Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

Löydä iloisesti yllättävä Ukraina Niikon matkoilla vuonna 2020

 


Koe Euroopan pinta-alaltaan suurin maa ja sen ihmeet!

Kiova ja Lviv  12.-17.5.2020  
Toivottu matka, joka keskittyy vain Kiovaan ja Lviviin. Hinta 1190,-  Ei toteudu vuonna 2020
.
Toivotamme sydämmestämme voimia Ukrainalle sen jouduttua Venäjän hyökkäyksen kohteeksi.
Voit tukea maata ja sen ihmisiä mm Unicefin ja Punaisen ristin kautta.
Lupaamme olla ensimmäisiä, jotka järjestämme Ukrainaan matkoja rauhan tultua maahan!

Ukraina yllättää aina ensikertalaisen. Ihmiset ovat iloisia ja rentoja, maa on samalla kertaa moderni ja perinnetietoinen, maassa on turvallista liikkua, ja mikä maukkainta: Ukrainan ruokakulttuuri on erinomainen. Katso kuvaesitys oikealla.
Niikon matkoilla on pitkä kokemus Ukrainasta. Lviv on yksi Euroopan parhaiten säilyneistä keskiaikaisista kaupungeista, jonka nykyilme hurmaa kävijän. Länsi-Ukraina on myös kieleltään ukrainalaisinta Ukrainaa. Matkan hinta sisältää lennot, laadukkaat majoitukset, paikallisen oppaan ja suomalaisen matkanjohtajan palvelut, mainitun ohjelman ja kokonaisina päivinä aamiaisen ja lounaan. Huoneet ovat Premier-tasoa. Monipuolinen Lviv on myös olutkaupunki panimoineen.
Katso upea kuvaesitysOhjelma 12.-17.5.2020

1.
PÄIVÄ 12.5.2020 tiistai
Lento Helsinki-Vantaan lentoasemalta Kiovaan klo 12.25
Saapuminen Kiovaan klo 14.30. Paikallisen oppaan tapaaminen. Bussimatkalla hotellille tutustumme mm. Nälänhädän muistomerkkiin ja Kiovan perustajien patsaaseen Dnepr-joen rannalla.
Sisäänkirjautumisen hotelli RUSiin 2 yöksi premier-tason huoneisiin.
Ensimmäisenä iltana mahdollisuus yhteiseen iltakävelyyn Krechatik pääkatua pitkin Maidanin aukiolle.
Omakustanteinen illallinen kaupungilla tai hotellissa. Kiova on edullisten laaturavintoloiden keidas.2. PÄIVÄ 13.5.2020
Aamiainen hotellilla. Kiovan kiertoajelu. Pyhän Sofian katedraali ja mm. Tshenobyl -museo. Lounas. Kuljemme vanhan kaupungin alueella ja näemme mm. Ystävyyden kaaren ja uuden kävelysillan, josta on noussut kaupungin ykkösnähtävyys.
Palaamme runsaan ohjelman jälkeen hotellille klo 18. Ilta vapaa.
  
Kiovan RUS oli valtio, josta Ukraina, Venäjä ja Valko-Venäjä saivat alkunsa. Se perustettiin täällä 800-1000 luvuilla. Kiovan moderni keskusta ja vanha kaupunki sijaitsevat mahtavan Dnepr-joen kumpuilevalla länsirannalla. Nykypäivän Kiova on kiehtova metropoli, jonka siluettia piirtävät pilvenpiirtäjät ja toisaalta vanhan arkkitehtuurin helmet. Se on liike-elämän ja kulttuurien risteysasema, jossa sekoittuvat kansainväliset virtaukset ja Ukrainan kulttuurin uudet tuulet. Viiden miljoonan asukkaan kaupungin keskusta yllättää ensikertalaisen komeudellaan, mutta samalla se on varsin rauhallinen ja turvallinen paikka liikkua. Ei uskoisi. että Eurooppaa ja maailmaa ravistellut Maidanin vallankumous tapahtui juuri täällä vasta noin 5 vuotta sitten

