Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

Armenia - Georgia 2019


Upea matka Georgiaan ja Armeniaan 9.-19.5.2019. Hinta 1695,- sisältäen myös lennot.
Ilmoittautuminen 11.2.2019 mennessä! 

Täydellisen Kaukasian matkan metsästys on edennyt vaiheeseen, jossa yhdistimme Georgian ja Armenian. Eikä kyseessä ole runsaasta ohjelmasta huolimatta läpijuoksu, vaan menemme syvälle kohdemaiden ytimeen. Katso ohjelma 


Armenia on merkillinen, karun kaunis maa, joka kerää sympatiat ja on aivan eri maa kuin naapurinsa Georgia.
Armenialla oli aikanaan keskeinen sija hellenistisessä kulttuurissa, ja se omaksui kristinuskon jo ennen Roomaa vuonna 301 - ensimmäisenä valtiona maailmassa. Kansa on kokenut kovia Turkin, Persian ja Azebaijdzanian välissä, mutta sen kolmemiljoonainen kansa on yhä kristitty ja sen kulttuuri elää vahvana. Armenia tarjoaa turisteille paljon nähtävää myös kauniin luontonsa puolesta. Pääkaupunki Jerevanin ohella käymme vanhoissa temppeleissä ja luostareissa ja nautimme henkeäsalpaavista maisemista mm. Kaukasuksen suurimman järven Sevan ja Vardenjatin vuoren äärellä. Araratin maisemissa kun ollaan, vierailemme toki myös brandyä (konjakkia) valmistavassa yrityksessä. Teemme yhteistyötä Armenian parhaiden matkailutahojen kanssa, ja takaamme sinulle unohtumattoman, turvallisen elämyksen Kaukasiassa. Myös Armenian ruokakulttuuri on erinomainen.

    Kevätmatka Georgiaan ja Armeniaan 9.-19.5.2019

Tätä matkaa on toivottu ja odotettu! Yhdistimme kokemustemme mukaan parhaan Georgian Armenian tärkeimpiin kohteisiin. Lentoaikataulujen vuoksi tarjoamme kaupan päälle illan ja yön Kiovassa, mikä mahdollistaa saapumisen Tbilisiin 10.5. jo klo 15.45! Passin tulee olla voimassa 6 kk matkan jälkeen. Viisumia ei tarvita EU:n kansalaiselle. Matka sisältää ohjelman, paikallisen oppaan ja suomalaisen matkanjohtajan palvelut, lennot ja junamatkat sekä vähintään kaksi ateriaa päivässä Kiovaa ja lähtö/- paluupäiviä lukuunottamatta. 

Hinta kahden hengen huoneella 1695 euroa sisältäen mainitut ateriat, lennot, bussikuljetukset, taksin Kiovan hotelliin, ohjelman, suomalaisen matkanjohtajan/ tulkin ja paikallisten oppaan palvelut. yhden hengen huoneen lisämaksu 360 euroa. Varaa paikkasi ajoissa! Hinnat vahvistetaan marraskuussa 2019. Uutuutena mm. kahden hengen laadukkaat junavaunut yöjunassa Jerevaniin. Voit katsoa Georgian kuvia Georgian sivuilta

Ohjelmarunko

1. päivä torstai 9.5.2018 klo 16.05 Lento Helsinki-Vantaan lentoasemalta UIA:n koneella Kiovaan. Majoittuminen suosittuun RUS-hotelliin hyvälle paikalle kaupunkia. Omatoiminen illallinen joko hotellissa tai keskustan ravintoloissa. Ehdimme käydä mm. Maidanilla!

2. päivä 10.5.2019. Aamianen hotellissa. Lähtö klo 9.30 lentoasemalle. Lento Kiovasta Tbilsiin klo 12.00-15.45.
Kuljetus bussilla hotelliin. Majoittuminen hotelliin. Lounas. Vapaata aikaa. Illallinen klo 21.

3. päivä 11.5.2019Aamiainen. Lähtö Tbilisiin kaupunkierrokselle klo 9.00. Näemme vanhaa kaupunkia, Metekhin, rikkikylpylöitä, vesiputouksen ja kuljemme mm. Narikalan linnoitukseen ja Mtatsminda vuorelle, eli pyhälle vuorelle köysivaunulla ja hissillä. Lounas Mtatsmindassa. Vierailu kuuluisassa Kansallismuseossa. näemme mm. 3000-4000 vuoden ikäiset lumoavat miniatyyriset kulta-aarteet. Illalla upea illallinen Tbilisin suositussa laaturavintolassa georgialaisen tanssin ja musiikin säestyksellä. Konsertit ovat aina upeita, ja tanssi on kaukasialaisittain kuumaveristä.

