Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

30 

Äänisen seikkailu 2021 vie Karjalan ja Kizhin lumoukseen!

Jos haaveilet matkasta, jolla voisi kokea Euroopan toiseksi suurimman järven lumouksen, muinaisveneiden
regatan sekä puuarkkitehtuurin kultakauden kautta iloisimpaan nykyaikaan Petroskoissa, on valintasi Niikon matkojen monipuolinen Äänisen seikkailu 4.-9.8.2021. Kizhin ainutlaatuiseen tunnelmaan pääsee vasta asettumalla alueelle useksi päiväksi. Meillä on myös omaa aikaa vaellella kauniilla saarella, jonka monelle tuntematon puoli aukeaa vasta mm. Jamkan kylässä, joka on elävä, ympäri vuoden asuttu museokylä.

Hinta upealla täysihoidolla 2 hh 890,- + viisumi. 1 hh lisä 150 euroa. Kolme päivää perillä! Kinerma ja Petroskoi!
Ensi vuonna matka tehdään 4.-9.8.2021. Varaa ajoissa! Voimme järjestää halukkaille päiväretken Besov Nosin kalliopiirroksille Äänisen itärannalle. Venäjän matkat ovat sodan vuoksi toistaiseksi päättyneet.

Matkan hintaan sisältyy kuljetukset, majoitukset, lähes täysihoto ja upea ohjelma.  Muutamat lisäretket maksullisia. Viisumin lisähinta alkaen 74 euroa. Matkamme on ainutlaatuinen!
Matkanjohtajana toimii Petri Niikko. Mukana on myös paikalliset, suomenkieliset oppaat koko matkan ajan. 
Ensimmäinen yö vietetään Karjalan kuuluisimmassa kylässä Kinnermäessä savusaunan saattelemana.
Kinnermäki valittiin vuonna 2016 Venäjän kauneimmaksi kyläksi.


OHJELMARUNKO
Ensi vuonna matka tehdään 4.-9.8.2021. Varaa ajoissa! 

4.8.2021 keskiviikkona klo 7.00 Lähtö Vantaalta ja Helsingistä. Reitti Tohmajärvelle ja Kiteelle lyödään lukkoon turistien toiveita kuunnellen. Todennäköinen reitti kulkee Kouvolan ja Lappeenrannan kautta. Matkalla näemme mm. Laatokan, Läskelän ja Kolatselän. Ensimmäinen yö vietetään Kinnermäessä. Maittava illallinen ja savusauna.

5.8.2021 Aamiainen. Käynti Kinnermäen vanhassa, suojellussa kylässä. Matkalla Petroskoihin näemme monia upeita karjalaiskyliä, kuten Mangan. Toisen illan ja yön vietämme Petroskoissa hotellissa. Äänisen ranta kuhisee elämää modernilla rantabulevardilla ja kaunis vanha kaupunki tarjoaa paljonkin nähtävää. Ylläty postiviisesti! Käymme kansallismuseossa ja nautimme illallisen. Lounas on omavalintainen. Suosittelemme mm. blinejä ja bortsh-keittoa.

6.8.2021 Aamiainen ja lähtö kantosiipialuksella Kizhille Kolme seuraava päivää vietetään Äänisellä ja Kizhin saaristossa. Tullessa saamme asiantuntevan opastuksen suomen kielellä museoalueeseen sekä uutena kohteena pogostan entisöimiskeskukseen.

Meillä on nyt kolme päivää aikaa tutustua Kizhin museosaaren huikeisiin puukirkkoihin ja karjalaiseen kyläasumiseen komeimmillaan. Museoalueen talot on siirretty pääosin Äänisniemeltä. Museoalueen vieressä on myös eläviä kyliä, jotka saavat valokuvaajat täpinöihin. Teemme retkiä moottoriveneillä alueen unohdettuihin pikkukyliin.  Majoitumme Jersevan kylän varsin laadukkaaseen perhehotelliin, jonka pöydässä tarjoillaan mm. tuoretta Äänisen kuhaa.

8.8.2020 sunnuntaina Kizhin ohjelma avoin! Iltapäivällä lähdemme takaisin Petroskoisihin kantosiipialuksella.

Viimeinen eli viides yö 8.-9.8.2020 rentoudutaan taas Petroskoita ja aamulla lähdemme kohti Suomea nauttien vielä matkalla maisemista. Ehkä pulahdamme Laatokkaan? Helsingissä olemme noin klo 21.00 


Ilmoittaudu alla olevalla kaavakkeella tai soittamalla 045-1374757
Voit kirjoittaa sähköpostia myös tähän tai käyttää osoitetta  petri (at) niikonmatkat.com
Jos et saa heti vastausta alla olevalla kaavakkeella - kirjoita suoraan. Kaavake ei aina toimi!    


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

      

    

 

*:llä merkityt kentät ovat pakollisia.