Pyhän Sofian katedraali on Unescon maailman perintökohde ja kaupungin vanhin kirkko, jota on usein verrattu Westminster Abbeyhyn. Se on kuin ihmeen kaupalla selvinnyt pystyssä halki tuhatvuotisen olemassaolonsa. Jo kirkon mosaiikkiset freskot hiljentävät kävijän. Vierailemme myös Ukrainan ”Seurasaaressa” Pirogovon ulkoilmamuseossa, joka on hämmentävä ”elävien” kylien kokonaisuus keskellä suurkaupunkia ja kerrostaloja. Pirogovo sijaitsee luonnonkauniissa puistossa, jossa aidot mökit, kirkot, tuulimyllyt, hyvin hoidetut puutarhat ja kasvimaat saavat kävijän hieraisemaan silmiään. Talot on sisustettu vanhoilla tekstiileillä ja perinteisillä huonekaluilla. Museoalue on jaettu seitsemään pieneen kylään, jotka edustavat mm. Podolian, Karpaattien, Polesien, Pultavan, Etelä-Ukrainan sekä Dneprin jokilaakson alueita. Upea!

   Lounas paikallisessa ravintolassa (3 ruokalajia + vesi) Ilta vapaa!

3. päivä 14.5.2020.

Aamiainen hotellilla. Klo 9.30-13.00 retki Pyrogovon ulkoilmamuseon alueelleTämä Seuraasaareen verrattuna monikertainen alue pitää sisällään useita kyliä, joissa pääsee tutustumaan elävästi erilaiseen rakennuskulttuuriin ja perinteisiin. Pyrogovo hämmästyttää aitoudellaan ja maisemillaan, mutta se on täynnä elämää ja tietysti ravintoloita ja matkamuistomyymälöitä. Lounas klo 13.30-15.00. Ilta vapaa!

4. päivä 15.5.2020. 

Aamulla lähtö hotellilta juna-asemalle. Saamme aamiaisen mukaan. Juna Kiovasta Lviviin klo 6.00-11.10.
Paikallisen oppaan tapaaminen ja kaupungin kiertoajelu bussilla. 
Klo 13.30 lounas. Ohjelma jatkuu kävelykierroksella kaupungilla. Vierailemme mm. suklaatehtaalla, jossa saamme maistiaisia. Klo 17.30 Sisäänkirjautuminen Dnister-hotelliin 2 yöksi. Ilta vapaa!

Lvivin kaupunki, tunnettu aiemmin myös mm. Lwowina, pitää sisällään Euroopan hienoimpia vanhoja kaupunginosia. Silti se on myös maan energisimpiä, värikkäimpiä ja ukrainalaisimpia kaupunkeja.
Lvivin linnoituskaupungin perusti 1200-luvulla Danylo Halytsky, Kiovan Rusin länsialueiden prinssi. Maisemat ja arkkitehtuuri tihkuvat historiaa. Rakennustaide edustaa länsimaisen arkkitehtuurin keskeisiä tyylisuuntia: gotiikkaa, renessanssia, barokkia, rokokoota ja uusklassismia. Tutustumme kierroksella viehättävän kaupungin oopperataloon, eri uskontokuntien kirkkoihin, kuten armenialaiseen katedraaliin sekä vanhaan, yhä toimivaan apteekki-museoon. Ukrainan parhaiten säilynyt kaupunki on sukellus Euroopan historiaan 1300-luvulta 1900-luvulle. Lopuksi nautimme kupin kotitekoista kaakaota pienessä suklaapuodissa (tai -tehtaassa). Herkullinen suklaa on yksi Lvivin tavaramerkeistä.

    Lounas paikallisessa ravintolassa (3 ruokalajia + vesi)  Ilta vapaa.
 

