Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

Ihastu Vienan Karjalaan laadukkailla matkoillamme! 

Vienan Karjala tarjoaa ainutlaatuisen väylän sukeltaa karjalaisuuden lähteille alueella, jolta kerättiin Kalevalan säkeitä, ja jossa voi vielä saada tervantuoksuisen kosketuksen menneisyyteen idyllisiä kylänraitteja kulkemalla, kyläläisiä tapaamalla ja kylpemällä aidoissa karjalaiskylyissä. Ei ihme, jos matkat tekevät sinustakin uuskarelianistin: kontrasti nyky-Suomen ja Karjalan välillä on ehkä suurempi kuin suurten kareliaanien kaudella sata vuotta sitten.
Ainakin opimme nöyryyttä: luontaistaloudessa ja kovalla työllä leivässä pysyneet karjalaiset ovat säilyttäneet huumorintajunsa historian melskeissä. Vienan Karjalassa vanhat karjalais-suomalaiset perinteet, neuvostoaika ja satelliittiaika lyövät merkillisellä tavalla kättä. Toki elintaso on viime aikoina noussut, ja moni yllättyy majoituksen ja ruuan laadusta ja puhtaudesta. Karjala tarjoaa nykyään erinomaiset puitteet matkailulle vanhaa säilyttäen!
Tulossa vuonna 2022 edullisempi e-viisumi. Meihin voit luottaa - 29 vuoden kokemuksella Vienan Karjalasta.
Pandemian ja sodan alkamisen jälkeen Karjalaan ei ole päässyt matkustamaan.

Mukaan kannattaa varata kamera (tai video) ja riittävästi muistikortteja. Näemme myös I.K.Inhan kuvauspaikkoja vuodelta 1894. Kalevalaiset maisemat saattavat avata sinunkin runosuonesi. Niikon matkojen perustajalla on yli 25 vuoden kokemus Vienan Karjalasta matkailun, ystävyyssuhteiden, valokuvausmatkojen ja avustustoiminnan kautta. Niikon matkat Facebook-sivuilla on nähtävillä tuhansia kuvia myös Vienan Karjalasta.
Vienan Karjala on matka eri aikakausiin ja ehkä myös Suomesta kadonneisiin ulottuvuuksiin?  

Meiltä saat Suomen parhaat Vienan Karjalan matkat pisimmällä kokemuksella!
Matkanjohtaja Petri Niikko on vienyt vuodesta 1995 katkeamatta ryhmiä Vienan Karjalaan
ja järjestänyt mm. 8 runonlaulun MM-kilpailua ja toimittanut kalevalaisia runoantologioita.

Elokuun matka 16.-21.8.2022. Hinta 620 euroa. 

Vienan kierros 28.6.-4.7.2022. 7 päivää!

Jos haluat kokea Vienan Karjalan monipuolisesti, on tämä matka valintasi. Jos mielessäsi ovat karjalainen maisema, kansanlaulut, I.K.Inhan ja Elias Lönnrotin perintö, uuden kokeminen tai vain kiireetön, utelias lomailu karjalaisissa kylissä parhaaseen kesäaikaan, kannattaa sinun lähteä mukaan. Vietämme 2 yötä Vuokkiniemen Kormilossa, uudessa laadukkaassa lomakylässä, joka tarjoaa myös läheisen Vuokkiniemen kulttuurielämyksiä ja Latvajärven runokylän! Ohjelmaan kuuluu myös Uhtua ja Haikolan perinnekylä. Matkan kruunaavat perhemajoitukset Jyskyjärvellä

Matka tehdään huonojen teidenkin takia minibusseilla. Hinta alkaen 695 euroa täysihoidolla. Järjestämme puolestasi viisumin/ e-viisumin lisähintaan. Reitti vahvistuu lähtijöiden mukaan. Retki sopii myös varttuneemmille. 

