Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

PietariMarinmaa - Kazan 18.-26.7.2018 

Vuonna 2017 Marinmaan matkamme oli samalla yksi kaikkien aikojen Venäjän seikkailujamme Volgan upeisiin maisemiin, vanhoihin kyliin, hienoihin luonnonkohteisiin sekä Kazanin, Joshkar Olan ja Pietarin kaltaisiin hämmästyttäviin kaupunkeihin. Suurmatka Järjestetään uudistettuna 18.-26.7.2018

Tulossa vuonna 2019 uudistetulla ohjelmalla - Vain Marinmaa ja Kazan!
Toteutuu vain,
jos ilmenee riittävästi kiinnostusta 1.2.2019 mennessä. 
Tänä vuonna teemanamme on MORDVA.
 
Täysihoito perillä. 
Uutuutena muiden muassa meno-paluu Suomeen Finnairin lennolla. 
 

Suomensukuiset kansat kutsuvat seikkailulle! Tällä matkalla ihastut Marinmaahan ja sen ihmisiin!  Marilaiset ovat säilyttäneet vanhat perinteensä elävinä aina luontouskosta valloittavaan musiikki- ja tanssitraditioon. Marinmaa on tosiaankin Euroopan viimeinen virallinenkin luonnonkansa: maassa on yli 600 uhrilehtoa, joissa pidetään säännöllisiä jumalanpalveluksia. Maa on kiinnostava sekoitus uutta ja vanhaa, mutta yhtä kaikki suomalainen turisti on aina juhlittu kunniavieras. Matkalainen huomaa yhteisten sanojen lisäksi meillä olevan myös yhteinen huumorintaju. Ja tanssiaskeleetkin löytyvät! Tällä matkalla kohtaavat vanhat ja uudet perinteet! 

Kiehtovan kyläkulttuurin lisäksi tutustumme sellaisiin kaupunkeihin kuin Nizhnij NovgorodKazan, Pietari tai persoonalliseen Mari-Elin pääkaupunkiiin Joshkar-Olaan. Monipuolinen ohjelma takaa antoisan retken läpi historiaa henkivien maisemien, luontokohteiden, kaupunkien ja kylien. Perillä meillä on käytössämme ilmastoitu bussi ja paikalliset, parhaat oppaat ja upea ohjelma täysihoidolla. Tervetuloa mukaan ikimuistoiselle matkalle Venäjän sydänmaille ja marilaisen kulttuurin parhaille paikoille.

Soita 045-1374757 tai tai täytä oheinen kaavake. Älä unohda kameraa tai laturia! Alla matkan ohjelma.

 

Ohjelmarunko vuonna 2018. Vuonna 2019 mahdollisesti välivuosi.

Hinta sisältää mm. matkat, ohjelman, opastukset ja täysihoidon Marinmaalla! Tänä vuonna vain 15 paikkaa. Vuonna 2018 ohjelmassa on matkalaisten toiveesta enemmän vapaata aikaa!

KE 18.7.2018 Helsingistä aamujunalla Pietariin:
Lähtö Helsingin päärautatieasemalta klo 7.20 Allegro-junalla kohti Pietaria
Kyytiin voi nousta myös Tikkurilasta (7.32), Lahdesta (8.05) ja Kouvolasta klo 8.31 
(HUOM. juna ei pysähdy Pasilassa!) Ehdimme viettää päivän Pietarissa. Klo 18.03 lähtö yöjunalla Nizhnij Novgorodiin.

TO 19.7.2018 klo 7:53 klo 7:53 saapuminen Nizhnij Novgorodiin. Minibussimme on meitä vastassa rautatieasemalla. Aamiainen kahvilassa. Tutustumme monipuolisesti tähän upeaan kaupunkiin. Ohjelmassa on kiertoajelun, kirkkojen ja linnoitusten lisäksi mm. astelua Nizhnij Novgorodin "Arbatilla" Bolshaja Pokrovskajalla, tutustumista Volga-jokeen ja kaupunkinäkymiin, museoita ja matkamuisto-ostospaikkoja sekä lounas klo 13 (kahvilassa), majoittuminen hotelliin klo 14 alk.  Klo 15:30 kokoontuminen hotellin aulassa ja lähtö jokisatamaan. Noin tunnin kestävää panoraama-ajelua Volga-joella. Vapaata aikaa. 

