Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

Georgia on Kaukasian sydämessä

Suomalaisturistien lähes unohtama Georgia on nyt paljon enemmän kuin muistojen kultaama
legendaarinen Neuvosto-Gruusia. Jo maan ruokakulttuuri saa turistin pään pyörälle.
Maa on monen mielestä tulevaisuuden suursuosikkeja huikean luontonsa ja rikkaan historian ansiosta.
Takaamme matkalla myös upeita tanssi- ja lauluesityksiä sekä maailman parhaita punaviinejä. 

Toukokuun matka 2022 siirtynee kesään! Uutuuskohteita!
Vuoden 2022 toukokuun Georgian matka tulossa myyntiin pian! Alustavasti päivät ovat 9.-15.5.2022. Ohjelma


Tiesitkö, että Georgia loi oman kirjoituskielenä jo lähes 2000 vuotta sitten, ja että se näytteli tärkeää osaa Antiikin Kreikan kaupankäynnissä ja sen myyteissä? Sen ehkä tiedätkin, että Georgia (neuvostaikana Gruusia) on yksi maailman parhaimpien viinien tuottajamaa, jolla on yli 8.000 vuoden perinteet viininkasvatuksessa. Jo vuonna 337 kristinuskon omaksunut maa yllättää ja hurmaa matkailijan yhä 2000-luvulla. Tule tutustumaan kanssamme sen hienoon pääkaupunkiin Tbilisiin sekä vuoristoisen seudun kauneuteen. Georgia jos mikä on maa idän ja lännen välissä. Matkailijalle se on myös turvallinen ja edullinen. Suomalainen ei tarvitse maahan viisumia.

Jos et ole vielä menettänyt sydäntäsi Georgialle ja sen maailmankuululle keittiölle on sinun aika liittyä joukkoomme! Georgian museoissa näemme mm. uskomattomia kultaisia miniatyyriesineitä 4000 vuoden takaa, lähes 2 miljoonaa vuotta vanhoja esi-ihmisten kalloja ja dinosauruksen kivettyneitä jalanjälkiä. Lähde mukaan oppimaan tätä ihmeellistä maata!

Syksyn matka tehdään noin 20.-27.9.2022 ja sen alustava  ohjelma on tämän linkin alla sivun alalaidassa.
Aikataulu varmistuu lentojen tullessa myyntiin. 
Linkki Georgian kansallismuseon sivuille. Tästä Videolinkkejä 

Matka Georgiaan 9.-15.5.2022 ja 19.-26.9.2022 (alustavasti) 

Ohjelmarunko kevään ja syksyn matkoille 2022. Koe Gruusian taika sykkivästä Tbilisistä vuoristokylien lauluun ja maisemiin! Matkan hinta alkaen 990 euroa + lennot sisältää runsaan puolihoidon, ohjelman, opastukset ja kuljetukset perillä. Hinta vahvistuu, kun lentoyhtiö selviää! Nyt vaihtoehtoina ovat UIA ja Turkish Airlines


1. päivä maanataina 19.9.2022/ 20.9.2022 tiistaina Lento Helsinki-Vantaan lentoasemalta.
 
2. päivä 20.9.2021 Aamiainen ja ohjelmaa Tbilisissä. Ennen asettumista hotelliin vierailemme Tbilisin kuululla kylpyläalueella, jossa on mahdollisuus hieraista unet silmistä vesielementissä. Lounas hotellissa Cherry Garden hotel. illalla lähtö bussilla upeaan Tsiskvili ravintolaan, jossa saamme yltäkylläisen perinneillallisen ja koemme georgialaisia musiikki- ja tanssiesityksiä. Konsertit ovat aina huippuluokkaa ja tanssi on kaukasialaisittain vauhdikasta ja silmiä hivelevää.

3. päivä. 21.9.2021 Aamiainen Tbilisissä. Lähtö pohjoiseen Georgian huikeimpiin maisemiin Stepatsmindaan eli Kazbegiin. Mennessä vierailemme Georgian kansallismaisemassa Mstkhetan pyhässä kaupungissa. Pysähdymme matkalla Chateu Mukhranin viinitilalla, jossa meille tarjotaan tilan esittely ja viininmaistajaiset. Matkalla Kazbegin vuoristomaisemiin käymme mm Ananurin linnoituksessa ja Jinvalin sinisellä tekojärvellä. Majoittuminen Kazbegissa hotelli Kazbegissa. vuoriston kupeessa. Illalliseksi herkullista perinneruokaa!