Reittiluonnos: Helsinki - Vantaa - Lahti - Kuopio - Kuhmo/ Kajaani - Kostamus - Vuokkiniemi - Kalevala - Haikola - Jyskyjärvi - Kostamus - Suomi. Kysy! Tarkentuu lähtijöiden mukaan. 

Voit käyttää myös suoraa sähköpostiosoitetta petri(at)niikonmatkat.com tai soita 045-1374757


 
Ohjelmarunko 28.6-4.7.2022 

28.6.2022 tiistai klo 6.50 lähtö Helsingistä.
Katso reitti yllä. Voi tulla muutoksia lähtijöiden mukaan. Suomen puolella ruokailut ja kahvitauot ovat omakustanteisia. Rajan ylitys Vartiuksessa noin klo 17. Saapuminen hotelli Fregattiin klo 19.30.
Majoittuminen, käynti Kostamuksessa ostoksilla/ kuvaamassa ja illallinen Fregatissa. 

29.6.-30.6.2022 Aamiaisen jälkeen lähtö Vuokkiniemelle lomakylä Kormiloon, jossa meillä on runsaasti ohjelmaa.
Järjestämme vuonna 2019 retken hulppeilla sotilaskuorma-autoilla syrjäiseen Latvajärven kylään, jossa Lönnrot tallensi Kalevalan tunnetuimmat runosäkeet. Paikka on myös luonnonkaunis kalmosaarineen. Täysihoito.
Kormilossa on mm. ainutlaatuinen yksityinen Samovaarimuseo ja saaressa oma tsasouna. Katso linkistä lisää!

1.7.2022 Aamiainen ja lähtö Kalevalaan eli Uhtualle. Majoitumme mukavaan Welt-hotelliin ja syömme lounaan.
Weltissä syömme myös illallisen, aamiaisen ja lähtölounaan 29.6. Uhtua on yhä vienankarjalaisen kultturin ja kielen keskus Karjalassa. Tapaamme perinteentaitajia ja meillä on mahdollisuus laadukkaiden käsitöiden ostoon.

2.7.2022 klo 13.30 lähtö Haikolan vanhaan kylään. Ortjo Stepanovin poika Miihkali kertoo meille entisöidyn kylän ja kirjailijaisänsä vaiheista. Kylä sijaitsee todella kauniilla paikalla, ja siellä voi kokea tuulahduksen menneistä ajoista.
Klo 18 saavumme Jyskyjärvelle, Karjalan Venetsiaan. Moni matkustaa Karjalaan jo pelkästään tämän kylän takia. 
Kaunis jokikylä on yhä varsin vireä ja sen perhemajoitukset ovat karjalaista vieraanvaraisuutta parhaimmillaan.
Illallinen, sauna eli kyly ja vapaata kiertelyä kesäillassa kylän ääniä, koiranhaukuntaa ja kenties taivaanvuohta kuunnellen. Saatamme päästä seuraamaan myös perinteistä tervanpolttoa talon venettä varten.

3.7.2022 Aamiaisen jälkeen meillä on tiedossa runsas ohjelma, joka tarkentuu mm. säiden mukaan.
Käymme puhuttelevalla kalmismaalla, tapaamme perinteentaitaja, teemme mahdollisesti veneretken ja saamme nauttia kuuluisan Tuomi-kuoron konsertista. Illala meille lämmitetään luonnollisesti kyly ja syömme maittavasti aitoa karjalaista ja venäläistä kotiruokaa.

4.7.2022 
maanantai klo 7.40 lähdemme kotimatkalle upeiden suomaisemien halki.
r
ajan ylitys noin klo 11-12. Saavumme Helsinkiin noin klo 21-22

                      Soita 045-1374757 tai kirjoita sivun alareunan kaavakkeella! Läkkä Vienah, ystävät!

Elokuun Vienan kierroksen ohjelmarunko 16.-21.8.2022. 6 päivää!

