Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

Moldova ja Odessa hurmaavat suomalaisen

Uutta! Air Baltic lentää nyt Helsingistä Chisinauhun. Suunnitteilla on hieno 5 päivän matka lokakuussa 2024. Kirjoita, jos olet kiinnostunut. Ohjelma on vielä englanniksi. Ekstrana tarjous: jos keräät 8 hengen ryhmän, saat ilmaisen matkan, jos lähdet englanninkielen taitoisena matkanjohtajaksi.

Vuonna 2020
 Moldovan ohjelmat paranivat entisestään. Lisäsimme vapaata aikaa kylissä ja yövymme molemmilla matkoilla kiehtovassa Transnistrian  tasavallassa, tutustumme Gagauziaan ja sen kunnioitusta herättävään 
Pobeda -kolhoosiin, Euroopan viimeiseen. Matkat kruunaa kaksi yötä Mustan meren helmessä Odessassa. Moldova yllättää jo ruoka- ja viinikulttuurinsa tasolla, eikä Ukraina jää jälkeen makuelämyksissä ja nähtävyyksien runsaudessa. Teemojamme ovat aina maisemat, musiikki, historia, ruoka, ja tietysti parhaat ohjelmat ja oppaat! Moldovassa ihastutaan myös ystävälliseen, kukkia rakastavaan kansaan. Tarjoamme matkoilla markkinoiden monipuolisimmat ohjelmat. Koe syksyllä Chisinaun suuret viinifestivaalit!

Vuonna 2020 uusia kohteita, kuten juustotila. Ajankohdat 3.-10.6.2020 8 päivää ja
2.-11.10.2020 10 päivää.  Kesäkuun matka ei toteudu!

Ohjelmarungot alla. Kysy! varaa jo nyt!

Koe sinäkin positiivinen yllätys tuntemattomassa Euroopassa. Ihastu Moldovaan ja Ukrainan värikkääseen Odessaan ja upeaan Kiovaan.
Valokuvauksen harrastajille ja herkuttelijoille matkat ovat poikkeuksellisen kiiinnostavia. Valtteina alueiden turvallisuus, ruuan ja majoituksen laatu sekä upea historia yllättävät. Näitä maita ei turismi ole vielä pilannut. Voimme kokea aitoa maaseutua, eikä pääkaupunki Chisinau ole liikennesumppu.
Vuonna 2019 matkat järjestettiin 3.-11.6.2019 ja 2.-11.10.2019.
 
Katso tästä Kesäkuun 2020 ohjelma ja tästä Lokakuun ohjelma

Orheiul vechiOrheiul vechi

Syksyllä 2020 lennämme Odessasta suoraan Kiovan kautta Helsinkiin ja Moldovan ohjelma täydentyy yhdellä päivällä! Kesäkuussa meillä on enemmän aikaa Kiovassa, syksyllä taas Moldovan pääkaupungissa Chisinaussa, jossa vietetään viinifestivaaleja. Syksyn uutuus on myös Lalovan kylä Prut-joen varrella ja Odessan katakombit.

 
Moldova on pieni mutta kaunis maa Romanian ja Ukrainan välissä. Sen historia ulottuu muinaiseen Daakiaan, jonka Rooman keisarit sulauttivat valtakuntaansa tämän kulta-aarteiden houkuttelemina. Maa nousi uudelleen suuruuteen keskiajalla, mutta nykyihmiset muistavat sen entisenä neuvostatasavaltana tai tsaarinajan Bessarabiana. Moldovan maisemaa hallitsevat idylliset maalaiskylät ja kumpuileva, värikäs maasto. Pääkaupunki Chisinau yllättää kauniilla puistoillaan ja arkkitehtuurillaan. Maan hintataso on suomalaiselle varsin edullinen, ja valokuvauksen ystäville se tarjoaa loputtomasti kohteita. Suurin yllätys matkailijalle on Moldovan runsas, kasvispainotteinen ruokakulttuuri tirisevää shashlikia tai mamaligaa kuitenkaan unohtamatta. Maa on myös kuuluisa musiikistaan. Moldova on Trip Advisorin mukaan Euroopan merkittävin löytämätön helmi. Tämäkin on hyvä muistaa: pienessä maassa ajomatkat eivät käy puuduttaviksi.

