Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

Udmurtia on paljon muutakin kuin upeat Buranovon mummot!

Ruskamatka Udmurtiaan järjestettiin 10.-17.9.2018 Se oli vuoden hauskimpia matkojamme!
Vain 1100 euroa + viisumi.
Järjestetään myös vuonna vain 2019  kysynnän mukaan. Ota yhteyttä! 2019 teemana Mordva

Udmurtian tasavalta on viehättävä maa Venäjällä Suomesta katsottuna hieman ennen Uralia. Sen suomensukuinen kansa hurmaa vierailijat mm. musikaalisuudella ja huumorilla. Udmurtiassa tekee vaikutuksen perinteiden voima, joka ilmenee kielessä, lauluissa, tansseissa ja luontouskossa. Jopa Udmurtian vuonna 1991 käyttöön otettu lippu sisältää kolmen jumaluuden symbolit. Pyhät paikat uhrilehdot, puut, lähteet
ja muut rukouspaikat ovat monin paikoin säilyneet pyhinä ja niitä on suojeltu. Udmurtiassa riittää uutta nähtävää ja koettavaa myös maailman matkaajille ja historiasta kiinnostuneille. Videoitavaakin piisaa, mikäli siihen ehdit tanssin ja laulun pyörityksessä. Ilmoittaudu ajoissa vuodelle 2018. PDF-ohjelma
Huomaa! Matkaohjelmassa oli aiemmin virhe. Palaamme Suomeen vasta 17.9.2018.

Lähde matkalle Udmurtian parhaisiin kohteisiin, kuten Kez, Tshaikovskin synnyinkoti ja Buranovon kylä ja sen laulavat mummot ja pääkaupunki Izhevskin Punatukkaisten festivaalit! 10.-17.9.2018

Mukana Glazov, Kezin etnolomakylä Zivitsa, vierailu pyhällä puulla, musiikkia, kuoroja, Votkinskin upea Tshaikovskin synnyinmuseo, Igran Siperian tie -museo/ esitys, pääkaupunki Izhevskin nähtävyydet ja syksyn suuri festivaali, Buranovon kylä ja sen ihanat euroviisumummot ym. Hinta nyt 1100 euroa + viisumi.
Tervetuloa mukaan! Matkat junalla Helsinki - Pietari - Udmurtia ja paikan päällä omalla bussilla!

Ilmoittaudu mukaan alaosan kaavakkella tai soita 045-1374757
Voit käyttää myös suoraa sähköpostiosoitetta petri(at)niikonmatkat.com 

         

Udmurtian matkan ohjelma 10.-17.9.2018.  8 päivää vain 1100 euroa!

1. päivä maanatai 10.9.2018 klo 7.20 Lähtö Helsingistä Allegro-junalla Pietariin. Tikkurila klo 7.32 
Lahti klo 8.05, Kouvola klo 8.31. Saapuminen Pietariin klo 10.47. Lähtö Pietarista junalla Glazoviin klo 15.30. Halukkaat voivat piipahtaa Nevski Prospektilla vaihtamassa rahaa. Ehdimme myös syömään. Junissa matkustamme 4 hengen kupee vaunuissa.Junassa on myös ravintola.

2. päivä 11.9.2018 tiistai. Saapuminen Glazovin kaupunkiin pohjoiseen Udmurtiaan klo 15.20.
Vastassa oppaat ja oma bussi. Ohjelmassa aluksi käynti Idnakarin linnavuorella ja siirtyminen Kezin kylän verrattomaan perinnelomakylään Zivitsaan. Saavumme sinne bussilla klo 19 mennessä. Majoittuminen ja tervetuliaisillallinen udmurtialaiseen tapaan. Mahdollisuus yöpyä myös Kenosissa eli aitassa.

3. päivä 12.9.2018. Aamiainen klo 9.00.
Klo 10.00-14.00. Käynti Kuligan vanhauskoisten kylässä, josta valtavirta Kama saa alkunsa. Meitä on vastassa aito vanhauskoisten venäläisten kuoro. Vierailemme myös seutua yhä asuttavien starovertsien museossa.
Klo 14.00 lounas. Huomio! Säistä ja teiden kuunoista riippuen Kuligovo tilalla ohjelmaa Zivitsassa. Kylällä on oma, räväkkä mummokuoro Buranovon tapaan!
Klo 15.00 Käynti ainutlaatuisella, vanhalla uhrikuusella. Ohjelmaa Zivitsan lomakylässä. Konsertteja, kylän omia kuoroja ja perinnevaatteiden pukemista eli aidon udmurttiselfien mahdollisuus, juhlaillallinen ynnä muuta mukavaa, kuten sikäläinen sauna.