4. päivä 12.5.2019Lähtö Itä-Georgian viinialueelle, Signagin kaupungissa Itä-Georgiassa, ihailemme Alazanin laaksoa, ikiaikaista georgialaisen kulttuurin kehtoa ja takana nousevaa Kaukasuksen vuoristoa. Käymme museossa, jossa on arkeologian lisäksi esitteillä tunnetun NIko Pirosmanin maalauksia. Paluumatkalla koemme unohtumattoman konsertti- ja ruoka- ja viinielämyksen aidolla perinteisellä georgialaisella viinitilalla. Saamme myös kokeilla paikallisen leivän ja churchkhelan valmistusta ja kuulla aitoa mieskuoron esittämää ikiaikaista kuorolaulua. Paluu illaksi Tbilisiin.  

5. päivä 13.5.2019 Aamiainen Tbilisissä. Lähtö pohjoiseen Georgian huikeimpiin maisemiin Stepatsmindaan ja Kazbegiin. Näitä vuoristomaisemia voisi sanoa Georgian kansallismaisemaksi. Käymme mm Ananurin linnoituksessa ja nautimme paikallista vuoristo khinkalia ja sikäläistä olutta. Maisemat jo bussin ikkunasta ovat unohtumattomia. Yöpyminen Kazbegissa upean näköalan paikalla hotelli SnossaGudaurissa. 

6. päivä 14.5.2019. Lähtö Borjomin kansallispuistoon, joka sijaitsee Länsi-Georgiassa. Alue on tunnettu paitsi luonnosuojelualueestaan, metsistään ja kallioisesta vuosistostaan, niin myös kuuluisasta Borjomin kivennäisvedestä, jota viedään yhä ympäri maailmaan, varsinkin entisen Neuvostoliiton maihin. Lounas. Tutustuminen puistoon ja sen lähteisiin. Yöpyminen Borjomissa hotelllissa. Hotellin ympäristössä hyvät näköalapaikat. Hotellimme on upea Natali.

7. päivä 15.5.2019. Aamiainen. Ohjelmaa upeassa, vuoristoisessa Borjomissa.2 tunnin/ 3 km kävelyretki Borjomin maisemissa, jossa käydään 950 metrin korkeudella. Sopii normalikuntoisille. Vaihtoehtoina lyhyemmät tutkimusmatkat puiston alueella. Lounas. Lähtö bussilla Tbilsiin, jossa on mahdollista käydä kylpylässä ennen kuin junamme lähtee Jerevaniin. 

8. päivä 16.5.2019. Saapuminen Jerevaniin klo 7.30. Kaupunkikierros paikallisen oppaan johdolla. Matenadarin museo, jossa säilytetään mm. muinaisia käsikirjoituksia. Majoitus neljän tähden hotelliin ja lepohetki. Lähtö Garniin. Lounas. Tutustuminen Garnin temppeliin ja Gerardin luostariin. Klo 18 saapuminen Aye Marian turistikeksukseen puutarhojen ja upean vuoriston maisemiin. Maanpäällisen paratiisin tuoksuun sekoittuu ripaus perinteistä lavashia, jota saamme luvan opettella paistamaan. Paluu hotelliin Jerevaniin.

9. päivä. 17.5.2019. Aamiaisen jälkeen lähtö Ecmiadziniinjoka on Armenian apostolisen kirkon hankinen ja hallinnollinen keskus. Vierailemme katedraalin museossa ja 700-luvulta peräisin olevassa Zvarnotsin luostarissa.
Paluu Jerevaniin. Armenialainen lounas. Vierailu Ararat brandytehtaalla. Paluu hotelliin klo 17. Ilta vapaa. 

10. päivä. 18.5.2019. Aamiaisen jälkeen lähdemme kuuluisalle Vernisage -käsityötorille, jossa voimme ostaa mm. hienoa käsinvalmistettuja koruja ja maalauksia. Matkalla Sevan -järvelle syömme lounaan. Suuri Sevan järvi sijaitsee 1900 metrin korkeudessa, ja se on yksi Armenian kansallismaisemista. Vierailu Hagartsin luostarissa ja Dilijanin vanhassa kaupunginosassa. Paluu Jerevaniin noin klo 18. Ilta vapaa! 

11. päivä sunnuntai 19.5.2019.
 Aikainen herätys ja lähtö klo 4.20-6.20 lennolla Kiovaan, josta jatkolento Helsinkiin 
klo 13.25-15.30. Ehdimme käydä Kiovan keskustassa takseilla syömässä ja muutamalla nähtävyydellä, mikäli sää on kutsuva ja intoa/ virtaa riittää. Voimme toki myös lepäillä Kiovan lentokentän modernilla tax-free alueella, jossa riittää ravintoloita.

Hinta kahden hengen huoneella 1695 euroa sisältäen mainitut ateriat, lennot, bussikuljetukset, taksin Kiovan hotelliin, ohjelman, suomalaisen matkanjohtajan/ tulkin ja paikallisten oppaan palvelut. yhden hengen huoneen lisämaksu 360 euroa. Varaa paikkasi ajoissa! 

Ilmoittaudu kirjoittamalla tähän tai alareunan kaavakkeella!

Voit myös soittaa 0451374757

*:llä merkityt kentät ovat pakollisia.