Ohjelmarunko 16.-21.8.2022 Kuusi päivää Uusi matka kesäkuun Vienan kierroksen täytyttyä! Hinta 620,- th.
Ohjelmassa toivon mukaan taas Jyskyjärven kylänjuhlat, matka Latvajärvelle ja tutustumista Vuokkiniemen kylään. Todennäköisempi on alla oleva ohjelma. Uhtualla kuulemme joko Juri Gladyshevin yhtyettä tai Valentina Saburovan kuoroa. Koe Karjalan paras lomakylä Vuokkiemen Kormilo ja upea Jyskyjärvi loppukesässä! Päivitämme keväällä ohjelman Tervetuloa mukaan!

16.8.2022 tiistaina klo 6.50 lähtö Helsingistä.
Katso reitti yllä. Voi tulla muutoksia lähtijöiden mukaan. Suomen puolella ruokailut ja kahvitauot ovat omakustanteisia. Rajan ylitys Vartiuksessa noin klo 17. Saapuminen hotelli Fregattiin klo 19.30.
Majoittuminen, käynti Kostamuksessa ostoksilla/ kuvaamassa ja illallinen Fregatissa.

17.-18.8.2022 Aamiaisen jälkeen lähtö Vuokkiniemelle lomakylä Kormiloon, jossa meillä on runsaasti ohjelmaa.
Järjestämme vuonna 2019 retken hulppeilla sotilaskuorma-autoilla syrjäiseen Latvajärven kylään, jossa Lönnrot tallensi Kalevalan tunnetuimmat runosäkeet. Paikka on myös luonnonkaunis kalmosaarineen. Täysihoito. Kormilossa on mm. ainutlaatuinen yksityinen Samovaarimuseo ja saaressa oma tsasouna. Katso linkistä lisää! Illala meille lämmitetään luonnollisesti  kyly ja syömme maittavasti aitoa karjalaista ja venäläistä kotiruokaa. Teemme tutustumiskierroksen myös Vuokkiniemen kylään
 

19.8.2022 Aamiainen ja lähtö Kalevalan eli Uhtuan kautta Jyskyjärvelle. Lounas Uhtualla. Uhtualla parhaiden perinteentaitajien konsertti. Kuulemme uusia ja jo tutuiksi tulleita lauluja. Mahdollisuus käsitöiden ostoon uudessa hienossa museorakennuksessa. Illaksi majoitumme Jyskyjärven kylään laadukkaaseen perhemajoitukseen. Illallinen ja sauna.

20.8.2022 Aamiaisen jälkeen meillä on tiedossa runsaasti ohjelmaa. Kylässä voi toki vain vaeltaa ja nauttia kylän hengestä ja kauniista maisemista. Perheissä täysihoito. Ohjelmaa Jyskyjärvellä säiden mukaan. Käynti kalmismaalla. Lisämaksusta veneretki Lukkaan tai saarten kierros. Pääohjelmana on kuitenkin Jyskyjärven vuotuisat kylänjuhlat eli pruasniekka (voi vaihtua, kuten 2019). Kylissä luonnollisesti täysihoito sekä sauna- ja uintimahdollisuus.

21.8.2022 sunnuntaina klo 7.40 lähdemme kotimatkalle.
rajan ylitys noin klo 11 Saavumme Helsinkiin noin klo 21-22

Ilmoittautumiskaavake alla. Voi myös soittaa 0451374757 tai kirjoittaa petri at niikonmatkat.com.

Voit kirjoittaa sähköpostia myös tähän tai käyttää osoitetta  petri (at) niikonmatkat.com
Jos et saa heti vastausta alla olevalla kaavakkeella - kirjoita suoraan. Kaavake ei aina toimi! 
             Kuvaesitys I.K.Inhan otoksista Uhtualta matkalla Vienan Karjalassa vuonna 1894:

*:llä merkityt kentät ovat pakollisia.