Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.


Takaisin Karjalaan!  Koe Savon ja Karjalan hienot pääkaupungit
ja 
Karjalan kiehtovat pikkukylät sekä Suomen kansallismaisema Koli!

Neljä päivää leppoisinta ja kauneinta Suomea minibussilla 13.-16.6.2024

Helsinki - Kuopio - Joensuu - Koli - Lieksa - Koitere. Kulttuuria, sykähdyttäviä maisemia ja Pohjois-Karjalan aidot kylät ovat Niikon matkojen suositus alkukesään. Matka tehdään minibussilla 13.-16.6.2024. Vain 8 henkeä mahtuu mukaan. Hinta noin 480 euroa vahvistetaan keväällä.
Pysy kuulolla tai ehdota omaa suosikkikohdettasi Suomen itäisimmissä kansallismaisemissa! 


Majoitumme mukavasti ja ekologisesti Joensuussa torin vieressä uuden ajan hotelli Green Starissa ja Kolin kupeessa kuulussa Herrainniemen kestikievarissa. Koe Itä-Suomen kauniit, persoonalliset pääkaupungit toreja ja hauskimpia museoita myöten ynnä maaseudun luonto ja kylien nähtävyydet
ja herkuttelupaikat! Tällaista matkaa et muualta saa. Varaa ajoissa! 


Päivä 1. torstai 13.6.2024 Lähtö 9 hengen minibussilla Helsingistä klo 7.00.
Reitti klo 7 - 17: Helsinki - Lahti – Mikkeli – Kuopio. Vietämme Savon itseoikeutetussa pääkaupungissa noin 4 tuntia aikaa. Ruokailun jälkeen tutustumme historiallisen keskustan nähtävyyksiin ja museoihin Kuopion tuomiokirkon ympäristössä. Valinnan varaa on paljon: upea korttelimuseo, Kuopion museo, Kuopion taidemuseo, VB valokuvakeskus ym. Kaikissa museoissa aistii savolaisen huumorin ja alueen vahvan historian. Teemme kävelyn myös Kuopion satamassa, joka on samalla vilkas ja kotoisa: soutuveneetkin on vedetty rantaan kuin kotikylässä. Sataman kahvilat ja ravintolat kuhisevat elämää. Tuomiokirkon edustalla komeille J.W. Snellmanin patsas.
Klo 17 lähdemme kohti Joensuuta kauniin maisemareitin halki. Näemme mm. Riistaveden kirkon ja Tuusniemen satamineen. Saavumme Joensuuhun noin klo 19.30. Majoitumme hotelli Green Stariin, ja lähdemme vielä nuuhkimaan koskikaupungin kesäillan tunnelmia. Illastamme kaupungilla, tai ostamme sultsinoita iltapalaksi.

Päivä 2. perjantai 14.6.2024. Laadukkaaseen majoitukseen ei kuulu aamiaista (ilmainen luomukahvi/ tee vastaanotossa), mutta viereinen Joensuun tori kutsuu meitä kokemaan Joensuun makuja: voissa paistettuja karjalanpiirakoita ja muita herkkuja. Istukaamme aistimaan karjalaisen torin vilikasta tunnelmua. (Hotelliaamiainen +12 euroa). Vietämme aamun vapaamuotoisesti, ja ulos kirjauduttuamme lähdemme tutkimaan kaupungin museotarjontaa. Taidemuseo Onni on varsin korkeatasoinen ja kiinnostava. Sen kokoelmiin kuuluu myös Pogostan Hilikan ja Juhani Berghemin hämmentävä ikonikokoelma. Torin laidalla sijaitseva taitokortteli on käsityöliikkeiden ja gallerioiden keskittymä. Käymme myös Joen leipurin leipomossa ja Joensuun ortodoksisella hautausmaalla. Istahdamme kanavakaupungin kosken partaalle ihailemaan mustan Pielisjoen virtausta. Lähdemme kohti Kolin vaaroja klo 14. Olemme perillä noin klo 15. Pysäköintialueelta pääsemme näköalahissillä kansallispuiston opastuskeskuksen tasanteelle. Kolin huipulle pääsee myös helppoja polkuja. Nousu ei ole pitkä. Kolilta on mahdollisuus laivamatkalle Lieksaan, jossa sijaitsee yöpymispaikkamme Vuontislahden Herrainniemen kestikievari. Voi valita autokyydin tai Pielisjärven risteilyn välillä! Vietämme Kolilla aikaa 1-3 tuntia säiden, mielihalujen ja mahdollisen risteilyn alkamisen mukaan. Emme ole vielä varanneet iltaruokia Herrainniemeen. Päätämme niistä yhdessä, sillä ruokailuun on tarjolla muitakin vaihtoehtoja. Aamiainen kuuluu majoitukseen. Katso linkistä kuvia alueen kauniista ympäristöstä!

Päivä 3 lauantai 15.6.2024Aamupala. Lieksan ympäristö tarjoaa lukuisia ainutlaatuisia käyntikohteita. Taiteilija Eeva Ryynäsen ateljee, suosittu käsityö- ja ravitsemuskeskus Wanhan Koulun puoti, Koitere -järvi, Ruunaan koski, Patvinsuon kansallispuisto ynnä muuta. Päätämme yhdessä, mitä haluamme kokea ja nähdä yhden päivän aikana. Kestikievarista voi varata saunan kahdeksi tunniksi hintaan 60 euroa.

Päivä 4 sunnuntai 16.6.2024. Ajamme kotiin Joensuun kautta, jossa piipahdamme eväsostoksille torilla ja/ tai vaikkapa Joen leipureilla. Voimme käydä vielä halutessa karjalaisuuden museossa Carelicumissa. Ajamme kohti etelää maisemareittiä, joka halkoo aitoa Pohjois-Karjalaista maalaismaisemaa Varkauden kautta Mikkeliin ja sieltä Helsinkiin. Helsingissä olemme noin klo 19.

Matkan hinta 480 euroa sisältää majoituksen hotelli Green Starissa Joensuussa sekä majoituksen ja aamiaiset Herrainiemessä, kuljetukset minibussilla noin 1500 kilometriä ja matkanjohtajan Petri Niikon opastukset ja palvelukset. Maksulliset museot eivät kuulu hintaan, ja suosittelemmekin museokortin hankkimista!
Lisämaksusta yhden hengen huone +110 euroa ja aamiainen Green Star +12 euroa  sekä mahdollinen laivaristeily Pielisjärvellä. Hinnat ja kohteet päivitetään kevään aikana. Te päätätte - Niikon matkat vie. Ei ennakkomaksua.

Kirjoita petri@niikonmatkat.com tai soita 0451374757  Ohessa muutama linkki ja kuvia viime kesältä.
Kestikievari Herrainniemi
H
otelli Green star
Taitokortteli    Wanhan Koulun puoti
K
uopion museot


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

*:llä merkityt kentät ovat pakollisia.