaalien perusrokotusten voimassaolo.  Jäykkäkouristus rokotus on aina matkoilla se tärkein. Kulkutauteja ei matkakohteissamme nyt ole, joten erityisrokotteita et tarvitse. Veden suhteen ei ole myöskään huolta, kunhan ei kaiken varoiksi juo hanavettä hotelleissa. Ruokapaikoissa tarjoillaan aina pullovettä, ja sitä on myös edullisesti saatavilla kaikkialla.
Kylissä juodaan teetä, kahvia ja keitettyä vettä, joskus myös kaivovettä. Ruoka on tuoretta luomuruokaa. 
 
Kun olet ilmoittautunut, saat joko postitse tai sähköpostilla ohjeet jatkoa varten. Lähetämme sinulle kyseiseen matkaan liittyvän kyselylomakkeen ja viisumikaavakkeet. Lisäksi tiedotamme sinulle säännöllisesti matkavalmistelujen etenemisestä, vaihtoehtoisista ohjelmista, matkavarustuksesta ja mm. ajankohtaisista tuliaisista. Ilmoita myös mahdollinen erikoisruokavaliosi ja muut toiveesi vaikkapa majoituksen suhteen. Näin voit vaikuttaa matkaohjelmaan. Haluamme kaikille mahdollisimman antoisan matkan. Aiheeseen liittyvän kirjalisuuden lukeminen on hyvä tapa valmistautua omaan löytöretkeen ja lomaan. Varaa myös riittävästi muistikortteja, vara-akkuja tai filmiä kameraasi!
 
Informoimme myös matkakohtaisista varusteista ja mm. tuliaisista. Useimmilla matkoilla vierailemme ortodoksikirkoissa tai moskeijassa, joten naisilla on hyvä olla mukana oma huivi
ja kietaisuhame. 
Miehet eivät pääse shortseissa kirkkoon,  
*:llä merkityt kentät ovat pakollisia.