Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

Myyttinen Karjala on historiaa, luontoa ja nykypäivää

Karjalan Tasavalta
 ja sen historia ovat niin lähellä Suomea, ettemme ehkä täysin ymmärrä sen arvoa matkailumaana. Euroopasta saa hakea toista yhtä kiehtovaa maata luontokohteena ja historian aarreaittana. Halpakin se on. Niikon matkojen perustaja menetti sydämensä Vienan Karjalalle 1990-luvun alussa.
    Sittemmin arvoonsa ovat nousseet myös Euroopan suurimmat järvet Laatokka ja Ääninen aarteineen, Vienan meren Solovetskin saaristo ja mm. Petroskoi. Harva tietää, että yhdet maailman hienoimmista kalliopiirroksista sijaitsevat Karjalassa luonnonkauniilla paikoilla. Niikon matkat vie sinnekin. 

Vanha Vienan Karjala on katoava kulttuuriaarre. Vielä ehdit sen kokea!

Meillä on pitkä kokemus ja tietämys Vienan Karjalasta, mutta uskomme sinun viihtyvän myös Valamon saaristossa ja Petroskoin rantabulevardilla kanssamme. Ja uskallamme luvata, että näet maitovalaan Solovetsk Suuri -matkalla, eikä maitovalaan poikasen ääntelyä voi unohtaa sen kerran kuultuaan. Olemme viisi päivää Solovetskin saaristossa, joka on niin paljon muutakin kuin sen tunnettu keskusluostari.

    Jos haluat kokea elämäsi luontoretken I.K.Inhan hengessä, lähde Paanajärven kansallispuistoon. Kivakkakoski ja Kivakkatunturi saavat sinut haukkomaan henkeä, ja ymmärrät Into Konrad Inhan intoutumisen kirjassa Suomen maisemia. Maisema on säilynyt todellakin ennallaan ja huumaavan erämaisena.  Myös karjalaiskylissä meillä on mahdollisuus luontoretkiin, mutta niiden suurin viehätys ovat karjalainen kansa, sen perinteet, musiikki ja kuuluisa vieranvaaraisuus ja perinteinen luomuruoka. Lähde nyt kanssamme Karjalaan kulttuurin ja karelianismin juurille! Ehkä löydät matkalta myös oman suomalaisuutesi, jos annat sille entistä enemmän arvoa? I.K.Inhan kuvia näet tästä linkistä. Matkoihin pääset tutustumaan sivustomme linkeistä.

Karjalan Tasavallan pinta-ala on noin puolet Suomen pinta-alasta eli 180.500 neliökilometriä. Järviä maassa on noin 60.000 ja jokia 27.000. Asukkaita Karjalassa on noin 630.000, joista Petroskoissa asuu runsas 260.000. Tasavalta kuuluu Venäjän federaatioon, ja se viettää pian satavuotisjuhliaan. Lisätietoja karjalan Tasavallasta löytyy vaikkapa Wikipediasta Venäjälle tarvitaan viisumi, jonka Niikon matkat hoitaa puolestasi. Käytössämme on minibusseja, tila-autoja ja tarvittaessa isoja linja-autoja. Kirjoita meille!

Vuoden 2018 Vienan Karjalan matkatmyös Solovetskin matkalla yövytään Jyskyjärvellä

Vienan kierros   25.6.-1.7.2019
Elokuun Vienan kierros   20.-25.8.2019
Laatokan kierros  4.-8.8.2019.  
Solovetsk Suuri  6.-15.7.2018
P
aanajärven kansallispuisto kesäkuun ja syyskuun matkat

*:llä merkityt kentät ovat pakollisia.