    Yövymme paitsi Chisinaun parhaissa hotellissa myös suositussa moldovalaiskylässä Butucenissa, ja syksyllä osallistumme viinifestivaaleille. Käymme kiistellyssä Transnitriassa, joka on itsenäiseksi julistautunut maa "jota ei ole olemassa", mutta on elävä jäänne neuvostoajoilta. Alue on silti hämmentävän siisti ja vauras, ja siellä on varsin turvallista liikkua. Ohjelmassa on mukana myös itämaisvaikutteinen Gagauzia, joka on yhtälailla neuvostohenkinen mutta köyhempi, vapaampi ja omaperäisempi kuin Transnistria. Suurin yllätys ensikertalaiselle lienee kuitenkin Odessa, Mustanmeren perinteikäs, mutta jopa hippimäinen kaupunkihelmi. Vietämme lopuksi päivän Ukrainan upeassa pääkaupungissa, yli tuhat vuotta vanhassa Kiovassa, joka hämmentää suurudellaan kuten myös modernilla ja yhtäaikaa historiallisella ilmeellään.

Katso ohjelmat alla ja ilmoittaudu/ kysy kaavakkeella!
Katso hyvä esittelyvideo Moldovasta.  EU-kansalaiselle Moldova on suomalaiselle viisumivapaa maa.
 

Kesämatka Moldovaan, Odessaan ja Kiovaan  8 päivää 3.-10.6.2020 

Mukana kiehtovat ja kiistellyt Gagauzia ja Transnistria sekä Ukrainassa Odessa ja Kiova! Ei viisumia. 
Mukana kauneimpia kyliä ja luostareita, parhaita viinitiloja ja kaupunkien sykettä, nykyaikaa, esihistoriaa ja aidointa "Neuvostoliittoa" 2010-luvulla. Takaamme elämyksiä, joita et muualta saa. Hinta 8 päivää vain
1495 euroa. Yhden hengen huoneesta lisämaksu  230 euroa. Tule ja ylläty maiden turvallisuudesta ja laadusta!

3.-10.6.2020 mukaan tulee mm. tunnettu juustotila ja Chisinaussa yävytään viiden tähden Radissons Blu -hotell. Ohjelma päivitetään pian! 


1. päivä keskiviikkona 3.6.2020 lähtö UIA:n lennolla Helsinki-Vantaan lentoasemalta Kiovan kautta Chisinauhun, jonne saavumme klo 20.50. Klo 22  kirjaudumme keskustan Radissons Blu hotelliin ja nautimme tervetuliaisillallisen etnoravintolassa. Lähtöaika Helsinki-Vantaalta klo 12.25.

2. päivä 4.6.2020. Aamiaisen jälkeen kaupungin kiertokävely, jonka jälkeen lähdemme ainutlaatuiselle retkelle Etelä -Moldovaan Gagauzian autonomiselle alueelle. Ohjelmassa mm. kiertoajelu Gagauzia-Comrat pääkaupungissa, Besalman museo ja perinteistä gagauzialaisia menoja, kuten  häärituaaleja. Gagauzia on yhtä omapäinen kolkka Moldovaa kuin Transnistria, mutta täällä perinteet nojaavat enemmän orienttiin. Vierailemme myös Moldovan viimeisissä aidossa kolhoosissa Popedassa, joka jatkaa ylpeänä neuvostoajan perinteitä nykyajassa. Maittava lounas. Palaamme Chisinauhun noin klo 20.00. Ilta vapaa.

