Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

Koe kiehtova ja yllättävä Valko-Venäjä! Upea ruskamatka 27.9.2019

Jos pitäisi äänestää, mikä maa yllättää matkalaisen myönteisesti, voisi Valko-Venäjä keikkua keulilla Moldovan rinnalla? ihastuttava kansa, siisti, rauhallinen maa ja nähtävyydet ynnä erikoisuudet tekevät kohteesta käymisen arvoisen. Maa on nyt avautunut ryminällä länsimaisille turisteille. Silti se on vielä AITO kohde.
 

Niikon matkoille on räätälöity viisumivapaa erikoismatka ruska-aikaan 27.-30.9.2019. Ei toteudu

Matkalla ehdimme nähdä niin pääkaupunkia Minskiä, kuin aitoja maaseutukaupunkeja. Yövymme yhden yön Mir-linnoituksen jännittävässä Mir hotellissa sekä yhdessä Minskin parhaista hotelleissa Renaissancessa.
Näihin neljään päivään sisältyy uskomattoman paljon, ja takaamme sinulle kattavan ohjelman myös temaattisesti. Sukellamme Belarusin yllättävään historiaan ja tuntemattomaan nykypäivään!

Ohjelma kuvien alla tai lataa se tästä PDF-tiedostona
   
   Matkaohjelma ruskamatka Valko-Venäjälle 27.-30.9.2019
       Hinta 2 hh/ 955 euroa. Sisältää myös lennot. Varaa pian! (1 hh + 120,-) 

Ensimmäinen päivä perjantaina 27.09.2019. Minsk

14.30 Kokoontuminen Helsinki-Vantaan lentoasemalla
16.30 lähtö Minskiin B2-857/858 lennolla.                               

18:00-18:30  Saapuminen Minskin lentokentälle. Vastassa paikallinen opas ja oma linja-auto.                    

18:30-21:00 Matkalla hotelliin piipahdamme sodan muistomerkillä ja teemme ensimmäisen kaupunkikierroksen Minskissä. Mound of Glory eli Kunnian kukkula/ muistomerkki on koskettava ja kaunis paikka, jonne tuotu yhdeksän neuvostoajan sankarikaupungin maaperää muistona toisen maailmansodan raskaista ajoista. Iltavalossa pysäyttävä.

Minskissä ehdimme nähdä keskustan nähtävyyksiä, kansalliskirjaston, Voiton aukion 38-metrisine obeliskeineen, Kyynelten saaren, hienoja kirkkoja, hallintorakennuksia, presidentin palatsin, urheiluareenoja jne. Minsk erottuu edukseen matalammalla kaupunkiprofiilillaan, joka on samalla kertaa moderni ja historiallinen, sekä silmiinpistävän siisti. Jalkaudumme Minskiin vielä lähtöpäivänä, ja keskustaa voi kartoittaa myös vapaa-aikana.             

21:00 Kirjaudumme upeaan neljän tähden Renaissance-hotelliin, jossa on mm. kuntosali, uima-allas ja hyvä sauna.
Illallinen hotellin viihtyisässä ja erittäin laadukkaassa ravintolassa.
     

Toinen päivä lauantaina 28.09.2019. Alivaria/ Belasz, Minsk, Dudutki ja Mir

08:00-10:00 Aamiainen ja uloskirjautuminen hotellista. 
10:00-14:00 Kaksi vaihtoehtoista ohjelmaa, josta me matkalaiset äänestämme suosikin!

Vaihtoehto 1  Teemallinen päiväretki 150 vuotta toimineeseen Alivaria olutpanimoon, jossa on myös hieno museo. Opimme tuntemaan oluen valmistuksen eri vaiheet kaikkine hienouksineen, ja tutustumme tuotannon historiaan. Saamme maistaa myös erityyppisiä oluita saaden vinkkejä erilaisten ruokien ja oluiden yhteensopivuudesta.

Vaihtoehto 2 Vierailu Belasz -ajoneuvojen tehtaalla Zhodinon kaupungissa.
Belasz -tehtaan jättimäiset kaivosajoneuvot kilpailevat Catepillar -yhtiön kanssa maailman toiseksi suurimman valmistajan asemasta. Nämä uskomattomat ajoneuvot tekevät vaikutuksen läheltä, ja pääsemme paitsi käymään tuotantotiloissa, niin myös ajamaan aidolla simulaattorilla! Pysyykö ajoneuvosi tiellä?...