 

PE 20.7.2018 Aamiainen. Klo 8:30 tavaroiden siirto bussiin (yöpymispaikkaan asti).
Lähtö Gorodetsin kaupunkiin, joka on Nizhnij Novgorodin alueen vanhin kaupunki (Городец).
Sen perusti vuonna 1152 itse Jurij Dolgorukij. Klo 10 paikallisen matkaoppaan johdolla vierailemme yli 1000 samovaarin museossa (yksityiskokoelma). Klo 11 käymme isolla museo-alueella ns. käsityö-kaupungissa, johon sisältyy teehetki пряник-hunajakeksin kera ja vierailu erilaisissa käsityöhuoneissa (maalaus, savityö, kirjonta, kutomo jne). Halukkaat voivat osallistua savityöpajaan ja gorodetskij-tyylimaalaus-workshopiin. Lounas klo 12:30, jonka jälkeen lähtö Marinmaan suuntaan (n 230km).
    Klo 17 saapuminen Jurinoon (п.Юрино). Vierailemme kuuluisassa Kreivi Sheremetevin linnassa, jota mainitaan Volgan helmeksi. Sen suunnitteli saksalainen Rudolf Müller uusgotiikan hengessä. Linna on saanut piirteitä roomalaisesta, itämaisista ja muinaisvenäläisistä vaikutteista.
    Klo 18:30 illallinen Vecherneje-kahvilassa. Klo 19:30 lähtö yömajapaikkaan Arde-kylään. Klo 21 saapuminen Arde-kylään, jossa on vieraiden tervetuliais-seremonia marilaiseen tapaan ennen  majoittumista etnolomakylän Razdoljen huoneisiin.


LA 21.7.2018 Aamiainen klo 9 ja matkatavarat bussiin! 
Klo 10 tutustuminen etnokylä-museoon кожла-марынвлä metsämarien kyläkulttuuriin (metsämarit kuuluvat vuorimareihin, jotka asuvat Volga-joen vasemmalla rannalla). Osallistumme itse myös vanhoihin seremonioihin.  Mukana on marilaismusiikkia, tanssia sekä perinneruokia ja -juomia.
Arde-kylässä marien perinteet elävät yhä!
Klo 11:30 lähtö Tsikmään (venäjäksi Козьмодемьянск), Volgan ylitys lautalla joen oikealle rannalle. Tsikmä on vuorimarien kulttuuri- ja hallintokeskus, joka on perustettu vuonna 1583. Klo 13 saapuminen vanhaan kaupunkiin, lounas kahvilassa. Klo 14 Etnografiamuseon vierailu: museo esitellään musiikillisen interaktiivisen ohjelman kautta. (Ohjelma sisältää myös yrttiteen ja vuorimarilaisten ruokien maistelun). Klo 16:30 lähtö niittymarien alueelle Marinmaan pääkaupunkiin Joshkar-Olaan, naapuritasavallan Tsuvassian kautta. Klo 19 saapuminen  Joshkar-Olaan, majoittuminen Evrika-hotelliin, jossa ollaan kaksi yötä. Illallinen hotellissa. Vapaata aikaa.


SU 22.7.2018 Aamiainen klo 9:45 Tapaamme paikallisen oppaaseen ja lähdemme kaupunkikiertoajelulle.
Joshkar-Ola on yksi Venäjän merkillisimmistä ja monen mielestä hauskimmista kaupungeista. Oppaat esittelevät meille keskustan nähtävyyksiä, mm. restauroidun suurkirkon, historiallisia kauppiastaloja ja uudisrakennuksien kirjoa. Historiaa huokuvaan kaupunginosaan Izi Kakshan-joen rannalle on noussut mm. Amsterdamin kaupungin oloisia kanavataloja patsaineen, Moskovan Kremlin "pienoismalleja", linnoja jne. Kansallisen taidegallerian tornikello on säädetty sateliittiyhteyteen ja käy sekunnilleen tarkasti aikaa. Tutustutaan Patriarshij aukioon, joka on nimetty Patriarkka Aleksi II mukaan, ja Raamatun elementtejä sisältävän kompositioon ”12 apostolia”, joka vetää turisteja lähialueilta ja paikalliset asukkaatkin käyvät iltalenkillään ihmettelemässä sitä.
(Aikataulun salliessa vierailemme hienojen museoiden lisäksi mm. upouudessa oopperatalossa.)
Klo 13 lounas ravintolassa. Klo 14:30 T. Jevsejevin mukaan nimetyn Kansallismuseon jälkeen vierailemme pääkaupunkiseudulla (10km keskustasta) sijaitsevassa etnotalossa Una Kudo, jossa saamme kuulla niittymarilaisia instrumentteja (шüвыр-säkkipilliä, шиялтыш-puuhuilua, тüмыр-rumpua). Illallinen klo 19. Vapaata aikaa. 


