Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

Arola, Hossa ja karhut - aidointa Kainuuta 2024

Ohjelmassa myös Hossan kansallispuisto/ Julma Ölkky, Raattentie, Hiljainen kansa ja Ilmari Kiannon tyttären tapaaminen Kianta-järven huvilalla. Matkaamme Kainuun sydämeen! 

Kuhmo - Kuivajärvi - Hietajärvi - Suomussalmi 27.-31.7.2024 650 euroa.  Katso ohjelma

Kaikki Arolan matkat sisältävät runsaat ja maittavat kaksi ateriaa päivässä ja käynnin Raatteentien museoissa ja rajapuomilla sekä mahdollisen kultturiretken Raija-Liisa Kiannon vieraaksi. Sauna on lämmin Arolassa joka ilta! Arolassa käyneet tietävät, että se on ainutlaatuinen luonnon, rauhan ja hyväntuulen tyyssija.  Matkat tehdään minibussilla. Lisämaksusta ilta karhujen katselu mökissä (paluu klo 21) ja eväät 80 euroa sekä Hossan veneretki 20 euroa.

Koe luonnossa elävien karhujen lumovoima: komeus, herkkyys ja persoonallisuus Arolan tilan turvallisissa hirsikopeissa, joissa innokkain kuvaaja voi myös yöpyä. Ja tämä on vain osa Arolan vetovoimaa ja alueen ainutlaatuisuutta. Raattentien museoalue, Suomussalmen hiljainen kansa, Soiva metsä ja mikä tärkeintä: Arolan tilan rauha, ruoka ja henki. Hotellin tasoisissa mökeissä on myös jääkaapit ja normaali puusauna lämmitetään joka ilta. Lähde mukaan! 
Ohjelma lyödään lopullisesti lukkoon yhdessä ja säidenkin mukaan! Paljon vaihtoehtoja.

Ajamme minibusseilla Helsingistä Suomussalmelle. Matkalla on mm. Väisäsen kotiliha-myymälä, josta saa muitakin luomutuotteita kuten Sonkakosken myllyn jauhoja ja ryynejä. Tarvittaessa molemmat Matka sisältää pääsymaksun Raatteentien museoon. Ajamme Raatteentietä rajalle saakka. Tällä osuudella ovat kiinnostavimmat käyntikohteet. Rajalla voi nousta torniinkin ja tukea pääsymaksulla Ukrainan sodassa kärsineitä lapsia . Heitä voi tukea myös käsityötuotteita ostamalla 

Hinta täyshoidollaneljä päivää 470 euroa. Sisältää matkat minibussilla Helsingistä alkaen. Ohessa kuvia, joista saa aavistuksen matkan mahdollisuuksista ja elämyksistä. Hirsimökkiset piilojojut ovat mukavia, ja niistä on hyvä kuvata. Usein näemme myös kotkia, eikä ole mahdotonta nähdä kettuemoa perheineen tai peräti sutta tai ahmaa. Itse olen päässyt näkemään joka kerta ainakin kaksi karhua, joskus peräti kuusi eri karhua. Karhunkatselu 80 euroa/ ilta (5-8h). Karhumökeissä voi myös yöpyä. Eväät sisältyvät hintaan. Paluu karhumökeiltä klo 21 tilanteen mukaan. Kävelyä alle kilometri.
Täysihoidolla tarkoitamme kahta mahtavaa ateriaa perillä. Retkille voimme ottaa eväitä.

Ämmänsaaressa meillä on mahdollisuus käydä tapaamassa Ilmari Kiannon tytärtä, Petri Niikon ystävää Raija-Liisa Kiantoa ja kuulla tarinoita suuresta kansalliskirjailijasta! Voimme vierailla halutessa myös mm. kyläkauppamuseossa ja muissa kiinnostavissa kohteissa.
Valinnanvaraaon!

Kirjoita ja kysy!
Linkki sähköpostiin Puhelin 0451374757 Petri Niikko.


*:llä merkityt kentät ovat pakollisia.