14.30 Lounas “Panorama” ravintolassa hotelli Belarusissa. Upein näköala Minskiin!         

15:00-18:00  Teemana Valko-Venäjän perinteet ja käsityöt Dudutkissa. Olet varmasti vieraillut matkoillasi erilaisissa käsityöpisteissä, mutta Niikon matkojen mielestä tämä paikka on ykkösluokkaa. Todelliset mestarit näyttävät ja opastavat sepän pajassa, olkitöissä, savitöissä, puutöissä tai vaikkapa pontikan valmistuksessa. Ja toki saamme paitsi kokeilla myös maistaa. Kuulemme myös Valko-Venäjän historiasta, jossa oman vaikutuksensa, hyvän tai vahingollisen ovat tuoneet mm. ruotsalaiset sotilaat, balttilaiset kansat ja juutalaiset väestönosat. Tarjolla olevat tuliaisostokset ovat myös kaikkea muuta kuin rihkamaa. Retki on kiintoisa oppitunti muuhunkin kuin historiaan! Päätteeksi saamme kiertää alueen reippaasti askeltavan hevosvaljakon kyydissä. Alueella on myös hauska, erikoinen automuseo. Löytyy sieltä harvinainen Audikin. Ajomatka kauniiseen Mirin pikkukaupunkiin               

19:00 Kirjaudumme sisään Mirin linnoituksen Mir -hotelliin. Ilta vapaa. Hotellissa on ravintola. Ympäristö on aito ja maalaismaisen kaunis. Myös seuraavana päivänä meille on varattu vapaata aikaa sen kuvaamiseen tai vain kuljeskeluun ruska-aikana. Tämä erikoisuuden Niikon matkat haluaa tarjota matkalaisilleen! Kamera käy.                                                                            

Kolmas päivä sunnuntaina 29.09.2019. Mir ja Nesvisz sekä Minsk.

07:00-09:00  Aamiainen. Vapaata aikaa. Uloskirjautuminen hotellista klo 10:00 tai uloskirjautuminen voidaan sovittaa myös linnakierrosten väliin. Vapaa aika Mirissä kuluu ohjelmaan.               

10:00-17:00 Linnojen päivä. Saamme vierailla Valko-Venäjän hienoimmissa säilyneissä linnoissa, joista ensimmäinen Mir kuuluu UNESCOn maailmaperintölistaan. Mir (rauha) on tyypillinen läntinen valkovenäläinen pikkukaupunki, joka on kuuluisa monikansallisesta perinnöstä, mikä on yhä nähtävissä alueen rakennuskannassa ja hengessä.
Lounas, jonka jälkeen matkustamme Nesvizhiin (~32 km) ja vierailemme aatelissuku Radzivillin 1500-luvun palatsissa ja puistossa. Näemme myös mm. Farnyn kirkon, joka on Itä-Euroopan vanhin barokkirakennus sekä vanhoja linnoituksen osia. Palatsi ja museo ovat täynnä yllätyksiä ja ainutlaatuista esineistöä. Paluu Misnkiin (~120 km). Kirjaudumme tuttuun Renaissance -hotelliin.                          

19:00 Ilta vapaa Minskissä!   

Neljäs päivä maanatai 30.09.2019. Jalkautuminen myös erikoisempaan Minskiin. Kotiinpaluu.

07:00-9:00 aamiainen ja kirjautuminen hotellista.                 
9:10-12:00 kaupunkikierros osin käveltynä. Käymme  erikoisissa paikoissa ja kahviloissa ja näemme modernia kaupunkikulttuuria ja myös tunnetumpia maamerkkejä ja rakennelmia. Salvador Dalikin jätti jälkensä Minskiin!          

12:00-13:00 matka lentokentälle
14:30 Lento Helsinkiin B2-857/858 lennolla. Perilla Helsinki-Vantaalla klo 16:00.


Suomalainen matkanjohtaja: Petri Niikko.
Varaa matka, joka tarjoaa upeita kokemuksia ja avaa tuntematonta Valko-Venäjää monipuolisesti!

Kirjoita tähän


 30 päivän viisumivapaus koskee turisteja, jotka matkustavat Valko-Venäjälle lentokoneella. 
Suunnittelemme lisäksi vuodelle 2020 monipuolisia matkoja. Kysy!

*:llä merkityt kentät ovat pakollisia.