4. päivä. 22.9.2021. Aamiainen Kazbegissa. Retki Kazbegissa Pyhän kolminaisuuden luostarissa huimissa maisemissa (3-4 h). Vuorelle ajetaan autoilla. Retken jälkeen ajetaan Pasanauriin, jossa lounas. Lounaan jälkeen ajamme Borjomiin, jossa majoitumme hyvään hotelli Nataliin. Ilta vapaa. Kaupungillakin voi syödä. Borjomi on joen halkoma ja metsäisten vuorien ympäröimä legendaarinen kylpylä- ja kivennäisvesikaupunki, jonka tuotetta myydään nykyään myös Suomessa. Hotellin ympäristössä hyvät näköalapaikat.

5. päivä
23.9.2021 Aamiainen hotellilla. Lähtö päiväretkelle Borjomin kansallispuistoon. Puiston luonto on metsäinen ja kallioinen. Luonto on täysin erilaista kuin Kazbegissa. Retken jälkeen lounas hotellissamme ja paluumatka Tbilisiin, jossa majoitumme Vere Palaceen. Ilta vapaa upeassa Tbilisissä.

6. päivä 24.9.2020 Aamiainen hotellissa. Lähtö Itä-Georgian viinialueelle Khaketiin. Signagin kauniissa kaupungissa ihailemme Alazanin laaksoa, ikiaikaista georgialaisen kulttuurin kehtoa ja takana nousevaa Kaukasuksen vuoristoa.
Paluumatkalla koemme unohtumattoman konsertti- ruoka- ja viinielämyksen aidolla perinteisellä georgialaisella viinitilalla Dedoplitskarossa. Saamme myös kokeilla paikallisen leivän ja churchkhelan valmistusta ja kuulla sitä aitoa, veret seisauttavaa perinteistä mieskuorolaulua. Meillä on mahdollisuus opetella kaunis, tunnettu  kansansävelmä yhdessä kuoron kanssa! Paluu yöksi Tbilsiin.


7. päivä. 25.9.2020 lauantai Aamiainen. Lähtö Tbilisin kaupunkierrokselle klo 9.30. Näemme vanhaa kaupunkia, Metekhin, rikkikylpylöitä, vesiputouksen ja kuljemme mm. Narikalan linnoitukseen ja Mtatsminda vuorelle, eli pyhälle vuorelle köysivaunulla ja hissillä. Lounas Mtatsmindassa. Kansallismuseossa näemme mm. 3000-4000 vuoden ikäiset lumoavat miniatyyri kulta-aarteet. Illalla
vapaata aikaa. Mahdollisuus tutustua pääkatu Rustaveliin oppaamme mukana.

8. päivä 26.9.2021 sunnuntai. Paluu Suomeen. Lentoaikataulut selviävät talvella!


Hinta 990 euroa plus lennot. Hinta sisältää ohjelman, suomalaisen matkanjohtajan (Petri Niikko) ja paikallisen oppaan palvelut sekä mainitun puolihoidon. Viisumia EU-kansalaiselta ei tarvita. Tervetuloa mukaan matkalle, joka ei unohdu!
1 hh + 200,- 3 hh - 50 euroa 
Ei viisumia! Passin tulee olla voimassa 6 kk matkan jälkeen.

Kirjoita tähän tai soita 0451374757.

 Videolinkkejä Georgiaan: Georgian ilmasta, Georgia - viinimaa Georgia dokumentti 
    Musiikkia ja ruokalajeja, Georgian Ruokakulttuuri.  Hauska matkavideo 


Varaa paikka! Soita 045-1374757 tai kirjoita oheisella kaavakkeella!

Ilmoittaudu matkalle tai kysy lisää alla olevalla kaavakkeella. Tervetuloa mukaan!
Klikkaa lopuksi "Lähetä sähköpostia" Täytä koko osoite, jos ilmoittaudut matkalle.

Voit käyttää myös suoraa sähköpostiosoitetta ja kirjoittaa tähän

Etsimme  kielitaitoisia ja sympaattisia matkanjohtajia matkoillemme. Ota yhteyttä.

*:llä merkityt kentät ovat pakollisia.