3. päivä 5.6.2020. Aamiainen hotellissa. Uloskirjautuminen ja lähtö Cricovan maanalaisiin viinikellareihin, joissa on mm. kansallisaarteiksi luokiteltavia vanhoja arvoviinejä. Alue käsittää 53 hehtaaria ja yli 160 kilometriä käytäviä, hienoja museoita, upeita ravintoloita ym. Aluetta voisi luonnehtia maanalaiseksi viinikaupungiksi tai viinin temppeliksi, jossa astronautti Juri Gagarin eksyi vuorokaudeksi, ja jossa Vladimir Putin vietti 50-vuotispäiviään. Meillekin tarjoillaan toki hyvät viinimaistajaiset. Liikumme alueella pienillä junilla.  Klo 12.30 lähtö Orheiul Vechiin Saavumme perinteiselle lounaalle Trebujenin ekokylään. Kansantanssit ja laulu siivittävät ruokailuamme.  Lähtö naapurikylä Butuceniin - upeaan vanhaan kylään luolaluostarin ja Moldovan kansallismaiseman äärelle. Kylän ja luolaluostarin esittely, Majoittuminen sekä vapaata aikaa klo 17.00 alkaen. Valokuvaajan lempikyliä. Kylässä myös harjoitetaan perinteistä maataloutta, kuten Moldovassa vielä nykyään laajasti tehdään.

4. päivä 6.6.2020. Aamiainen Butucenin kylässä ja lähtö Tipovan luolaluostariin Dnestr -joen rannalla. Vierailemme myös yhdellä maan parhaalla viinitilalla Chateu Vartelyssä. Lounas ja paluu takaisin Butucenin vanhaan ekokylään, jossa olemme viimeistään klo 17.00. Vapaata aikaa. Mahdollisuus edulliseen illalliseen kylän kestikievarissa.  

5. päivä 7.6.2020. Aamiainen Butucenissa. Bussimatka Transistriaan, joka julistautui itsenäiseksi jo ennen Neuvostoliiton romahtamista. Tutustumme alueen kaupunkeihin ja vietämme yön neuvostohenkisessä, mutta siistissä ja modernissa pääkaupungissa Tiraspolissa, jossa meillä on kiertoajelu, vierailu tunnetussa Kvint -brandytehtaassa. ja majoittuminen Russia -hotelliin. Yövymme valtiossa, jota ei ole. Takaamme kuitenkin viihtyisän ja turvallisen illan. Asukkaiden ystävällisyys ja rikollisuuden puuttuminen on päällimmäinen huomiosi. Takaamme myös kameroillenne hienoja hetkiä.

6. päivä
.
 8.6.2020. Aamiainen Tiraspolissa. Lähtö bussilla Tiraspolista takaisin viralliseen Moldovaan, jossa päätämme matkan Moldovan osuuden palautteiden mukaan matkan parhaalla viinitilalla Et Ceterassa. Tämä perhetila on kuuluisa myös ruuastaan, minkä saamme itsekin todistaa ennen lähtöämme Ukrainaan ja lähellä rajaa sijaitsevaan kuuluisaan satamakaupunkiin Odessaan. Saavumme Mustan meren helmeen noin klo 16 Majoitumme Aleksandrovsky -hotelliin ja ohjelmaan kuuluu kaupungin kiertokävely ja illallinen. Varaudu hämmästymään! Odessa on kaunis, moniulotteinen kulttuurien sekoitus. 


7. päivä
9.6.2020. Aamiainen. Ohjelmaa Odessassa. Kävelykierros kaupungin keskustassa. Käynti kuuluisassa arkeologisessa  museossa, jossa on mm. skyyttien kulta-aarteita ja egyptologiaa. Kolmen ruokalajin lounas. 
Odessan entisöity vanha keskusta henkii historiaa. mahdollinen vierailu Odessan kuuluisassa oopperassa/ baletissa


8. päivä 10.6.2019 keskiviikko. Lähtö hotellilta klo 4.30 lentoasemalle. Saamme aamiaisen mukaan.
Lento Kiova - Helsinki klo 9.30-11.35. 


Ylellinen ohjelma runsaine aterioineen ja viini-/ brandymaisteluineen 1495 euroa sisältäen laadukkaat majoitukset, lennot (4) ja bussikuljetukset omalla bussilla. Moldovassa hintaan kuuluu ruhtinaallista tuloillallista lukuunottamatta vain yksi illallinen, koska on toivottu vapaata aikaa iltaisin. Syömistä on helppo ja edullista järjestää omin päinkin, ja autamme ravintoloiden valinnassa.
      
Syksyn matka 2.-11.10.2020. Ohjelma kuvien alla!


Odessaan laskeutuu yö - mutta kaupunki ei nuku!


