Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

Matka sukukansojen luo Mordvaan Venäjälle
Vuonna 2020 matka toteutuu 16.-24.7.2020


Matka suuntautuu Mordvan sydänmaille - kuuluisan Toorama -lauluyhteenkin kotikyliin. Monipuolinen ohjelma tarjoaa hienojen ersäläis- ja mokshalaiskylien lisäksi myös kaupunkielämyksiä Saranskissa ja MoskovassaYhdeksän päivän matkan hinta 1200 euroa. Ohjelman ovat laatineet mordvalaiset käsityömestarit, kansantieteen ja musiikin vaikuttajat, joten Voimme luvata, että tarjolla aidointa ja parasta Mordvaa ja sen kulttuuria! Kaupan päälle 2 päivää upeassa Moskovassa! Vuoden Uutuutena 2019 oli hotellihuone jokaiselle (2 hh) Moskovassa viimeisenä päivänä! Mordovian pääkaupunki Saransk on yllättäen myös yksi taiteen pääkaupunkeja Venäjällä. Vuoden 2018 matka päätyi yllättäen dokumenttielokuvaan, joka palkittiin Venäjällä.

Matkareitti: Helsinki - Moskova - Saranskin kaupunki - Podlesnaja Tavla - Atjashevo - Urusovo - Ardatovskij - Boevo - Ichalgi - Terismorga - Saransk - Podlesnaja Tavla - Moskova - Helsinki.
           Valitamme, ettei kuvia ole vielä juuri saatavilla. Tule kanssamme kuvaamaan Mordvaa!

Saransk on hieno kaupunkiSaransk on hieno kaupunki

Mordvan matka 16.-24.7.2020 ohjelma.
Paikalliset juhlat ja tapahtumat keväällä, kuten ohjelman yksityiskohdat. Eipä taida toteutua vuonna 2020

1. päivä 16.7.2020 torstai.
Lähtö Tolstoi-junalla Helsingin rautatieasemalta klo 18.44. Juna pysähtyy myös Tikkurilassa, Lahdessa ja Kouvolassa.

2. päivä 17.7.2020. Saapuminen Moskovaan klo 9.19. Viemme matkalaukut säilöön ja otamme haltuun Venäjän pääkaupungin maltilla tai kunnianhimoisesti, kunkin toiveiden ja kunnon mukaan. Jo reippaalla kävelyllä pääsee upeisiin paikkoihin ja museoihin, mutta hyödynnämme myös metroa. Ruokailu Moskovassa omakustanteista. Yöjuna Saranskiin lähtee klo 21.32.

3. päivä 18.7.2020. Saapuminen junalla Saranskiin klo 7.10. Meitä on vastassa linja-auto, joka kuljettaa meidät Podlesnaja Tavlan kylään. Majoittuminen paikallisen ”Ermezh” käsityökollektiivin perheisiin. Kylä on käsityöläisyyden keskuksia Mordvassa. Klo 10 tutustumme ”Etno-kudo” museoon, jossa meidät ottaa perinteisin menoin vastaan Toorama -lauluyhtye ja kansantieteilijöiden kokoonpano Tolava. Meille esitellään museota ja mestareiden työpajoja, ja pääsemme itsekin kokeilemaan puunveistoa.
Klo 13 Juhla-ateria. Pääsemme nauttimaan ersäläisen keittiön herkuista, ja meille tarjotaan myös tujaus sikäläistä kotipolttoista tshenksiä.  Klo 15 Suomessakin tunnettu Toorama -yhtye ja Tolava tarjoilevat meille konsertin museon tiloissa. Myöhemmin iltapäivällä teemme kävelyretken kylän raittia pitkin, tapaamme paikallisia ihmisiä, vierailemme pyhässä lehdossa ja nousemme Tavlavuorelle, josta Tavla-joki saa alkunsa. Illallinen nautitaan perheissä. Päivän päättää ersäläinen savusauna.

4. päivä 19
.7.2020. Aamiainen. Bussimatka Podlesnaja Tavlasta Saranskiin (30 km).
Majoittuminen Saransk -hotelliin. Klo 12-15 kaupungin kiertoajelu. Vierailemme S.D.Erzinn mukaan nimetyssä mordvalaisen kansankulttuurin museossa. Lounas. Iltapäivällä meillä on mahdollisuus tavata mordvalaisen kulttuurin palkittuja kärkinimiä, kuten kuvanveistäjä N.M.Filatov, käsityötaiturit A.I.Zankin ja P.V.Rjabov sekäetnofuturisti J.A.Dyrin. On myös aikaa kaupungilla kiertelyyn. Illallinen hotelli Saranskissa.