5. päivä 28.5.2019 

Kiertoajelu Lvivissä jatkuu. Käynti Lychakivin vanhalla hautausmaalla, joka kuuluu kaupungin tunnetuimpiin vierailukohteisiin. Hautausmaata on verrattu Pariisin Pere Lachaisen hautausmaahan, ja siellä saa varsin kattavan käsityksen maan historiasta, kuten myös kuvanveistotaiteesta. Hautausmaa avattiin vuonna 1786, ja sinne on haudattu lukuisia merkkihenkilöitä. Kolmen ruokalajin lounas paikallisessa ravintolassa. Hautusmaan vastapainoksi vierailemme kahdessa Lvivin panimossa ja olutmuseossa. Saamme maistaa tuoreita erikoisoluita Ukrainan tunnetuimmassa panimossa. Lviv beer! Lisäksi vierailemme historiallisessa (ase)museossa. 
Ilta vapaa!

 

6. PÄIVÄ 17.5.2020 sunnuntaina

Varhainen aamulento Lvivistä Kiovaan, josta jatko-lento Helsinkiin.
Olemme perillä Helsingissä noin klo 11.35.

Tervetuloa mukaan kokemaan parasta Ukrainaa! Hintaan sisältyvät lennot, 7 yötä hotelleissa, puolihoito, runsas ohjelma, suomalaisen matkanjohtajan sekä parhaiden paikallisoppaiden palvelukset!
Suomalainen ei tarvitse Ukrainaan viisumia, mutta passin pitää olla voimassa puoli vuotta matkan jälkeen.

Matkan hinta 1190 euroa. Yhden hengen huonelisä 290 euroa. Koe Ukrainan upeat kaupungit ja maan henki!


      - Ilmoittaudu alla olevalla kaavakkeella, tässä
sähköpostilla tai soittamalla 045-1374757. Liity porukkaan!
        Alla: Kiovan Maidanin aukio lokakuussa 2018.

 

Odessa, Lviv ja Kiova kuuluvat Euroopan kiinnostavimpiin kaupunkeihin.  Tule kanssamme kokemaan tuntematon, keskiaikaa henkivä mutta moderni Lviv, ja monella tapaa vaikuttava Kiova ja Mustanmeren helmi Odessa. Näkemistä ja kokemista riittää  ja matkan kruunaavat ystävälliset, vieraanvaraiset ihmiset. Koe itse läheltä Ukraina ja opi tuntemaan paremmin kovia kokenutta maata, jossa turismin kasvu oli vielä äskettäin maanosamme nopeinta. Ohjelma on yllättävä ja kiinnostava. Ukrainalainen ruokakulttuuri on Euroopan kärkeä, ja musiikki, ikuinen optimismi ja huumori ovat ukrainalaisilla verissä.  
    Tapamme mukaan annamme turisteille myös omaa aikaa kuvaamiseen ja kuljeskeluun. Lvivin sivukujilla voi tehdä vaikka erinomaisia kirpputorilöytöjä. Matkanjohtajana ja tulkkina Petri Niikko. 

LVIVIN KAUPUNKI (LVOV).
Lvivin vanha keskusta on Unescon maailmanperintö-kohde. Kaupungissa
on paljon merkittäviä historiallisia rakennuksia, katolisia, ortodoksisia ja renessanssiajan kirkkoja, barokkia, rokokoota ja uusklassisimia. Kaupunki katsotaan perustetuksi vuonna 1256, jolloin siitä on ensimmäinen maininta Läntisen Kiovan Rusin Galitsian ruhtinaan Daniel Galitsialaisen kronikassa. Kaupungin taidemuseon kokoelmat ovat kattavat, museota pidettiin Neuvostoliiton kolmanneksi parhaimpana eurooppalaisen taiteen kokoelmana 

 


        Soita 045-1374757 tai kirjoita oheisella lomakkeella. Voit kirjoittaa suoraan myös tähän.

*:llä merkityt kentät ovat pakollisia.