      Kiovan Pyhän Mikaelin kirkko. Kävelymatkan päässä keskustassa.        

 

Syysmatka Moldovaan ja Odessaan 10 päivää. 2.-11.10.2020

Mukana kiehtovat ja kiistellyt Gagauzia ja Transnistria sekä Ukrainassa Odessa! Ei viisumia. 
Mukana kauneimpia kyliä ja luostareita, parhaita viinitiloja ja kaupunkien sykettä, nykyaikaa, historiaa ja aidointa "Neuvostoliittoa" 2010-luvulla. Takaamme elämyksiä, joita et muualta saa. Hinta 10 päivää 
1650 euroa. Yhden hengen huoneesta lisämaksu  290 euroa. Tule ja ylläty maiden turvallisuudesta ja laadusta!

Vuonna 2020 tulossa uutuutena mm. juustotila. Ohjelma täydentyy!

1. päivä keskiviikkona 2.10.2020 lähtö UIA:n lennolla Helsinki-Vantaan lentoasemalta Kiovan kautta Chisinauhun, jonne saavumme klo 20.50. Klo 22  kirjaudumme keskustan Radissons Blu -hotelliin ja nautimme tervetuliaisillallisen etnoravintolassa. Lähtöaika Helsinki-Vantaalta klo 12.25.

2. päivä 3.10.2020.  Aamiaisen jälkeen lähdemme ainutlaatuiselle retkelle Etelä-Moldovaan  Gagauzian  autonomiselle alueelle. Ohjelmassa mm. kiertoajelu Gagauzia-Comrat pääkaupungissa, Besalman museo ja perinteistä gagauzialaisia menoja, kuten häärituaaleja. Gagauzia on yhtä omapäinen kolkka Moldovaa kuin Transnistria, mutta täällä perinteet nojaavat enemmän orienttiin. Vierailemme myös Moldovan viimeisissä aidossa kolhoosissa Popedassa, joka jatkaa ylpeänä neuvostoajan perinteitä nykyajassa. Maittava lounas. Palaamme Chisinauhun noin klo 18.00 Ilta vapaa. 

3. päivä 4.10.2020 Aamiaisen jälkeen lähtö Cricovan maanalaisiin viinikellareihin, joissa on mm. kansallisaarteiksi luokiteltavia vanhoja arvoviinejä. Alue käsittää 53 hehtaaria ja yli 160 kilometriä käytäviä, hienoja museoita, upeita ravintoloita ym. Aluetta voisi luonnehtia maanalaiseksi viinikaupungiksi tai viinin temppeliksi, jossa astronautti Juri Gagarin eksyi vuorokaudeksi, ja jossa Vladimir Putin vietti 50-vuotispäiviään. Meillekin tarjoillaan toki hyvät viinimaistajaiset. Liikumme alueella pienillä junilla. Klo 12.30 lähtö Orheiul Vechiin Saavumme perinteiselle lounaalle Trebujenin ekokylään. Kansantanssit ja laulu siivittävät ruokailuamme.  Lähtö naapurikylä Butuceniin - upeaan vanhaan kylään luolaluostarin ja Moldovan kansallismaiseman äärelle. Kylän ja luolaluostarin esittely. Lähtö Lalovan kylään Prut-joen rannalle, jossa majoittuminen Hanul lui Hanganu lomakylään maaseudulla. Illallinen.   4.10.2019. 

4. päivä 5.10.2020.  Aamiainen Lalovassa. Bussimatkat Tipovan luolaluostariin Dnestr-joen rannalle ja Sorocan linnoitus- ja rajakaupunkiin. Vaihtoehto Saharnan luostari. Lounas. Paluu Lalovan kylään. Ilta vapaa. 

5. päivä 6.10.2020. Aamiainen ja lähtö yli 600.000 asukkaan pääkaupunkiin Chisinauhun, puistojen kaupunkiin, jossa kiertokävely, osallistuminen suurille vuotuisille viinifestivaaleille ja majoittuminen City Park  -hotelliinLounas. Ilta vapaa. Viinifestivaalien ohjelma jatkuu! 