MA 23.7.2018 
Aamiainen hotellissa. Huoneiden luovutus & vierailu paikallisoppaan johdolla Joshkar-Olan kuvataidemuseossa. Tutustumme marilaisten parhaaseen kuvataideperinteeseen (maalauksia, grafiikkatöitä, veistoksia jne). Klo 11 Lähtö Sernurin kyläkeskukseen (90km), joka on yksi vahvimpia marilaisen luontouskon ja perinteiden tukikohtia nykyajan Marinmaalla. Meitä viedään mm. tärkeälle pyhälle lähteelle, meille esitellään vanhoja perinnemenoja, meitä pidetään hyvänä paikallisten perinneruokien ja -juomien tarjoilulla ja, pääsemme marilaisten vieraiksi hyvään perhemajoitukseen. Monelle asuminen kylissä on ollut matkojen kohokohta.
Sauna ja illallinen perheissä.

TI 24.7.2018 Aamiainen perheissä. Lähtö Sernurista Marij Chodran luonnonpuistoon (85 km). Kuljemme puistossa Emeljan Pugatshjovin luontopolkua, jolla voimme ihailla mm. kahden Mari-Elin suuren joen Volgan ja Suur-Kokshagan (Кугу Какшан) yhtymäkohtaa sekä erikoisia lähteitä. 

Klo13:30 lounas Krasnogorskissa (kahvilassa). Seuraava kohteemme on kuuluisa Pyhä Raif-munkkiluostari matkalla Kazaniin (Раифский Богородицкий мужской монастырь, Татарстан). Se on entisöity neuvostoajan jälkeen entiseen loistoonsa, ja sijaitsee pienessä luonnonpuistossa. Voimme maistaa myös parantavan lähteen vettä ja rukoilla parantavan ikonin äärellä, joka paransi epäilevän matkanjohtajan vatsataudin pari vuotta sitten. Klo 16:30 Lähtö Zvenigorskajan lomakylään, jossa yövytään uudehkoissa hirsirakennuksissa. Illallinen, vapaata aikaa.

 

KE 25.7.2018 Aamiainen Zvenigorskajassa. Lähtö KazaniinTatarstanin loisteliaaseen ja varsin monimuotoiseen pääkaupunkiin, jossa on nykyään myös moderni islamilainen leima. Kaupungin kiertoajelu ja vierailu lähes tuhat vuotta vanhassa Kremlissä esittelee meille myös tataarien, mongolinen ja venäläisten yhteistä historiaa Iivana Julmasta Tsingis-kaaniin ja Leo Tolstoihin sekä nuoreen LeniniinKaikesta näkee, että Tatarstanon Venäjän rikkain tasavalta. Klo 13 majoittuminen hotelliin. Klo14 lounas. Pyynnöstä tarjoamme paljon vapaata aikaa Kazanissa (viimeiset hetket hankkia matkamuistoja ja tuliaisia).
Klo 18 illallinen, jonka jälkeen taas vapaata aikaa Kazanissa!


TO 26.7.2018 torstai. Lähtö Finnairin koneella Suomeen klo 4.15.-6.55. Aamiainen mukaan


Hinta 1300 euroa sisältää junamatkat, Finnairin lennot paluumatkalla sekä ohjelman ja kuljetukset perillä, suomalaisen matkanjohtajan palvelut, paikalliset oppaat, majoituksen ja täysihoidon sekä matkalaukkujen säilytykset Pietarissa. Kertaviisumin hinta 74 euroa. Teemme tarvittaessa myös vuosiviisumin. Passin tulee olla voimassa 6 kuukautta matkan jälkeen

Lähde mukaan! Koe parasta ja aidointa Venäjää, Marinmaata ja Tatarstania! 

Täytä kaavake alla. Kysy lisää! Ilmoittaudu matkalle tai kysy lisää alla olevalla kaavakkeella tai soita 0451374757
Ilmoittaudu matkalle tai kysy lisää alla olevalla kaavakkeella. Tervetuloa mukaan!
Klikkaa lopuksi "Lähetä sähköpostia" Täytä koko osoite, jos ilmoittaudut matkalle.

Voit käyttää myös suoraa sähköpostiosoitetta petri(at)niikonmatkat.com
Kaikki vuoden matkat löydät täältä.

Nizhnyj NovgorodNizhnyj Novgorod

 

*:llä merkityt kentät ovat pakollisia.