5. päivä. 20.7.2020. Aamiainen. Lähtö Saranskista Atjashevoon (80 km)
Vierailemme paikallisessa ersäläisessä kulttuurikeskuksessa, jossa meidät otetaan vastaan – kuinkas muuten kuin varsin juhlallisin menoin. Saamme nauttia kestityksestä, perinteisestä musiikista Tsekovne -yhtyeen toimesta ja tietysti tutustumme kylään ja sen museoon. Klo 13 siirrymme Atjashevosta Urusovon kylään, jossa meitä odottaa perinnelounas. Kylä on kuuluisa huopatossuistaan, ja pääsemmekin seuramaan  päivän aikana tuon jalkineen valmistusta alusta loppuun. Majoittuminen käsityöläisten perheisiin. Illalla turistejamme odottaa juhlaillallinen ”Vetshkevits inzet”, josta pääsemme nauttimaan yhdessä kyläläisten kanssa. Tiedossa on myös musiikkia, tanssia ja sauna.

6.päivä 21.7.2020. Aamiainen. Bussimatka Urusovosta Bajevo Ardatskiin (30 km),
jossa vierailemme S.D.Erzin kotimuseossa, kulttuuritalolla ja paikallisella maatilalla, jossa nautimme myös lounaan. Klo 14 Istumme bussiin, joka vie meidät Bajevon ja Bolshoe Ignatovon kautta Bolshoe Boldinoon. Klo 15-18 Käymme Pushkinin museossa, pistäydymme puistossa ja kuljemme kylän raittejaa, jota koristavat mielenkiintoiset puuveistokset. Klo 18 majoittuminen hotelli Lukomorjeen Bodlinossa. Illalinen.

7. päivä 22.7.2020. Aamiainen. Bussimatka Bodlino - Itchalki (40 km)
Käsityöteemassa on vuorossa nyt seppä G.Bolkin. Tutustumme mestarin työskentelyyn, ja voimme itsekin kokeilla taitojamme. Itchalkista ajamme takaisin Saranskiin, jossa saamme lounaan klo 12.30 Natsionalnyj -ravintolassa. Viimeisenä päivänä tutustumme mokshalaiseen kulttuuriin.  Ajamme Terizmorgaan Zaikovsan piiriin. Klo 14.30 meitä on vastassa mokshalainen vieraiden ja vatsaanottoseremonia paikallisen keittiön ja musiikin voimin. Klo 17.30 saavumme lähtökyläämme Podlenskaja Tavlaan, jonka väki haluaa vielä tarjota meille juhlavan jäähyväisillallisen. Lopuksi meidät kuljetetaan Saranskiin, josta juna Moskovaan lähtee klo 20.15.

8. päivä. 23.7.2019. Saavumme Moskovaan aamulla klo 6.00. Otamme haltuun 10 miljoonaisen metropolin voimiemme mukaan. Jokaiselle on varattu hotellihuone (2 hh) lepoa varten. Tolstoi-juna Helsinkiin lähtee klo 23.10.

9. päivä. 24.7.2020 perjantai. Paluu Helsinkiin klo 13.30. Juna pysähtyy myös Kouvolassa, Lahdessa ja Tikkurilassa.

Matkan hinta sisältää täysihoidon ja ohjelman Mordvassa kuljetuksineen sekä oppaiden palvelut. Suomesta mukaan lähtee matkajohtaja ja tulkki. Viisumi ei sisälly matkaan. Kauttamme kertaviisumi 74 euroa ja vuosiviisumi alkaen 150 euroa. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ilmoittaudu matkalle tai kysy lisää alla olevalla kaavakkeella. Tervetuloa mukaan!
Klikkaa lopuksi "Lähetä sähköpostia" Täytä koko osoite, jos ilmoittaudut matkalle.

Voit käyttää myös suoraa sähköpostiosoitetta eli kirjoittaa myös tähän. Soita 045-1374757

*:llä merkityt kentät ovat pakollisia.