6. päivä 7.10.2020. Aamiainen. Bussimatka Transistriaan, joka julistautui itsenäiseksi jo ennen Neuvostoliiton hajoamista. Tutustumme alueen kaupunkeihin, kuten Benderiin ja vietämme yön neuvostohenkisessä, mutta siistissä ja modernissa pääkaupungissa Tiraspolissa, jossa meillä on kiertoajelu, vierailu tunnetussa Kvint -brandytehtaassa. Majoittuminen Russia -hotelliin. Yövymme valtiossa, jota ei ole. Takaamme kuitenkin viihtyisän ja turvallisen illan. Asukkaiden ystävällisyys ja rikollisuuden puuttuminen on päällimmäinen huomiosi. Takaamme myös kameroillenne hienoja hetkiä.

7. päivä
.
 8.10.2020. Aamiainen Tiraspolissa. Lähtö bussilla Tiraspolista takaisin viralliseen Moldovaan, jossa päätämme matkan Moldovan osuuden palautteiden mukaan matkan parhaalla viinitilalla Et Ceterassa. Tämä perhetila on kuuluisa myös ruuastaan, minkä saamme itsekin todistaa ennen lähtöämme Ukrainaan ja lähellä rajaa sijaitsevaan kuuluisaan satamakaupunkiin OdessaanSaavumme Mustan meren helmeen noin klo 18 Majoitumme Aleksandrovsky -hotelliin ja ohjelmaan kuuluu kaupungin kiertokävely ja illallinen. Varaudu hämmästymään! Odessa on kaunis, moniulotteinen kulttuurien sekoitus. 


8. päivä
 9.10.2020. Aamiainen. Ohjelmaa Odessassa. Kävelykierros kaupungin keskustassa. Käynti kuuluisassa arkeologisessa  museossa, jossa on mm. skyyttien kulta-aarteita ja egyptologiaa. Kolmen ruokalajin lounas. 
Vierailemme myös kuuluisassa taidemuseossa, jossa on runsaasti venäläisten ja ukrainalaisten mestareiden kultakauden teoksia. Entisessä palatsissa on myös erikoinen kellarikerros ja pääsy katakombeihin. Maittava lounas ja vapaata aikaa. Odessan entisöity vanha keskusta henkii historiaa. Käytössämme paikallinen opas koko päivän. Sään salliessa lisämaksusta laivaristeilyn Mustan meren rannikolla.   
Illalla 3 ruokalajin illallinen laaturavintolassa. Yövymme 2 yötä  hienossa Aleksanrovskyj hotellissa. Oi Odessa!


9. päivä 10.10.2020. Aamiainen hotellissa. Uutta ohjelmaa Odessassa ja sen lähiympäristössä. Tulossa mm. retki maanalaisen Odessan saloihin ja katakombeihin sekä toivottua vapaata aikaa. Hintaan kuuluu myös kolmen ruokalajin lounas. Ilta vapaa.

 

10. päivä 11.10.2020. Varhainen lähtö hotellilta. Aamiainen mukaan. Lento Odessasta Kiovan kautta Helsinkiin, jonne laskeudumme klo 11.35. 

Ylellinen ohjelma runsaine aterioineen ja viini-/ brandymaisteluineen 1650 euroa sisältäen laadukkaat majoitukset, lennot (4) ja bussikuljetukset omalla bussilla. Moldovassa hintaan kuuluu ruhtinaallista tuloillallista lukuunottamatta vain yksi illallinen, koska on toivottu vapaata aikaa iltaisin. Syömistä on helppo ja edullista järjestää omin päinkin, ja autamme ravintoloiden valinnassa. 

 

Soita 045-1374757 tai kirjoita oheisella lomakkeella! Passin tulee olla voimassa 6 kuukautta matkan jälkeen. Viisumia ei tarvita. Oikeudet ohjelman ja hinnan muutoksiin pidätetään.


Ilmoittaudu matkalle tai kysy lisää alla olevalla kaavakkeella. Tervetuloa mukaan!
Klikkaa lopuksi "Lähetä sähköpostia" Täytä koko osoite, jos ilmoittaudut matkalle.

Voit kirjoittaa suoraan myös  tähän.
        *:llä merkityt kentät ovat pakollisia.