 

 

4. päivä 13.9.2018 Aamiainen klo 8.00
Klo 9.00 lähtö Kezistä Igraan  

Klo 10.00-13.00 Vierailu Siperian tie museossa, joka on ainoa aito museo tsaarinajan karkotusreitin varrella.
Museo johdattaa turistit mm. puurolle vankityrmään – osan meistä ehkä jopa kahlittuina!
Klo 12.00 lounas.
Klo 13.00 Lähtö Votkinskin kaupunkiin Keski-Udmurtiaan. Pjotr Tshaikovskin entisöity syntymä- ja lapsuuden koti ja museo on pyhiinvaelluspaikka monille Tshaikovskin musiikin ystäville. Votkinskin tekojärvi ja puistikko olivat Pjotrille lapsuudessa tärkeitä, ja ne lienevät olleen inspiraation lähteinä mm. Joutsenlampi -baletille.
Klo 18.00 saapuminen Udmurtian pääkaupunkiin Izhevskiin. Majoittuminen hyvään Tsentralnaja -hotelliin. Vapaata aikaa kaupungilla. Käynemme syömässä (vaihteeksi pizzaa?) ja kuvaamassa mm. komean, valaistun Mikaelin kirkon ilta-aikaan.

5. päivä 14.9.2018 perjantai. Buranovo -päivä! Aamiainen hotellissa. Vapaata aikaa. Klo 12 lähtö Buranovon kylään. Kauniissa kukkuloiden ympäröimässä kylässä tapaamme Euroviisuista tutut Buranovon babushkat ja saamme nauttia heidän tarjoamasta konsertista ja tutustua kuoron rakennuttamaan museoon ja kirkkoon. Tapaamme myös maailmankuulun huopataiteilijan Aleksandr Pilinin hänen erikoisessa talossaan. Matkan varrella lounas. 
Klo 17 mennessä saavumme takaisin Izhevskiin. Vapaa ilta

6.-7. päivä 15.-16.9. la-su Aamiainen. Izhevsk -päivä! Museoita, nähtävyyksiä, Punatukkaisten festivaalit!
klo 9.00-11.00 Opastettu kaupunkikävely ja käynti viehättävässä Izhevskin kansallismuseossa. Tutustumme Umdmurtian historiaan kivikaudelta 1800-luvun kultakauteen sekä udmurtien suomalais-ugrilaisiin perinteisiin.
Ehdimme käydä halutessa Kalaznikov-museossa, ostoksilla ja lounaalla. Ruoka kaupungilla on edullista ja hyvää. 

Festivaalien tarkempi ohjelma selviää lähempänä tapahtumaa. Syksyn oranssi tapahtuma pitää sisällään mm. Miss Punatukkainen Udmurtia -kauneuskilpailun finaalin ja lukuisia ulkoilmatapahtumia.
Illalla festivaalien päätöskonsertti ja vielä yksi yö Izhevskissä hotellissa.

8. päivä 17.9.2018 maanantaina aamulla lento Izairin koneella Izhevskistä Pietariin  Lähtö Suomeen Allegro-junalla klo joko klo 11.30 tai 15.30 junalla. Päätämme yhdessä, haluammeko viettää päivän Pietarissa! 


Matkan hinta 1100 euroa + viisumi. Kezissä täysihoito, Izhevskissä illalliset omakustanteisia.
Hinta sisältää matkat, majoitukset, suomalaisen matkanjohtajan ja paikallisen oppaan palvelut sekä ohjelman.
Ohjelma voi vielä tarkentua, emme vastaa muutoksista. Ruplan kurssi voi nostaa hintaa.
Matkalle tarvitaan Venäjän monikerta- tai kertaviisumi, jonka hinta kauttamme on 74 euroa.

Tiesitkö, että pelmeenit ovat udmurttien perinneruoka ja sanana jo udmurtiaa, ja että kiitos on udmurtiaksi tau, poika pi, käsi ki, maa mu, tuuli töl ja kaksi kyk? Udmurtian kieli elää vielä vahvana maaseudulla, jossa lapsetkin puhuvat äidinkieltään: käsi ki, maa mu, tuuli töl ja kaksi kyk? 

Buranovon mummojen hip-hop-etno ei ollut yksittäinen poikkeus kansan huumorista ja perinteiden roolista.
Myös moni nuori osaa perinteisen tanssin askeleet. Ohjelmavaihtoehdot sisältävät myös mahdollisuuden osallistua munniharppukursseille, joilla voi ostaa käsintehdyn "varganin". Udmurtian erikoisuuksia ovat myös vanhauskoisten venäläisten määrä pohjoisen syrjäkylissä. Tapaamme näitä perinteitä vaalivia ihmisiä ja kuulemme mm. miksi he eivät käytä tulitikkuja vaan sytyttävät tulen tuluskivillä. Udmurtiassa kohtaavat vanhat suomensukuiset, venäläiset ja mm. tataaripohjaiset perinteet. Matkanteon kruunaavat kauniit maisemat. Käytössämme on oma paikallinen bussi. Matkustamme Udmurtiaan viihtyisillä venäläisillä yöjunilla, joka on
jo yksi syy lähteä matkalle! 

Tutustumme varsin monipuolisesti maahan alkaen sympaattisesta pääkaupungista Izhevskistä pienten kylien perinteisiin. Opimme mm. perinteisten piirakoiden, perepetshien tekoa. Matkan hintaan kuuluvat kuljetukset, majoitukset, ohjelma ja täysi-/puolihoito Udmurtiassa. Tule etsimään suomalais-ugrilaista henkeä ja tutustumaan sen värikkääseen historiaa vieraanvaraisen sukukansamme maassa!

 

 

*:llä merkityt kentät ovat pakollisia.